2013. november 4., hétfő

Bíztató

Amikor a blog indításakor pseudo-t kellett választanom, valami olyasmit szerettem volna, aminek jelentése és értelme van. Nem egyszerűen egy tetszetős nevet kerestem, hanem egy olyat, amit valamihez köthetek, már-már egy jelképet. Ami pont beleillik egy olyan blogba, amelynek a témája a gyerek iránti... hm, küzdelem, mert én ezt az egész hercehurcát - a reménységektől a kiábrándulásokig - annak éltem meg. A blognevem az alábbi kis versről jutott eszembe, amiből mindig pici megnyugvást merítettem. (Az utolsó magánhangzót lerövidítettem, hogy modernebb legyen)


Tamkó Sirató Károly: Bíztató

Ne ess kétségbe, érjen bármi!
Csak egy a törvény: várni. Várni!

Ha reszket alattad a föld:
Csak önmagadat meg ne öld!

Ha egyetlen vagy, mint a szálfa,
Felvirrad még magányod álma.

Minden beérik, révbe fut:
És győzött az, ki várni tud.

7 megjegyzés:

  1. Szép és lám, igaz is.
    Bocsánat, én nem az elejétől olvaslak, de meg voltam győződve, hogy azért vagy Tamko, mert Tamara vagy... Ha meg nem, akkor szorri :)

    VálaszTörlés
  2. de jó kis vers! (és milyen aktuális nekem :( ) én csak a marabut, meg a görbe bögrét, meg a szil-szál szalmaszált ismertem, ami a Tengerecki hazaszáll (?) című kötetben van. Legalább olyan nosztalgikus, mint a zene. Ki is másolom ezt most magamnak!

    Azért írj majd Bonhomme-ról is, hogy milyen, hogy imádja Z., hogy imádod te... meg ilyesmik :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azokat én is ismerem, szuperek! (meg a rajzok is!)

      Háát, nehéz erről írni.... én erre a hatalmas szerelemre nem voltam felkészülve, teljesen letaglóz. Z. pedig határozottan meg van kukulva érte, olyanokat mond, hogy hát hogy tudtunk eddig létezni nélküle,.. én pedig évekig attól féltem, hogy nem akarja majd őt annyira!

      Törlés
    2. Köszönöm :) (és igen, igazad van, ez tényleg túl intim dolog - csak itt jönnek ki a blogolás furcsaságai, hogy az ember tök ismeretlenül is megszerethet valakit, meg aggódik érte, meg kíváncsi, meg minden - de közben a dolgok nem a netem történnek... ) szóval, köszönöm, hogy mégis válaszoltál (és hogy is lehetne másképp?????)

      Törlés
    3. De ari vagy, köszönöm! :)

      Törlés
  3. Gyonyoru szep a blogodat olvasni Tamko! :)
    (B. Angliabol)

    VálaszTörlés