2020. május 18., hétfő

Újra hétfő

A mi életünk május tizenegy óta nem sokat változott: Boni továbbra is itthon van (három gyerek ment vissza a 23-ból!), én továbbra is félmunkaidőben dolgozom. Az első héten nem nagyon mentünk sehova, csak az autókat ellenőriztük (működnek-e egyáltalán két hónap állás után?).

Ha később vissza fogok gondolni erre az időszakra, amire emlékezni fogok, valszeg ez a gyönyörű, verőfényes tavaszi idő lesz, ami két hónapig velünk volt, vagy a skanzenszerű város, ahol olyan jó volt sétálni (már sajna nem az). És gondolom nem fogom elfelejteni, hogy ez volt az a két hónap, amikor semmire nem volt időnk.

Pedig nem tömegközlekedek, pedig félmunkaidőben dolgozom, pedig nem járunk vásárolni, pedig hatkor kelek hétköznaponként; mégis, gyakran csak este eszmélek rá, hogy ez vagy azt elfelejtettem kinyomtatni, hogy ennek vagy annak elfelejtettem válaszolni, hogy a ruha a mosogatógépben maradt, és hogy végülis semmi értelmeset nem játszottunk Bonival. Minden egyes nap reménytelen küzdelmet folytatunk az elvárásainkkal, és ha egy fél napig nem figyelünk oda, ha nem őrködünk kicsinyesen az órák múlására felett, máris halomban áll a mosni és főznivaló... Mert minél több az időnk, annál (ha nem is gazdálkodunk vele kevésbé jól, hanem) több mindnent szeretnénk belepasszírozni a napba (fotók válogatása! gardróbrendezés! gyerekszoba kiganajozása! valódi vajas kifli esztétikus kisütése!). Esténként minden nap leülünk Z-vel römizni, és minden nap összenézünk: már megint itt vagyunk, már megint eltelt 24 óra! Ijesztő, hogy amikor ennyire egyformák, mennyire gyorsan telnek a napok.

Írtam a múltkor, hogy ez a karantén ízelítőt adott abból, hogy milyen lesz majd, ha nyugdíjas leszek. A szüleimtől, akik vidéken élnek, és nem nagyon járnak be a városba, mindig is csodálkozva kérdezgettem, hogy de hát nem unatkoztok?? – most már értem, hogy miért felelték folyton azt, hogy hát nincs arra nekünk időnk! (ami viszont nem szinonimája a tartalmas időtöltésnek, sajnos)

17 megjegyzés:

  1. Freud a kezedben:" a ruha a mosogatógépben maradt"
    üdv. egy zugolvasód :)

    VálaszTörlés

  2. Ma immár harmadszor indítottam be az autót, nehogy az aksi lemerüljön.

    VálaszTörlés
  3. Csak 3 gyerek, nem semmi. Azt hittem, valamivel többen mennek vissza, de nem lep meg. Kínszenvedés lehet nekik. Képzeld, itt meg az önkormányzat úgy döntött, hogy csak ma kezdik, összesen 8 gyerekkel az egész oviból (150 gyerek). Orvosok, ápolók, rendőrök, tűzoltók és tanárok gyerekei. Jövő héttől lesz még egy 8 fős csoport, aztán júniusban meglátják, hogyan tovább.

    VálaszTörlés
  4. Válaszok
    1. Május 11-től kezdtek lazítani Franciaországban a járványügyi korlátozásokon.

      Törlés
  5. Igen, MÁJUS, és jajj, tényleg, MOSÓgép :)) Május 11. óta nem nagyon változott semmi - március közepe óta természetesen a mi életünk is fenekestül felfordult!

    Bori, nálunk 420 gyerekből 100 mehetett vissza, június elejétől újratárgyalják a dolgokat... de akkor nálatok arányaiban még kevesebben! És meglett egyébként az óvőnő??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, meglett. Kiderült, hogy áprilisban volt egy műtétje és kellett volna egy második is, de a járvány miatt nem volt kapacitás, ezért hazaküldték. Aznap, amikor eltűnt, rosszul lett, sürgősségi műtétre volt szükség. Ma kezdett újra dolgozni.

      Kíváncsi vagyok, mi lesz júniusban. Boni akkor már a tanév végéig nem megy, ugye?

      Törlés
    2. Hú, szegény. Akkor tényleg váratlan volt az eltűnése, ahogy írtad (azért nem semmi, h MÁR újra dolgozik).

      Nem, szerintem júniusra már nem adjuk vissza (kizárólag a vírusveszély miatt; neki jót tenne, az tuti). És a nagylányod? Tud menni júniusban?

      Törlés
    3. Még nem mondtak semmit, hogy mehet-e. Írt az óvónő, hogy majd válaszol az emailre, amit aznap küldtem neki, amikor kórházba került, remélem, akkor többet fogunk majd tudni. Bár az az érzésem, hogy olyan sokat ők se tudnak még :(

      Törlés
    4. Köszönjük! :) Ma írtak, hogy jövő kedden mehet egy napra, aztán meglátjuk. Majd hazahozom ebédelni, így kétszer 3 óra, közben meg kitombolhatja magát itthon.

      Törlés
  6. 4. hete, amióta gyesen vagyok, olyan gyorsan telnek a napok, mint még soha... a SEMMIVEL. De komolyan. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy 24 óra alatt hány különféle tevékenységet végzek, és ebben már az alvás és a netflix is benne van (jobb napokon mondjuk másfél kéz kell). Azt hittem, csigalassú és dögunalmas lesz ez az időszak. Ehhez képest kikászálódom az ágyból, kettőt pislogok és már megint majdnem éjfél van.

    VálaszTörlés
  7. jaj és bocsánat az offért, de nagyszoba Martine, ha olvasod ezt, remélem minden ok veled és ha lehet, nagyon szeretnék meghívót a blogodhoz! de azzal is megelégszem, ha megnyugtatsz, hogy jól vagy(tok) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csatlakozom, a megnyugtatásnak én is nagyon örülnék! (Az utolsó bejegyzés, amit olvastam....annyira nem volt olyan martinosan vicces:( )
      rhumel

      Törlés
    2. En is szivesen olvasnalak tovabb, Martine. Remelem, jol vagy. Bocs Tamko, h offolunk.

      Törlés
    3. Remélem nem fogsz megharagudni ezért Martine!

      Írtam neki, jól vannak, de egyelőre még nem tudja, hogy újra kinyitja-e majd a blogját, vagy hogy ha zárt marad meghív-e valakiket. Egyelőre zárva tartja, és reméli, hogy nem okozott ezzel csalódást. <3 <3 <3 :)

      Törlés