2014. január 5., vasárnap

Friss anyukák (egyik) legnagyobb dilemmája


Mit adjak a babára, hogy ne fázzon/ne legyen melege??

17 megjegyzés:

  1. Amiket lerajzoltál azokat ad rá egyesével, kettesével, hármasával és így tovább, majd ugyanezt fordított sorrendben. Nyáron mennyivel egyszerűbb! Én mindig túlöltöztettem, biztos ami biztos, pedig az sem jó D

    VálaszTörlés
  2. Mi?? Nem értem :)) Ezek közül sok nem is kompatibilis. Én is a túlöltöztetéstől félek inkább, nehogy olyan fázós legyen, mint én.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem értem, és pont ilyen tétovázással öltöztettem DD

      Törlés
  3. Csak azt nem irtad otthonra(hany fok van a lakasban), vagy setaltatashoz/erkelyen henyeleshez. Na nem mintha ertenek hozza, de szivesen jatszom oltoztetoset :D

    VálaszTörlés
  4. Turchi :)) Olyan már volt, h 2 body-t adtam rá, mert a pulcsi lengének tűnt...

    Eszter, ez főleg a lakásban probléma, ahol 21-22 fok van (a képre rajzoltam egy hőmérőt - tele van velük a lakás). Azt mondják, egy réteggel többet kell rá adni, mint az ember magára venne - de melyik ember?? Én eleve rétegesebben öltözködök, mint pl. Z. - skkor most melyikünkhöz viszonyítsunk? (Z-hez szoktunk)

    VálaszTörlés
  5. Mi a lakásban hosszú ujjú bodyt, zoknit és egy vastagabb pizsamát vagy kezeslábast adtunk rá télen.
    Mimi /réka

    VálaszTörlés
  6. Öltözködési tanácsot nem adok (ez úgyis kivételes eset :D), viszomnt a képregénykönyvedre máris előfizetek! Bonhomme édes :)))))

    VálaszTörlés
  7. Hosszú body, harisnya, vastag kezeslábas vagy melegítőnaci+pulcsi.
    2. Verzió: vékonyabb kezeslábas, nadrág+ pulcsi.

    VálaszTörlés
  8. Hehe, most olvastam a többi kommentet is, mindenki sokkal jobban beöltözteti a gyereket, mint én..-)

    VálaszTörlés
  9. Ja, mert az előző nem ment el...

    SZóval nálunk nappal, 20,5 fok van a lakásban, újszülött korában hosszú ujjú body+ ujjatlan rugi fölé adtam egy vékonyabb pulcsit, amikor kinőtt az újszülött korból, akkor a pulcsit elhagytuk.

    Az egy réteg már csak azért is vicces, mert 40 fokban pl. a gyerek is egy szál pelenkában érzi jól magát, télen meg én nem tudok annyi ruhát felvenni kint, hogy ne fázzak, miközben a gyerekek vígan elvannak.

    Apukám (gyerekorvos) szerint ha bizonytalan vagyok mérjem meg a hőjét, ha 36,5 fok alatt van, akkor fázik.

    VálaszTörlés
  10. Szia! Nálunk kb. 20-22 fok van. Otthon a 1,5 hónapos kisfiamon mindig body van, általában hosszú ujjú + rugdalózó. A legjobb kombináció otthonra szerintem. Pléddel mindig be van úgyis takarva. Ha kivisszük akkor ráadok egy bundazsákot ami jó meleg szőrmés. Ha nagyon csinire öltöztetem akkor van nadrágja meg kapucnis felsője is, alatta body van.

    VálaszTörlés
  11. Az azért szerintem látszik a gyereken ha fázik, vagy ha melege van. Nézd úgy, mintha más gyereke lenne, rögtön észreveszed :D.

    VálaszTörlés
  12. A zokni nálunk nem vált be, mindig lerúgja magáról (ezért a nadrág sem jó, csak ha gumis alul). A plédet is lerúgja. Kb. úgy van öltöztetve, ahogy írjátok (tegnap: body, nadrág, pulcsi), de én ebben pl. fáznék itthon, ezért hezitálok annyit. Szoktam mérni a hőmérsékletét is, mintha hüllő lenne :)) Gyerekorvos apuka - micsoda mázlni! :)

    VálaszTörlés
  13. Szia!

    Fázós kicsi fiam napközben hosszú ujjú bodyban, zokniban, lábas rugiban van. Ha kint mínuszok is vannak, akkor függetlenül a belső hőmérséklettől (ami 21 fok) a falak hidegebbek (én is jobban fázok), kap egy vastag lábatlan rugit vagy kardigánt.

    VálaszTörlés
  14. Gigi, már én is észrevettem (alig hittem az érzékszerveimnek) hogy ha kint hideg van, bent jobban fázom, mintha kint enyhébb lenne az idő - ugyannanál a benti hőmérsékletnél, ahogy írod. Fura!

    VálaszTörlés
  15. Újszülött korában hosszú ujjú body+ujjatlan rugi+zokni (rugi alá!!! és akkor nem tudja lerúgni)

    vagy rövid ujjú body+hosszú ujjú rugi.

    Földönlevős korszakban (kúszás-mászás), illetve mikor átmeneti időszak volt (hideg volt még, de már nem fűtöttek, éljen a távfűtés... ez márc és okt-re jellemző), akkor hosszú ujjú body, vastagabb pulcsi, harisnya, szabadidőnadrág

    VálaszTörlés