2014. augusztus 26., kedd

Ideál

Ha van olyan emberi tulajdonság, ami lenyűgöz, az a pozitív gondolkodás. Talán mert belőlem eléggé hiányzik, bárhogy igyekszem. Nem hülye idézetek FB-on történő közzétételére gondolok, hanem arra, amikor az illető a jég hátán is megél - azaz vesse bárhová a sors, kesergés helyett élvezi az életet. Ez a tulajdonság észrevételem szerint kéz a kézben jár egy másikkal: az ilyen emberek nem nagyon szoktak rosszindulatú pletykákat terjeszteni, másokról fröcsögni stb. Nem mintha mindenkiről csak jót gondolnának, hanem mert tudják: az ember saját magát jellemzi, ha rosszat mond valakiről annak a háta mögött.

Nem tudom, követtétek-e Ilonka blogját. Számomra példaértékű, ahogy egy durva válás után felállt a padlóról és hogy milyen posztokat tesz közzé mostanában, egy évvel a szakítás után. Én kb. még ott tartanék, hogy a sebeimet nyalogatom és az emberiséget hibáztatom. Amivel ugye, nem mennék semmire. Vajon mi a titka, vagy legalábbis melyek az összetevői egy ilyen pozitív életszemléletnek? Azt hiszem, először is az önsajnálat teljes hiánya, aztán az önbizalom, majd a jobb jövőbe vetett hit, és végül a támogató család (vagy barátok).

Én ezt el akarom tanulni!

10 megjegyzés:

  1. Jelentkezem én is melléd osztálytársnak :) (a belinkelt blogot nem ismerem, majd belenézek)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem is csodálatra méltó Ilonka hozzáállása. :) Azért az olvasottak alapján te is egy kedves, szeretetreméltó, kiegyensúlyozott ember vagy, úgyhogy nagyon ne keseredj el! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyet értek Sensitivvel. Egyébként pedig el lehet tanulni.. Csak mindenben a jót kell keresni:) dehát! Tenéked magyarázzam? :)

      Törlés
    2. Szerintem is meg lehet tanulni valamennyire. Pl. Az idojárás-témaban mar egesz jo vagyok :) nem kesergek es nem hagyom h elrontsa a kedvem ( noha fazni tovabbra is utalok). De pl a mi-lett-volna-ha gondolatmenetbe mindig belefutok sajna... Pedig hova vezet? Az idegbaj eloszobaja...

      Törlés
  3. Na majd megkérdezzük ilonkát, hány fôtôl indít csoportokat! :)

    Sensitive, köszönöm :))) tök jól esett!

    VálaszTörlés
  4. Én is jelentkezem. :)

    Nekem is útmutató (szamárvezető?) Ilonka. Ráadásul aktuális is.

    Szerintem veled nincs is mit tanulnod, ahogy Sensitive írja, úgy gondolom én is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. akarom mondani: veled nincs baj. Neked nincs is mit tanulnod tőle. Csak tornádó van a fejemben, ezért dumálok félre.

      Törlés
    2. Na és még én zsebelek be dicséretet! :)) ilonka karja messzira elér...

      Törlés
  5. Belelolvastam a blogba és éppen jól jött az optimizmusa!

    VálaszTörlés
  6. Szia Eszter! Nem hallottam még róla, érdekes kezdeményezés. Köszi a linket!

    VálaszTörlés