2016. szeptember 22., csütörtök

A lombik, a tesókérdés és a múló idő egyetlen álomba összegyúrva

Te jó ég, mit álmodtam.

Álmomban kiderült, hogy mielőtt Bonikámat embrió állapotban lefagyasztották volna (úristen, ebbe belegondolni), kettéosztódott, mint ahogyan az egypetéjű ikrek osztódnak. Én csak az egyik embriót kaptam meg, abból született Boni. A másik embriót viszont egy év múlva beültették egy másik nőbe, aki egy évre rá megszülte a saját kisfiam egy évvel fiatalabb ikertestvérét.

Újabb egy évre rá ez a nő örökbe akarta adni a gyereket, mégpedig nekem. Álmomban ott álltam Bonival és az egy évvel fiatalabb másával. Tökre örültem. Mindkettő annyira cuki volt, külön-külön is, meg együtt is. Csak azon izgultam egy kicsit, hogy Boni hogyan fogja fogadni saját magát a kistestvérét. Megint bepróbálkoztam Z-nél a Raoul névvel, de végül egy másik utónévben egyeztünk meg. És, képzeljétek, már azon gondolkodtam, hogy ezt a sztorit meg kellene írni a blogban!

Hát most megteszem. Bárki, aki beleszagolt már valaha is a mélylélektan rejtelmeibe, ki tudja következtetni, hogy a címben említett három tényezővel még dolgom van. Még nem vagyok túl rajtuk, ahogy szokták mondani a trollok.

18 megjegyzés:

  1. Képzeld Tamko én 90%-ban gyerekeset álmodok mióta gyerekem van.
    És az álmok 90%-ban el akarják venni tőlem, vagy valahova menekülnünk kell és őt is vinnem kell, kaját, ruhát, pelust kell csomagolni. És a legfurcsább hogy álmomban a lányom még sosem sírt, sosem hisztizett, sőt segít nekem menekülni, csomagolni.

    VálaszTörlés
  2. Egyébként ez a fagyasztás dolog, igazad van, én nem is tudom ez a "lombik geberáció" hogy fogja ezeket a híreket a saját múltjáról fogadni.

    VálaszTörlés
  3. Hú, én sem tudom... régebben azt gondoltam, majd jó korán elmondom neki, csinálok egy könyvet róla, rajzolok hozzá stb. Aztán most már azt szoktam mondani, hogy de minek? Tök mindegy, hogyan fogant. Aztán persze nem, lehet h neki nem lesz az, nem tudom. Ráadásul az apja nem akarja ezt reklámozni.

    Én meg alig álmodok a gyerekkel, érdekes! (főleg a te 90%-od az) De ha igen, akkor az nekem is dráma, vér és könnyek :(( (egyedül hagytam a lakásban, ilyenek)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mondjuk az igaz, hogy a gyereket nem biztos hogy érdekli. Én magam is emlékszem hogy engem baromira érdekelt hogy hogy jön ki a kisbaba az anyuka hasából. De hogy hogy került bele egyáltalán nem merült fel kérdésként.

      Törlés
    2. Én szinte soha nem àlmodom a gyerekekkel, érdekes. (De ha igen, akkor én is csak rosszat)

      Törlés
  4. hú, micsoda sztori! és zt hittem, vmi olyasmi lesz a vége, hogy kiderül felébredve, hogy vagy te vagy terhes vagy a tesód :)

    VálaszTörlés
  5. Hu, en meg azt (rem)almodtam, h elveszett a kislanyom... Rettenetes volt. Az apja hagyta magara egy percre, es eltunt - aztan kesobb vhogy a nagyszulok lettek a hibasak... (Vajon EZ mit jelent ?? :)) Zokogtam almomban, kozben be is sotetedett, nem talaltuk sehol, tenyleg iszonyu volt... Szerintem nalam meg a felelem jatszik be...:(

    NS

    VálaszTörlés
  6. Maximálisan igazat adok a párodnak!!!!
    Ez a Ti kettőtök legszemélyesebb dolga, ami - ha úgy döntötök - csak Bonira tartozna. Anni

    VálaszTörlés
  7. Ja és egyébként ilyen érdekes "ikertestvérek" vannak ám, hiszen akinek jól sikerül a lombik és egy stimuból fagyasztanak és abból lesz a tesó.
    Kanadában a munkahelyemen egy nőnek 3 gyereke volt egy stimuból. Ikrek voltak 2-3 éves korkülönbséggel.
    De nem kezelték úgy őket, ez szerintem csak az elején érdekes. Végülis úgyis tesók, hasonlítanak.

    VálaszTörlés
  8. Én is azt hittem, ez egy bejelentés. :)

    VálaszTörlés
  9. De hát egyértelmű voltam, nem?? :)) Háromszor is szerepel az "álom" szó valamilyen formában a poszt elején! :-D

    Egyébként a blogírás nagy tanulsága számomra: egy bejegyzés nem arról szól, amit én elterveztem, hanem amit az olvasók belelátnak! (beleolvasnak)

    VálaszTörlés
  10. Persze, egyértelmű, hiszen ott szerepelt, hogy álom. Mégis vártam a csattanót. :)

    (Írtam emailt, csekkold! :) )

    VálaszTörlés
  11. Ezen én is szoktam - ébren - gondolkozni! Az félikertesó, mikor csak az apa mintája ugyanaz a fagyasztott, a peték frissen készülnek? :) Nem sikerült még egy stimuból több csúcsembrió (ezt a szót a doki mondta a kisfiamra zigóta korában), pedig jó lenne ha nem kéne újra petegyártásba kezdeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja, és mi elmondjuk neki majd a lombik dolgot, szerintem ez nem olyan nagy dolog mint pl. egy örökbefogadás.

      Törlés
    2. össze sem hasonlítható!!

      Törlés
    3. De miért kell elmondani? Ezt tök nem értem. Mi jelentősége van?

      Törlés
    4. Én azért hezitálok, mert Boni nyilván ismerni fogja nemsokára a fogantatás hivatalos verzióját, amit bioszórán tanítanak. És ha később megtudja, hogy ő nem úgy lett, akkor esetleg úgy érezhetné: valamit eltitkoltunk előle.

      Azért nehéz kérdés ez, mert tényleg nem olyan fontos tényező, mint az örökbefogadás (amit nyilván mindenképpen elmond az ember, jó korán, adagolva stb. stb.), viszont valamennyire mégiscsak eltér a megszokottól és a "normálistól". lehet, h neki ez esetleg számít majd? Ki tudja.

      Törlés
    5. Része az ő történetének, én ennél jobban nem tudom megfogalmazni. 1éves szülinapjára kapott egy fotókönyvet, amiben az első kép ő, mint kis négysejtes zigóta. Ilyen nem akárkinek van :)

      Törlés