2014. augusztus 26., kedd

Ideál

Ha van olyan emberi tulajdonság, ami lenyűgöz, az a pozitív gondolkodás. Talán mert belőlem eléggé hiányzik, bárhogy igyekszem. Nem hülye idézetek FB-on történő közzétételére gondolok, hanem arra, amikor az illető a jég hátán is megél - azaz vesse bárhová a sors, kesergés helyett élvezi az életet. Ez a tulajdonság észrevételem szerint kéz a kézben jár egy másikkal: az ilyen emberek nem nagyon szoktak rosszindulatú pletykákat terjeszteni, másokról fröcsögni stb. Nem mintha mindenkiről csak jót gondolnának, hanem mert tudják: az ember saját magát jellemzi, ha rosszat mond valakiről annak a háta mögött.

Nem tudom, követtétek-e Ilonka blogját. Számomra példaértékű, ahogy egy durva válás után felállt a padlóról és hogy milyen posztokat tesz közzé mostanában, egy évvel a szakítás után. Én kb. még ott tartanék, hogy a sebeimet nyalogatom és az emberiséget hibáztatom. Amivel ugye, nem mennék semmire. Vajon mi a titka, vagy legalábbis melyek az összetevői egy ilyen pozitív életszemléletnek? Azt hiszem, először is az önsajnálat teljes hiánya, aztán az önbizalom, majd a jobb jövőbe vetett hit, és végül a támogató család (vagy barátok).

Én ezt el akarom tanulni!

11 megjegyzés:

 1. Jelentkezem én is melléd osztálytársnak :) (a belinkelt blogot nem ismerem, majd belenézek)

  VálaszTörlés
 2. Szerintem is csodálatra méltó Ilonka hozzáállása. :) Azért az olvasottak alapján te is egy kedves, szeretetreméltó, kiegyensúlyozott ember vagy, úgyhogy nagyon ne keseredj el! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egyet értek Sensitivvel. Egyébként pedig el lehet tanulni.. Csak mindenben a jót kell keresni:) dehát! Tenéked magyarázzam? :)

   Törlés
  2. Szerintem is meg lehet tanulni valamennyire. Pl. Az idojárás-témaban mar egesz jo vagyok :) nem kesergek es nem hagyom h elrontsa a kedvem ( noha fazni tovabbra is utalok). De pl a mi-lett-volna-ha gondolatmenetbe mindig belefutok sajna... Pedig hova vezet? Az idegbaj eloszobaja...

   Törlés
 3. Na majd megkérdezzük ilonkát, hány fôtôl indít csoportokat! :)

  Sensitive, köszönöm :))) tök jól esett!

  VálaszTörlés
 4. Én is jelentkezem. :)

  Nekem is útmutató (szamárvezető?) Ilonka. Ráadásul aktuális is.

  Szerintem veled nincs is mit tanulnod, ahogy Sensitive írja, úgy gondolom én is.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. akarom mondani: veled nincs baj. Neked nincs is mit tanulnod tőle. Csak tornádó van a fejemben, ezért dumálok félre.

   Törlés
  2. Na és még én zsebelek be dicséretet! :)) ilonka karja messzira elér...

   Törlés
 5. Belelolvastam a blogba és éppen jól jött az optimizmusa!

  VálaszTörlés
 6. Kedves Tamkó! Csak olvastalak eddig. Örömmel látom, hogy nyitott vagy a pozitív gondolkodásra és szeretnéd ezt megtanulni. Most indult egy országos kezdeményézés a Jobb Veled a Világ Alapítványnál. Boldogság program néven fut. Itt tudhatsz meg róla többet: http://www.jobbveledavilag.hu/boldogsagprogram
  Külföldön is alakultak már klubok. Sok sikert hozzá (vagy máshoz, ami bejön neked.)

  Üdv:

  Eszter

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szia Eszter! Nem hallottam még róla, érdekes kezdeményezés. Köszi a linket!

   Törlés