2019. szeptember 30., hétfő

Ingatlanpiaci manőverek és frusztrációk

Miután vakrandit voltam kénytelen rendezni a papám és Mari barátnőm között (de nem kizárólag – mert beszerveztem még a sógoromat is, plusz ott volt az eladó), legutóbb a festő és a papám között egyeztettem időpontot. Most pedig azt intézem, hogyan tudna a gázműves úgy kimeni megnézni a gázórát, hogy a papám ott tudjon lenni kinyitni az ajtót. Annyira zseníroz a helyzet! De amikor a papám szívesen segít (megmondaná, ha nem, pl. már előre szólt, hogy közgyűlést nem vállal!), a lakása 150 méterre van a miénktől, nem lenne nekem érdemes egy-egy ilyen félóra miatt hazarepülni (macerás, drága stb.).


Szóval úgy érzem magam, mint aki messziről, távirányítással próbálja igazgatni a szálakat... Amúgy meg megjelent egy hirdetés a szüleim fölötti lakásról, amiről már két éve is lecsúsztam (akkor meg sem hirdették, megvették kézen-közön). Most a piaci árak emelkedése miatt jóval drágábban adják, de ha nyáron lett volna eladó, valszeg ezt vesszük meg... bosszantó. Ráadásul a forint is mennyire meggyengült most, hogy már kifizettük a vételárat.

Ahh... ahogy Mari mondja, pszichológusoknak kellene szakosodniuk az ilyen ingatlanpiaci nehézségekre: eleve a vásárlás tök stresszes (a legelső lakás, a Rózsika, például a ma napig nem kelt még el, én meg nyáron úgy ébredtem egy hétig minden nap, hogy elviszik az orrunk elől!), a döntést meghozni iszonyú nehéz, aztán hetekig azon retteg az ember, hogy maffia kezébe került/valamelyik szomszéd él az elővásárlási jogával/az ügyvéd át akarja verni, majd a továbbiakban azon kezd el gondolkodni, hogy nem hülyeség ez az egész, amibe belevágott...

4 megjegyzés:

  1. Hát ez olyan mint az álláskeresés. Nem szabad visszanézni.
    Egyébként én notóriusan nem jártam közgyűlésekre. Úgyis mindig van egy kemény mag akik már előre eldöntenek mindent.

    VálaszTörlés
  2. Igen, kiömlött tej fölött siránkozni, ugye :)))

    Közgyűlés: nekem azért sikerült keresztülvinnem az akaratomat (megtiltottuk az AirBnB-t a házban), és ehhez pont a közgyűléseken tudtam meggyőzni a lakótársakat, szóval én amondó vagyok, h fontos ott lenni, képviselni az érdekeinket stb.

    VálaszTörlés
  3. Amig tarsashazban laktam, nekem is sokszor sikerult elernem kozgyulesem, amit szerettem volna. Ha epp nem volt tema, ami mozgatott, olyankor nyilvan nem jartam.
    Hala Istennek mar nem tarsashazban lakunk. :)

    VálaszTörlés