2013. augusztus 25., vasárnap

Egy hétvége kezdete

Ki gondolta volna, hogy szombat reggel saját önszántamból lefekszem a hideg és pisiszagú metró kövére és ott ISTENIEN érzem magam?!

Az úgy történt, hogy 7-kor elindultam a 8:18-as vonatomhoz, és rögtön rájöttem, hogy késésben vagyok. A villamos félóránkért járt, és pont előttem ment el, metróval meg hosszú az út, át is kell szállni, és ki tudja, milyen időközönként indítják őket ilyen korán. Ráadásul azt a megállót meg lezárták, ahol átszállhattam volna. A metróban iszonyú meleg volt, én rohantam, majd egyszercsak éreztem, hogy izzadok, gyengülök, és nem látok jól, szóval leesik a vérnyomásom és el fogok ájulni. Átsuhant az agyamon, hogy nem vagyok normális, hogy hétvégén hajnalok hajnalán indulok el, noha pont azért dolgozom félmunkaidőben, hogy ezeket a reggeli rosszulléteket elkerüljem. Pont annyi időm volt még, hogy kiszálljak, és kint szépen és rutinosan elhelyezkedjek a fent említett kövön, miközben a fejemből is szállt ki a vér. De annyira jól esett a hideg a hátamnak, és olyan jó volt tudni, hogy innen már nem eshetek tovább, és hogy valaki hamarosan úgyis rámtalál!

Tök hülyeség volt viszont kiszálláskor utolsó erőmmel még felhívni telefonon Z.-t, de valamiért akkor jó ötletnek tűnt, hogy elhaló hangon értesítsem arról, hogy "Nagyon-nagyon rosszul vagyok...". Aztán kiesett a telefon a kezemből, és szegénykém 10 percig csak olyanokat hallott, hogy "Madame, madame!", meg "Valaki hívja a tűzoltókat!", meg "Orvos vagyok, engedjenek ide!", miközben ő a vonal végén, és 300 km-rel arrébb, félőrüten az aggodalomtól csak tehetetlenül kiabált a telefonban, amit viszont senki nem hallott meg.

Az emberek nagyon profik voltak, valaki felemelte a lábamat és akkor úgy éreztem, hogy így tudnék maradni órákon keresztül. Aztán megéreztem, hogy Dezsőke vígan kalimpál a hasamban, és iszonyúan megnyugodtam, hogy nincs semmi baj. Sajnos fel is keltettek ebből a kényelmes pozícióból, a tűzoltók elsősegélyt nyújtottak (megmérték a vérnyomásomat és a cukrot), a rendőrök felírták az adataimat, és ekkor már tök jól voltam. Visszahívtam Z-t, majd ránéztem a telefonomra: 8:04 volt.

Csodák csodájára még a vonatot is elértem, ráadásul rendőri kísérettel!


 
29. hét betöltve, csini otthonkában

13 megjegyzés:

 1. Mar megint a tuzoltok :D
  Nem mondod komolyan, hogy par hete megcsak jollakott ovodas hasad volt?

  VálaszTörlés
 2. Atyagatya! Nem semmi! Neked sem lehetett jó, de szegény Z!

  VálaszTörlés
 3. Igen, én is Z.-t sajnáltam jobban, meg azon gondolkodom, hogy lehettem ilyen hülye, h felhívom?!

  Eszter, csalósak ezek a képek ám! (olyan, mint amikor az újszülöttek hatalmasnak tűnnek a fotókon, közben pedig picikék). A héten még mindig volt olyan kollégám, akinek nem volt egyértelmű. És a a fodrászcsaj tök vicces volt, gratulát, erre megrérdeztem reménykedve, hogy akkor látszik?? Mire ő: igen, de nem is a hasadon, inkább a MELLEDEN! :))

  VálaszTörlés
 4. Szia,

  Vigyazz magadra, a jovoben semmi futas, meg ilyesmi! (Az en hasam kb ketszer ekkora egyebkent :), na jo ketten vannak benne - es en mar kb sietni sem tudok am, ugy jarok, mint egy csiga-biga....:S)

  Nevtelen sorstars

  VálaszTörlés
 5. Lezsibbadtam! Jó, hát gondoltam, hogy jó lesz a vége, de akkor is. Szegény Z., ő mit élhetett át?!?

  VálaszTörlés
 6. Együtt érzek Veled, én tegnap jártam így a Sparban, fizettünk a pénztárnál, erre fülem eldugul, szemem káprázik, víz folyik rólam, érzem hogy elajulok.
  Mondom a férjemnek, hogy el fogok ájulni. Mondja varjak kicsit, mindjárt végzünk a parkolással meg a fizetéssel :-)
  Mondom neki, én MOST fogom eldobni magam. Gyorsan leültünk a bolt lépcsőjére, kicsit vízszintbe raktam magam, aztán jobb lett.
  De ha egyedül kerül ilyen helyzetbe az ember lánya, az sokkal nehezebb...
  Üdv, M. 27 hetes

  VálaszTörlés
 7. Nálatok a tűzoltók a mentők? :OOO

  Sajnálom,remélem több nem lesz!

  VálaszTörlés
 8. Hú, ez nagyon ijesztően hangzott.. de tök jó higgadtan kezelted a dolgot (kvéve a telefont, de ha ez megnyugratott, végülis Z is túlélte:) ) cuki a pocakod :)

  VálaszTörlés
 9. huh... ügyes vagy, hogy szépen lefeküdtél a földre :) sztem a telefon is OK, még ha Z. frászt kapott is egy időre... azért ne sok ilyet! :) a fényképek tök jók! Most már nagyon hamar november lesz ám! :))) (Á. nov. 15-i))

  VálaszTörlés
 10. Cuki a pocakod! :))
  Szörnyű volt olvasni.... Tényleg szegény Z. :( Remélem több ilyen rosszullét nem lesz. Ügyi voltál, hogy lefeküdtél.

  VálaszTörlés
 11. Köszönöm :)

  Itt a tűzoltók jönnek ki általában a sürgős esetekhez. Azt hiszem nincs közöttük orvos, de tudnak újraéleszteni, meg egyéb ilyen trükköket (vérnyomásmérés :)) és adott esetben elviszik az embert a kórházba. A mentők (azt hiszem) csak a balesetekhez mennek ki, illetve hozzák-viszik a nem sürgős betegeket a kórházba. (remélem, nem írok hülyeségeket)

  Martine, olvastam! A november egy jó hónap, én is 11-én születtem! :)

  VálaszTörlés