2019. június 22., szombat

Kérdés

Vannak azok a mondatok, amelyekrôl nem lehet eldönteni, hogy a gazdájuk poénnak szánja ôket, vagy sem. Mert viccnek jò vicc, értékelendô, szeretem én a jó humort, szìvesen röhögök magamon, másokon, az élet hihetetlen dolgain, na de ha mégis KOMOLYAN hangzott el, és mégsem irónia, túlzás vagy szaríra áll a hátterében, akkor az GÁZ.

El kell mondanom, hogy jövô hétre brutális kánikulánát jósolnak a világnak ebben a mégiscsak óceáni éghajlattal jellemezhetô részére, meghùzták a vészharangokat a munkahelyemen is (igyunk sokat, ne menjünk a napra stb.). Délben a következô üzenetet kaptam a férjemtöl (aki folyton viccelôdik, de aki, ugye, nem vállal semmilyen egészségügyi rizikót):


« Szerinted nem kellene vennünk egy klímát a jövô hétre? Állìtólag a Darty-ban lehet kapni, 300 euró! »

18 megjegyzés:

  1. Utálom a brutális kánikulát.

    VálaszTörlés
  2. Szerintem komolyan gondolja, okkal. Én is szoktam hasonló módon fogalmazni, amikor valamit szeretnék, de nem mindenáron.

    VálaszTörlés
  3. Mi is 2017 nyaran vettuk az elso klimankat. Kovetkezo februarra volt idopontunk hogy beszereljek.

    VálaszTörlés
  4. Ja amúgy tök olcsó. Nekünk jóval drágább volt. Plusz a beszerelés...

    VálaszTörlés
  5. TERMÉSZETESEN nem 300 euróért akarja lehűteni az egész lakást a jövő hétre :)))) egy mobil masináról van szó, ami egyszerre egyetlen helyiséget tud csak nagy zajjal lehúteni úgy-ahogy, pont annyira, hogy megfázzunk és könnyezzen a szemünk!

    Még mindig nem hiszem el, hogy komolyan gondolta (pedig de!) és nem csak parodizálta a(z ugyan jogos, de mégiscsak vicces) jelenlegi hisztérikus viszonyokat a médiában (= mintha atomtámadás jönne, úgy beszélnek a jövő heti melegről).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi 120 ezer forintert vettuk 1 dB klimat amit 40-ert uzemeltek be 8 honap varolistaval. Ezert mondta hogy olcso.
      Nalunk 32-33 fok van az emelet en letszukseglet a klima.

      Törlés
  6. Franciaorszagban mi a kanikula? Angliaban 24 foknal mar hiszterikus allapotok uralkodnak es 20 foknal mar mindenhol ki van írva, hogy hordjunk vizes palackot a melegre való tekintettel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez olyan magyaros kánikula lesz, napokig 35 fok fölött, ebből két nap 37 fok fölött. Most olvastam épp egy cikket, ahol jogászok magyarázták, hogy bemehet-e az ember a munkahelyére rövidgatyóban :))) Én már arra gondoltam, látván ezt a felkészülést az apokalipszisre, hogy még az ovit is be fogják zárni pár napra...!

      Törlés
  7. javaslom a ventillátort! ;) olcsóbb, mobilabb, halkabb, lehet belőle többet venni, akár minden helyiségbe. (ide is 37 fokot mondanak szerda-csütörtökre :O)

    VálaszTörlés
  8. Minél erősebb a klímaváltozás hatása, annál több mindent kell vásárolni...ez a helyes válasz a túlfogyasztásra, a felmelegedésre és az emberiség pusztulására. Most akciós ;-)

    VálaszTörlés
  9. nekem volt mobil klímám, és hát elég rossz,mert ugye a csövet ki kell rakni az ablakon, ami szerintem borzasztó idétlen és nem energiatakarékos megoldás, lehet, hogy én is a ventillátort választanám (az 7 ezer leértékelve:D )

    VálaszTörlés
  10. Hosszútávon úgy is kell egy rendes klima, itt már nincs megállás.
    https://www.independent.co.uk/environment/climate-change-global-warming-end-human-civilisation-research-a8943531.html?fbclid=IwAR1QYD_vKG5yfNlYPPE5f2vtBJW7X-jPZtz5sNL4nnNf5XFMHdjs4uOoq3w

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát ez az, amire azt lehet mondani: ördögi kör!

      Törlés
  11. 70 cm-es a fala a házunknak és az idén már mi is úgy gondoltuk, hogy nekünk is kellene klíma. Mivel 800 e körül lenne még gyűjtünk rá. Régebben a házban 26 fok volt a legmelegebb, most ha felmegy harminc fok fölé akkor kiűzhetetlen a meleg, pedig nyitott ablaknál alszunk, de éjszaka is 28 fok van és a levegő teljesen mozfulatlan. Mindez Mo. déli részén. Mára 38 fokot mondtak, de ez árnyékban annyi ....

    VálaszTörlés
  12. Hú! Nálunk csak 22cm a fal vastagság, ellenben két rétegű, 10cm tégla, 5cm hézag és 4cm tégla plusz a vakolat. Utolsó emelet, a tetőn sütni lehetne. Kintről nem tudtuk szigetelni, így bentről raktunk egy vékony polisztirén réteg, gipszkarton, plafonra 20cm levegő, üvegvatta, gipszkarton réteg, nem a meleg ellen volt szánva, hanem a télen penész ellen inkább . (spanyolország, sokkal nedvesebb a levegő, elég közel vagyunk a tengerhez). A szigetelt szobában amikor kint 39 fok volt, bent csak 29. (új ablakok napközben bezárva, redőny leeresztve). Van még egy szigetelés nélküli szoba, ott 33 fokra melegedett fel. A meglepetés azonban nem ez volt: este amikor kint lehűlt, a szigetelt szoba nyitott ablakkal szinte azonnal lehűlt 24 fokra, reggelre 22.5 volt. A nem szigetelt szoba reggel hatkor is 29 fokos volt, egész éjjel nyitott kétszárnyú balkonajtóval. A falvastagság mindenhol egyforma, egyetlen magyarázatunk, hogy a szigetelés valahol megakadályozza, hogy minden túlzottan átmelegedjen??? Az eredmény azonban meglepett, tekintve, hogy a polisztirén réteg nagyon vékony.(2cm)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem ez teljesen logikus, a szigetelés benntartja a hűvöset is, a nem szigetelt pedig jobban alkalmazkodik a kinti hőmérséklethez. Nálunk a múlt héten 27-28 fok volt bent, hajnalban csak 26-ra tudtuk levinni - télen viszont megfagyunk. Ki lehet találni, szigetelve van-e az épület vagy sem :))))

      Pár napig ez OK volt, egyáltalán nem hiányzott a klíma. De hónapokon keresztül ezt nem lehetne kibírni, az tuti :(

      Törlés