2018. június 26., kedd

A felejthetetlen vendéglátás további következményei

A férjemnek nincs pizsije; ő mindig az aznap hordott pólóban fekszik le aludni, és reggel zuhanyozik. Rémes, nem tudom, hogyan csinálja, én az esti zuhany nagy barátja, sőt: tisztelője vagyok, az ember feküdjön már le tisztán! Na mindegy, nem is ez a lényeg. Hanem hogy amikor tegnap este lefeküdtünk aludni, lekapcsoltuk a villanyt, azt éreztem: valami fura illat száll a férjemből.

Én kutya voltam előző életemben; minden szagot fel- és megismerek, ha a harmadik szomszéd rágyújt, én a saját lakásunkban érzem a bagószagot, sőt, ha valaki kinyit egy doboz csokit a konyhában, majd visszazárja, én 10 perc múlva a helyiségbe lépve érzem, hogy itt csokievés történt (nagyon praktikus tudomány).

Szóval elkezdtem körbeszaglászni Z-t, ő persze hülyének nézett, mert nem érzi a szagokat. De egyértelműen más öblítőillat, más parfüm volt, mint amit mi (ő) hasznáni szatunk (szokott). Teljesen idegen, ugyanakkor valahogyan mégis ismerős illat. Te – mondtam neki, amikor belém csapott a felismerés – ez... ez EGY MÁSIK PASI ILLATA! A pólódból jön!

Végigsimítom a póló anyagát.. tök más, ismeretlen anyag. Z. felugrik, mintha bolha csípte volta meg, felkapcsolja a lámpát. Meredten nézzük a kérdéses pólót...

... A HÚGOM PASIJÁNAK PÓLÓJA VOLT!

Z. olyan rekord gyorsasággal vette le a pólót, mintha égette volna a testét. Most már mindent értett, hogy miért volt olyan furcsa érzése egész nap... így utólag nem is tudta megmagyarázni, hogy miért vette föl, hisz egyértelmű, hogy nem az övé! Nem is szokott ilyen szoros pólókat viselni! – forgatta az ujjai között finnyásan.

Hirtelen eszembe jutott valami, és jó mélyen beleszagoltam a póló hónaljrészébe. Nem, tévedés kizárva – jelentettem be a férjemnek tudományos szakvéleményemet – ez Tamás HASZNÁLT pólója!

A férjem egy teljes napot a húgom pasijának a használt pólójában töltött!! Gurultam a nevetéstől. Pont ő, aki a boltokban nem szeret ruhát próbálni, attól tartván, hogy koszosak, büdösek! Z. fejtveszve rohant zuhanyozni, miközben engem szidalmazott, hogy miért tettem a tiszta pólói közé! Amiről egyébként lövésem sincs. Próbáltam rekonstruális az eseményeket, és tényleg nem értem... hogyan kerülhetett Tamás koszos pólója a férjem tiszta ruhái közé? Az egyetlen magyarázat a húgomék ittlétekor kialakult oltári nagy rumli lehet...

13 megjegyzés:

  1. Lehet, hogy a húgodék érezték meg, hogy valamit muszáj végre elpakolniuk, ha nem akarod, hogy kirúgd őket - így sikerült :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. mármint ha ők nem akarják

      Törlés
    2. :-DDD ez lehet az!! megyek, körülnézek a többi szekrényben is...

      Törlés
  2. Hát jót röhögtem!
    Nekem is nagyon éles a szaglásom, a terhesség első harmadában szenvedtem is emiatt.
    Az én gyerekkoromban egy még pikánsabb történet esett meg. Egyik nálunk nyaraló rokon visszahozott egy férfi alsógatyát, mondván nem az ő férjéjé, biztos innen vitték el. Ámde nem is Apukámé volt. Sosem tudtuk meg, Géza bácsihoz hogy került egy másik férfi alsógatya - de családi anekdota lett belőle.

    VálaszTörlés
  3. Nem mondod, egy tök idegen férfialsó? :)))))) Szegény Géza bácsi, szinte hallom, milyen beszólásokat kaphatott mindenkitől, évtizedek alatt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen sokat idéztük ezt a sztorit. De amúgy a pasik nem teljesen vannak tisztában a saját ruhatáruk darabjaival. Olyan eset már több munkahelyemen is volt hogy valaki felvette egy másik kolléga kabátját és simán hazament vele.
      És a Férjem pl. rendszeresen nem ismeri fel hogy melyik az ő törülközője, fogkeféje.

      Törlés
    2. Z. az oviból szokott hazahozni mindenféle ismeretlen ruhadarabokat, amelyek soha nem voltak Bonié....

      Törlés
  4. Mondd, hogy a férjed ki sem teszi a lábát egész nap otthonról!!!

    VálaszTörlés
  5. Huh, neked aztán rémálom lehet a tömegközlekedés ilyen szaglással, Tamko!

    VálaszTörlés
  6. :))) viszont a férjem nem tudna megcsalni. Tuti kiszagolnám :))))

    (A bölcsiben megéreztem a gyerek fején, ha hosszabb ideig ült valamelyik dadus néni ölében )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha megunod a fordítást nagy jövőd lehetne a parfüm szakmában! :)

      Törlés
  7. Megmondom őszintén, borzasztóan zavarna, ahogy a férjed intézi az alvást, zuhanyzást :O Én már magában a reggeli zuhanyt sem tudom hova tenni. Fürdenem kell, különben ragadósnak érzem magam (és nyáron az is vagyok:D) De hát mások vagyunk.
    Nekem nem jó a szaglásom, de érzékenyebb lettem terhesség óta. Anyukámnak van olyan szaglása, hogy azt sem tudom, miről beszél, ő meg majd' megbolondul valami szagtól... :) Nem lehet egyszerű :D

    VálaszTörlés
  8. Nekem is ilyen a szaglásom. Nem is értem sokszor, hogy más nem érzi, ami nyilvánvaló.. Nekem.
    Ez így terhesen rémálom.

    VálaszTörlés