2016. július 16., szombat

Így utazunk mi

Mi úgy szoktunk hazautazni, hogy:

- hónapokkal az indulás előtt megvesszük az ajándékokat,
- hetekkel előtte frissítjük és újraírjuk a Listákat (fő-, al- és melléklisták),
- amelyek alapján két nappal az indulás előtt összekészítjük a bőröndöket,
- kiesszük a hűtőből és a mélyhűtőből a kaját,
- viszont bevásárolunk a hazatérésre,
- nem felejtjük otthon az útleveleket-személyiket (amelyek lejáratát előzőleg ellenőriztük),
- sem a gyerek egészségügyi kiskönyvét,
- sem az orvosságokat (meglévő nyavalyáinkra) a rendelvénnyel együtt,
- sem azokat az orvosságokat, amelyek az elképzelhető összes betegségre szükségünk lehet a nyaralás során,
- kinyomtatjuk az európai egészségügyi kártyát,
- leelenőrizzük és megtankoljuk a kocsit (olaj, kerekek stb.),
- kontaktálunk a biztosítóval, hogy kit kell hívni egy esetleges elakadás során,
- feltöltjuk a Kindle-t, telefont, táblagépet, kamerát,
- majd helyet csinálunk rajtuk az új tartalmaknak,
- lefoglaljuk (de nem fizetjük ki) a szállást,
- külön kikészítjük az utazáshoz és a szálláshoz szükséges holmikat,
- kitakarítjuk a lakást,
- és levisszük a szemetet.

A baj csak az, hogy a készülődés küzben valahol félúton annyira összeveszünk, hogy a végén legszívesebben EGYEDÜL indulnék el, hogy valóban jól kipihenjem magamat...!


16 megjegyzés:

  1. az a bőrönd ott melletted, aminek a nyele egy feltartott középső ujj :D :D :D zseniális!!!! :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Micsoda szemed van neked DDD

      Törlés
    2. Aaaaa, micsoda eszrevetel, tenyleg! :) Es jaaaaaj, a tudatalattimnak...!

      Törlés
  2. amindenit! nem csoda, ennyi feladat hiánytalanul és időben történő megvalósítása biztos iszonyat feszültséggel jár! de gondolom, ha meg valami kimaradna, az lenne a baj :) remélem, ilyenkor hamar rájöttök, hogy valójában nem egymással van bajotok :)

    VálaszTörlés
  3. Hát nem bízzátok a véletlenre :-)

    VálaszTörlés
  4. Holnap indulnánk nyaralni a zuram most rohant el itthonról úgy össze vesztünk...

    VálaszTörlés
  5. Szállást foglaltok, amikor hazamentek? Hogyhogy? (Vagy útközbeni megálláshoz?)

    VálaszTörlés
  6. Mi csak és kizárólag azért nem veszünk össze, mert nálunk mindezt én csinálom. Persze az nem igaz, hogy J nem csinál semmit, mert lemosatja az autót, megtankolja és kitakarítja. Hogy miért kell utazás előtt kocsit takarítani, azt nem igazán értem, mert első nap tele lesz homokkal pl nyáron, a síelés alatt még kaviccsal. De ezen már nem szoktunk veszekedni. Egyszer bíztam rá a sílécet, Mosonmagyaróvárnál fordultunk vissza érte:)

    VálaszTörlés
  7. Haha, nalunk is volt automosas :))) sztem a feeling miatt.

    Vera, utkozbé meg kell allnûk, Boni nem bir ki egyhuzamban olyan sok idot..! Egyebkent remes utunk volt, majd beszamolok!

    VálaszTörlés
  8. Húha, ti aztán nem aprozzatok el...mi legtöbbször hétfőn eldöntjük, hogy szerdán indulunk, keresünk valami elfogadható szállodát a célhelyen/közelében; becsomagolunk egy hétre négyen max. 3 kicsi bőröndöt, (a 6 éves legutóbb a nagyi Skypeos irányításával maga csomagolt, hehe), útlevelet ellenőrizzük és azt, hogy legyen pénz a bankkártyán. A legnagyobb probléma gondozót találni a macskáknak és az ezer növénynek... kocsimosás nálunk is van ��

    VálaszTörlés
  9. Ja és ez az ajándékokkal...egy ideje mar csak a gyerekek és az igazán közelállók kapnak valamit, és próbálom elérni, hogy mi se kapjunk, bár a kicsinyek nyilván kapnak így is.

    VálaszTörlés
  10. Mi ugy utazunk, h kedden meghiv a baratnom Hollandiaba hetvegere, meg aznap megbeszelem a ferjjel, h raer-e (raer), a gyerekkel, h vallalja-e az allatkertet (vallalja, csak hagyjunk itthon penzt pizzarendelesre), megveszem a kompjegyet es felhivom a biztositot, h terjesszek ki a biztositast.
    Aztan penteken reggel bedobalok par cuccot a borondbe, amig a pasi kiviszi a kutyakat, ellenorzom, h van-e egyaltalan utlevelunk (volt olyan is, h a pasi itthon maradt karacsonykor, mert neki nem volt) es elindulunk. Mar az autopalyan jut eszembe h guglin megnezzem, h igazabol mi is kell kulfoldre es enyhe panikkal veszem tudomasul, h se haromszog, se lathatosagi melleny se SEMMI nincs, a kocsi papirjait beleertve. De nem fordulunk vissza, amugysem biztos egyikunk sem, hol van a V45 dokumentum es hol a jogsink papir verzioja. 4 napig igyekszunk nem gyorshajtani, kocsit torni meg egyaltalan, nem felhivni magunkra a figyelmet. Sikerul. Legkozelebb eselyes h minden lesz nalunk ;) (de nem biztos)
    Viszont mindenki jokedelyu, egyforman vagyunk slendrianok, nincs kit okolni.

    VálaszTörlés
  11. Azért ennyire lazán csak gyerek nélkül utazhat az ember. Gyerekkel muszáj beépíteni nemi biztonságot. Emlékszem egyszer megkérdeztek egy többgyermekes modellt, mi a titka annak, hogy az ember utazás közben is csinos legyen. "hagyd otthon a gyerekeket" volt a válasz. No igen...

    VálaszTörlés
  12. Oh, gyerek nélkül mi is bugyi+fogkefe felszereléssel utaztunk! Volt olyan, hogy péntek délben döntöttük el, hogy 4kor indulunk az Adriára és vasárnap éjszaka jöttünk vissza, hogy hétfőn újra dolgozzunk.

    VálaszTörlés