2017. május 8., hétfő

Incipit

Beköszöntött a májusi november, vacsora után beültem tehát egy kád forró fürdővízbe. Előtte még találomra felkaptam két vékony könyvet, mert a kádba nem viszi magával ugye az ember a Kindle-jét. Arra gondoltam, hogy elolvasom mindkét könyv első három mondatát, és majd azok alapján döntöm el, hogy melyiket kezdjem el olvasni. Az első könyv első három mondatát hamar kivégeztem: "Sötét volt. A sötétben egy nő azt mondta: - Én nem félek." (Ámosz Oz: A Gonosz Tanács hegye).

A második könyv második oldalának közepén viszont gyanút fogtam... a harmadik oldalnál pedig előrelapoztam... a Táncórák idősebbeknek és haladóknak volt az Hrabaltól. Mint utólag kiderült, irodalmi kísérlet gyanánt az egész kisregény egyetlen mondatból áll.

Ennek mennyi volt az esélye?!






8 megjegyzés:

  1. :D :D :D

    az ilyen esetekben mindig után kell tölteni forró vízzel, hogy a könyv végéig ne fázzunk benne (több évtizedes tapasztalatok alapján mondom)

    VálaszTörlés
  2. :D :D


    még azt mondd meg, hogy lehet ilyen rohadt hideg?? tegnap este fölkeltem bekapcsolni a fűtést, annyira fázott a lábam (zokniban!!) és a takaró alól kilógó orrom :'(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. állítólag holnap érkezik valami sarkvidéki hideg levegő - ezek szerint előbb felétek is elkanyarodott

      Törlés
  3. INNEN JÖN!! :)) (csak menjen már...)

    És megtaláltam ám a melegvizes csapot :)

    VálaszTörlés
  4. És leégtek a mécsesek mire a mondat végére értél?

    VálaszTörlés
  5. Az én gyermeki lelkem a Francia história 4. részénél tart. Mondjuk azt nem tudnám a kádba vinni olyan nehéz olvasmány. De mivel kádunk sincs téma lezárva :-) Azért jó ez a sorozat, mert mire a végére érek eltelik 3-4 év, addig nem kell azon gondolkoznom mit is olvassak...

    VálaszTörlés
  6. Leégett, besötétedett, elálmosodtam :))) jóóó hosszú mondat volt!

    VálaszTörlés