2020. március 28., szombat

Ünnepi csemege


Ez az a barackkonzerv, amire február végén csak megvető pillantást vetettem, mondván, hogy se nem friss, se nem helyi, se nem bio, viszont tele van cukorral és tartósítószerrel. Hát most nagyon örültünk neki! Áldom Z. előrelátását, hogy bevásárolt. Viszont fogynak a készleteink, egy hete nem voltunk boltban.

17 megjegyzés:

  1. Most jól jönnek az ilyesmik, az biztos :) Boni is megette? Nekünk rengeteg befőttünk van a nagyiktól, de a gyerekek nem eszik. Azért később majd csak ráfanyalodnak 😁
    Hétfőre van a drive-os időpontotok? Majd mesélj légyszi, mindent kaptok-e, amit rendeltetek.
    A rajz most is zseniális, mint mindig!

    VálaszTörlés
  2. Mindig kinevettük a tartós élelmiszert halmozó kolléganőt (tényleg beteges), de most ő járt jól.

    VálaszTörlés
  3. Boni már februárban kiszúrta a konzerveket, megkóstolta, és imádja, mert cukros és mert soha nem evett ilyet előtte. :)) Én viszont ráfanyalodtam, és azt kell h mondjam: nem rossz :))))

    Igen, hétfőre és keddre, mindenképpen beszámolok majd :) Ismerősök elmesélései alapján abszolút zsákbamacska, h mi lesz.

    VálaszTörlés
  4. ezen én is jót nevettem, én is szeretem a barackkonzervet, úgy évente egyszer :))

    viszont képzeljétek el, vmelyik nap elmentem itt a "falusias" Cba-ba a szüleimhez közel, és egy nő vagy 10 löncshúst vásárolt előttem, nekem fogalmam sem volt, hogy azt ténlyeg megeszi bárki, erre azt mondja a pénztárosnak: ők úgy megszerették ezt a nagy halmozásban a családdal, hogy már mindenki ezt eszi reggelire. löncshúst! nincsenek szavak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, ez jóóó :))) Lassan mi is itt fogunk tartani. Löncshúst eszünk majd zacskós levessel!

      Törlés
    2. Valamelyik nap párom bolognait főzött. Finom volt nagyon csak furán puha a daralthus. Aztán megláttam a löncshús dobozát a kukában... Soha nem enném meg...

      Törlés
    3. silver lining: Mi mar egy ideje nagyon kuzdottunk azzal, hogy csokkentsuk a husevesunket. Vegul bealltunk ra, hogy szerda a husmentes napunk,s az utobbi idoben vegre tobb-kevesebb sikerrel abszolvaltuk. De kuzdes volt. Erre most azon vettem eszre magam, hogy mar harom napot siman lenyomtunk gond nelkul. Ugyanis agyban vegre nagyon ovatos lettem a tartalekokkal. Itt szedtem ossze valahol egy blogbol lencse ragu receptet. Imadtak, ugyhogy most lencset probalok halmozni.

      Törlés
  5. Én errefelé nem is hallottam még olyat, hogy valakinek sikerült volna bárhová időpontot szereznie. Szóval semmi infóm nincs, várom a beszámolót :)

    A barackbefőtt a kedvencem, megértem Bonit. Szoktam csinálni belőle barackos csirkemellet is, de csak ritkán, mert a többiek nem rajonganak érte :(

    VálaszTörlés
  6. Nálunk eddig is gyakran került az asztalra. Meg löncshúst is szoktunk használni. Én nem tudtam, hogy ez ciki vagy megmosolyogtató:-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mármint :-( és nem :-) a vége

      Törlés
    2. Gyerekkent szerettuk de allitolag nagyon gaz osszetevokbol van. Akarcsak a parizer meg a virsli.

      Törlés
    3. Nyilván. Mint sok minden más. És sok embernek ez anyagi kérdés is.

      Törlés
    4. zsuzsa, nálunk a férjem szereti és szokott is enni rendszeresen, egyáltalán nem anyagi kérdésből, hanem mert szereti. szóval nem ciki, ne aggódj, parizert és virslit is eszünk, lidlben/aldiban vesszük ezt mindet, az összetevők semmivel sem cikibbek, mint kb akármi más, amit a lidlben/aldiban veszünk. nem mindenki gondolkodik úgy Magyarországon se, ne aggódj emiatt egy percig se!! :))

      Törlés
    5. ja, most nézem az eredeti kommentedet, hülyén válaszoltam, szóval a férjem a löncshúst szereti, a barackbefőttet meg perszehogy mindannyian, jóhogy, azt teszem a túrótortába! :)

      Törlés
  7. Mindenkinek mas a a ciki, Zsuzsa.
    Angliaban egyetlen konzerv sem lenne sose gáz! Itt minden masodik ember instant levest eszik es húskonzervet.

    VálaszTörlés
  8. Két raklapnyi lekvárt+befottet hoztunk haza ősszel Balatonról, egy maradt lent. (Saját elteves.) akkor úgy tűnt, kicsit túltoltam a dolgot, most örülök, ha kitart.

    VálaszTörlés