2020. február 18., kedd

A klasszikus kérdés

Az e héten kezdődő síszünet apropójából elutaztunk a hegyekbe. Az eddig eltelt három napban megfogalmazódott bennem két válasz két olyan kérdésre, amelyet már többször, több helyen feltettek nekem (és amelyre eddig soha nem tudtam mit mondani), azaz hogy mit sírok vissza a gyerek előtti életemből, és hogy mi van a bakancslistámon. Mindkét kérdésre kifejtős válasz fogok adni! Folyt köv.


A klasszikus vakációs dilemmát viszont még mindig nem oldottuk meg: hülyeség-e, vagy épp ellenkezőleg, nagyon is célravezető-e, ha az ember egynapi autóút után, a drága szálláson, a jó hegyi levegőn EGÉSZ NAP A SZOBÁBAN KÁRTYÁZIK  a gyerekkel?! Azaz azt teszi, amit egy sima februári hétvégén csinálna... otthon. Drága szállás és egynapi dugó nélkül. De hát mit csináljanak a szülők, ha pont mostanra fáradtak el, és a gyerek is nyaggatja  őket a kártyával?

(Elmennek szánkózni, síelni és hóembert építeni. És közben alig várják az esti kártyacsatát)

10 megjegyzés:

  1. Az én válaszom: ha a szállás drága, akkor szép is, ha szép, akkor szívbaj nélkül megéri bent kártyázni. Az én világnézetem szerint. :)


    Ellenben lemaradtam hozzászóln az előző posztra, pedig húú, de izgalmas volt, és a kommentárok is. Megyek is, odabiggyesztem az én tapasztalatomat is. :)

    VálaszTörlés
  2. sztem (is) azt érdemes csinálni, amitől jól érzitek magatokat! csak azért erőltetni valamit, mert "ki van fizetve", annak általában nem lesz jó vége. meg hát a lényeg a pihenés, nem?
    kompromisszumként esetleg lehet kint, a jó levegőn kártyázni, ha nincs borzasztó hideg hozzá :D

    VálaszTörlés
  3. Egy ilyen kiránduláson drága pénzen azt vesszük meg, hogy 100% nyugalomban tudunk kártyázni az ágyon és fél szemmel nem azt figyeljük, hogy vajon mikor tudjuk leszedni a szárítót vagy jött-e új email, nem?

    VálaszTörlés
  4. Szép, logikus érvelések ezek, tetszenek :))) csak az a baj, hogy még a dràga szálláson sem tudunk olyan jòl pihenni, mint otthon, ahol minden kézre àll, és ami sokkal nagyobb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. rendes olvasó tudja, mit kell válaszolni ;)))
      azért jó pihenést!

      Törlés
    2. Hát én most pont ezen gondolkodom, de a nyári utazással kapcsolatban. Minden évben szívás a dolog, vagy zaj van és tömeg vagy mindentől távol vagyunk és egy fagyiért is autózni kell. Már nem vagyunk oda a tengerpartért, meleg van és éget a nap. Minden ágy nyom az itthonihoz képest, valami mindig itthon marad. Mi van, ha itthon maradunk és a szép kártya terhére minden nap máshova megyünk? A téli utazásnál viszont itthon nincs hó, muszáj menni. Télen mozgunk is egész nap, talán a nyári utakat kellene aktívabbá tenni? És hogy a lényegre is reflektáljak, milyen kártya? Talán Uno?

      Törlés
    3. Merylla voltam. Csak az aliast nem tudom beállítani.

      Törlés
    4. En varom hogy mikor terjed el a nem utazas divat. Mar a kornyezetvedelem miatt is. En sem szeretek mar utazni de azert 40 alatt, gyerek nelkul meg szerettem.

      Törlés
    5. Én mindent imádok az utazásban, a rossz részeit is. Legszívesebben semmi mást nem csinálnék.

      Törlés
  5. Utazás: na, pont most írtam egy posztot, hogy én is egyre kevésbe élvezem ezt az ipari méretű idegenforgalmat. Főleg az autózás részét - egyre többen és többen vannak az utakon.

    Kártya: mostanában UNOzunk, igen, meg van egy másik, nem tudom mi a neve magyarul, amikor hét hattagú családot kell összeállítani (ez koncentrációt igényel, de nagyon jó).

    VálaszTörlés