2015. október 23., péntek

Mérföldkő

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön, de ennek is meg kellett történnie: Z. ma papucsba vitte Bonit a bölcsibe. Addig csűrte-csavarta a szót, amíg kiderült, hogy tulajdonképpen én vagyok a hibás, mert én állítottam össze reggel menetkészre a gyereket. (Gondolom azért nem adtam rá cipőt, hogy ne járja össze a lakást.. nem neki kellett volna lecsekkolnia??)

Amikor erről kommenteltünk a múltkor, meg is állapodtam magamban: ilyet csak pasik csinálnak. Legalábbis nálunk. Most már nem vagyok ilyen kategorikus, mert az történt, hogy délben együtt mentünk Boniért, majd együtt a cukrászdába, aztán együtt is hoztuk haza, és mégis csak akkor vettem észre a málőrt, amikor rá akartam adni... a papucsát!

A másik mérföldkő pedig a terrible two időszak mai hivatalos útjára indítása. Eddig semmi dráma, földön fetrengés vagy kezelhetetlen dühkitörés nem történt*... de hát még csak pár órája két éves az én kis gyönyörű bogaram!

* Bár ma megtanult a bölcsiben földre köpködni. Khm.

12 megjegyzés:

  1. az én gyerekeim maguktól is megtanultak egy csomó olyan hülyeséget, amikre mások mind azt mondták, hogy az ő gyerekük a bölcsiben vagy az oviban tanulta mások neveletlen kölykeitől - de a mieink nem jártak bölcsibe, óvodába is viszonylag későn csak (vagyis Á., mert V. ment 3 éves és 3 hónaposan - de akkor Á. már majdnem 5 volt), és más közösségekbe sem igen jártunk, legfeljebb a barátnőim gyerekeivel találkoztak néha, vagy a játszón másokkal - szóval, ők voltak azok a bolond lyuk, ahonnan a bolond szél fújt, nem nagyon kellett hozzá kortárs segítség :)

    VálaszTörlés
  2. Boldog szülinapot! 2 éves, atyavilág, úgy előttem van még, amikor a gép előtt izgultam ismeretlenül a születése előtt, hogy minden rendben legyen. :)

    VálaszTörlés
  3. Martine: igaz, mi is azon csodalkozunk, hogy a harapást es pofozkodást kitol tanulta ugy 4-5 honapja... Mert tolunk aztan nem, becsszó!! ;)

    Kriszti, miket tudok meg... Koszonom!!!

    VálaszTörlés
  4. nagyon joyeux anniversaire-t neki :)

    VálaszTörlés
  5. Hamarosan szólni fog, hogy "de apa/anya, papucsban?".
    Vagy épp követeli azt. A gyerekeknél ezt soha nem lehet tudni.

    Nőj nagyra, boldog születésnapot!

    VálaszTörlés
  6. Merci és köszönjük!!

    (ja, egy barátnőm kisfia pizsamában akart menni - és ment is - bölcsibe..)

    VálaszTörlés
  7. Itt minden nap látok superhero-knak, hercegnőknek, teknősnek, kutyusnak öltözött gyerekeket. De olyan is volt már, hogy pizsis, gumicsizmás gyereket láttam hintázni a játszótéren. Már nem is csodálkozom ilyeneken. :)

    VálaszTörlés
  8. Boldog szülinapot, kicsi Boni:)

    VálaszTörlés