2016. július 24., vasárnap

Ilyen német anyuka vagyok

Martine átküldött egy linket tele zseniális ötlettel, hogy miképpen pakoljunk kisgyereknek a strandra. (Köszi!) Két észrevételem van a kisfilmmel kapcsolatban: 1) először is, a svájci barátnőméknél (három, 4 év alatti kisgyerek) ténleg minden ilyen gördülékeny és kézhez álló, őrület. 2) Másrészt pedig, noha nem járunk homokos strandra, a kérdéskör a lehető legaktuálisabb számunkra is: hogyan pakoljunk úgy, hogy kis helyen elférjen minden, és ne vesszen el semmi?Az én megoldásom az övtáska. Csini vagy gáz, nem tudom, de naponta magamra csatolom. Még tavasszal vettem, játszóterezéshez: pénz, kulcs és telefon belefér, a többi cucc maradhat a babakocsiban, én pedig bárhova a gyerek után tudok rohanni és még a két kezem is szabad. Itthon is ezt hordom, a négyeshatoson ideális, elmenős programhoz praktikus, minden más egy vászontatyóban jön velünk: 2 váltás ruha, pelus, naptej, szúnyogriasztó, PZS, játékok, sapka, kaja, váltócipő... kutyafüle...

6 megjegyzés:

 1. Szerintem is jól néz ki! Én hátizsákkal izzasztom a hátam, de ez sokkal jobb! Hol vetted, megkerdezhetem?

  VálaszTörlés
 2. Franciaorszagban, ebben a boltban: http://www.natureetdecouvertes.com

  VálaszTörlés
 3. Nekem is tetszik én is hátizsákkal nyomulok és nagyon kényelmetlen.

  VálaszTörlés
 4. Majdnem német anyukaként azt mondhatom, hogy az ember vagy gyorsan pakol sokat vagy lassan keveset. A kevéshez nagyon át kell gondolni a napot/utazást és nekem konkrétan nem is a bepakolással van a gondom, hanem az azt megtartással (azaz gyönyörűen belepakolok a válltáskámba, hogy mind a 2 kezem szabad legyen, és fél óra múlva előkerül a kisszatyor, az extra homokozóvödör és az abba beleszuszakolt vizeskulacs és hoppá máris tele van a kezem) és az állandó kereséssel. Mindig keresni kell valamit, feltúrni a gyönyörű rendet, amit aztán nem tudok visszarendezni.
  Tapasztalatok: amíg babakocsi van, az maga a mennyország, rengeteg cuccot elbír a kosara és a visszahajtott napvédője. Én csak 1 váltás ruhát viszek és a zacskózás! Minden külön visszazárható kajászacskóba kerül téma szerint lebontva: azaz pelus (szigorúan 2/fél nap és 3/egész), negyedig kiürült nedvestörlő, termékminta krém az egyikbe, a másikba a váltás ruha, a harmadikba a mini keksz és felbarabolt alma, stb és aztán a levegőt kinyomva bezárom. Eszméletlen helyspóroló megoldás, bőröndökbe is használom. Kaját már csak elvétve viszek magammal, mert mindent megesznek és a legritkább esetben megyünk olyan heyre ahol 20 percre nincs valami étkezési lehetőség. Vettem Sigg kulacsot, azt fel tudom akasztani a táskára vagy ujjra vagy babakocsira. Ezen kívül előszeretettel használok gyerekmunkát: a homokozó cucc, a plüss állat, a rajzcucc megy a hátizsákjukba és ők hozzák.
  Az övtáska és hátizsák (azt de utálom) helyett nekem a vállon keresztbe átvetett táska vállt be, könnyű belőle ki és bepakolni ha kell valami.

  VálaszTörlés
 5. Igeeeen!
  Pont most magyaraztam a baratnomnek ugyanezt, mert azt ajanlotta, h legyen az eloszobaban a fogason egy vaszonzacsko a gyerek cuccaival, amit csak lekapunk es megyunk. Szerintem mar elfelejtette, milyen egy kisgyerekkel... Mert ahogy irod, szinte mindig ujra kell nezni a zacsko tartalmat, attol fuggoen h mit hasznaltunk el, a ferjem kivett-e belole valamit stb. Szobal minden reggel ujrakezdjuk a pakolast, es minden este leltár van :))) es igen, a rend megtartasa, a pluszcuccok..
  Babakocsi nelkul tenyleg nehez lehet! Mi most itt kotelezo jelleggel babakocsiba ultetjuk, a varosban lehetetlen vele kezenfogva kozlekedni, elszalad.
  A hatozsakjat o is be tudja pakolni a kincseivel :)) de arra mindig figyelunk, h a vegen ugyis mi fogjuk azt is cipelni. Hah! :)

  VálaszTörlés