2013. augusztus 12., hétfő

A világ legszebb nevű betegsége

(Avagy egy pökhendi illető naiv feljegyzéseiből)

Mindig is azt hittem, hogy SOHA nem lesz vele dolgom. Eredetileg rozzant és elhanyagolt anyókák sajátjának hittem. Olyan Állapotnak, amelyet az öregség, a higiénia hiánya és a rossz táplálkozás okoz, gyönyörű nevét pedig épp azért kapta, hogy gusztustalan mivoltáról elterelje a figyelmet vagy legalábbis valamicskét kárpótolja érte. Aztán ámulva hallgattam egyik-másik barátnőmet, amikor medikális témájú bizalmas társalgásunk során kiderült, hogy nekik is van. De még mindig úgy hittem: velem, az egészségére mániákusan odafigyelő, választékos és finom személlyel ez nem fordulhat elő! Még csak az kellene! Van nekem reumám, az elég kereszt egy életre, de hogy még egy ilyen bevallhatatlan, cikis Jelenség is társuljon hozzá… hát azt már nem.
Na jó, nem szaporítom a szót, már úgy is biztosan kitaláltátok, hiszen a statisztikák szerint minden 3. ember küzd ezzel a betegséggel, amelynek neve: aranyér. Jaj!
Biztos a szülés is ilyen lesz: az ember azt sem tudja, mi fán terem, aztán amikor odakerül a sor, minden egyszerre világossá válik, rég hallott mondatfoszlányok értelmet nyernek, innen-onnan összeszedett információdarabkák a helyükre kerülnek. Szóval valahogy így jöttem rá nagy fintorogva, hogy a***-em van. Aztán csináltam egy olyan hülyeséget, hogy megnéztem a Google Képeket is – nem kellett volna. Utána reménykedtem, hogy ez valami tévedés, majd visszaáll minden a rendes kerékvágásba (nagy reményeket fektettem az intim torna DVD-be, ami véletlenül pont itthon volt), konzultáltam a fent említett barátnőkkel, de jelenthetem, hogy a helyzet nem csak hogy változatlan, hanem fokozódik.
A nőgyógyászt nem nagyon érdekelte a dolog, végülis a babával minden oké, az a lényeg, az a***-re meg azt mondta, amit az internetről már úgyis megtudtam. Szerencsére épp a legutolsó konzultáción amúgy is meg akartam kérni, hogy írjon ki félmunkaidőre (a reuma és a kóros fáradság miatt), és áldom is magam, hogy ilyen előrelátó voltam. Mert ezzel az újabb istencsapásával nem lehet ám 8 órát egyhuzamban végigülni… aki nem tudja, annak kívánom, hogy soha ne tudja meg!
Csak azt nem tudom, szülni hogyan lehet így?

26 megjegyzés:

  1. Haha, bocs. Ez is a terhesség áldásos következménye. Én annyira nem tudtam, milyen az aranyér, hogy először bőrgyógyászhoz mentem :-). Azt nem tudom hogy a szülni milyen lehet aranyérrel, de hogy ülni nem jó, az biztos...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. szüléskor az aranyér volt a legkisebb problémám ;)

      Törlés
    2. ami utána persze elég nagy öö probléma lett. :D de a reparon megreparálta.

      Törlés
  2. :) Én is tanultam egy új szót: proktológus!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is szép szó! De legalább jóképű volt a legutóbbi, kár hogy nem a kisujjam fájt...

      Törlés
  3. De vajon miért választja valaki ezt a szakmát??

    Turchi, hogy bírtad otthon a 40fokot? ez meg sem kottyant neked?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sehogy se bírtam a 40 fokot, ugyanis kint nem közlekedek csak az első medencéig, vagy hűtött helyig, addig is autóval, itthon meg bkv és társai, Pesten.
      De hogy a témánál maradjak, ahol én voltam "picsászaton", ahogy a gyerekem nevezi :-(, a vizsgálat után észrevettem egy táblát, hogy elégedettségi pontokat lehet adni az orvosnak. Kérdeztem tőle, van olyan ember, aki ilyen vizsgálat után elégedettségi pontokat ad? Előtte pedig közölte, aki Szudánba készül éppen, az ne féljen egy ilyen vizsgálattól!

      Törlés
  4. Nekem a szüléstől jött ki (gondolom, az erőlködés miatt), adtak rá egy Reparon nevű kúpot, az el is mulasztotta (és egyben a szülés utáni másik problémámat, a "kakiljak már, hogy megnyugodjanak a kórházban" nevűt is orvosolta).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálam is ez a kúp a menő, és igen gyorsan hat szerencsére.

      Törlés
  5. :) (nem kiröhöglek, hanem cuki a bejegyzés)

    VálaszTörlés
  6. Ó te szegény! A Reparon tényleg jó. Az Aurobin kenőcs is, de terheseknek/szoptatás alatt nem használható, utána meg már biztos elmúlik :) Van egy ilyen speciális gumis párna is, amivel kényelmesebb az ülés ilyenkor.

    VálaszTörlés
  7. Szerintem az élettani leet, hogy most szeretném azonnal abbahagyni a blogolást és azonnal Dél-Amerikába költöznék, ahol az inka kézművesség történetét kutatnám. De lehet, hogy csak új szokásokat alakítok ki.

    VálaszTörlés
  8. Székrekedéses lettél a terhesség alatt, azért jött ez elő? (Én nagyon aggódtam, hogy nálam is baj lesz, mert én mindig küszködtem az anyagcserével, és gondoltam, hogy most romlani fog, mert még vasat is szednem kell ráadásul - de egyelőre a napi egy magnézium tabletta megfelelően egyensúlyozza a dolgot, még jobban állok vele, mint előtte.) Nyugtass meg, hogy csak ennyi miatt alakult ki, és amíg a kaka-binnisz rendben van, nem kell agyalnom rajta...

    VálaszTörlés
  9. Képzeld, abszolút nem lettem székrekedéses, ezen a téren minden olyan, mint volt :)) azaz problémamentes. És a családomban sem fordult elő senkinél, ezért is gondoltam, hogy aranyér-ügyben védve vagyok. (én is szedek vasat)

    Nem, tudom, megnyugtattalak-e! :))

    Többieknek köszönöm a kenőcs- és párnaötleteket! Franciakulcs :)))

    VálaszTörlés
  10. Z, tu es l'homme le plus fortuné du monde pourquoi tu ne parles pas en hongrois et tu ne peux pas lire ce blog.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Általában a bloggal van bajod, vagy csak az aranyérrel? Z Tamko férje? Ha igen, és nem tud magyarul, nem biztos hogy neki ez probléma lenne, ha olvasná, de ezt nyilván csak ők tudják.

      Törlés
  11. Turchi, Z. a gyerek apja, de nem a férjem :)) (erről majd még írok!)

    És persze MINDEN részletbe be van avatva, még jó. A szülésnél is ott szeretne lenni, ráadásul a szülőágy kritikus részén, tehát nem fejvégen.

    A blogban pedig az aranyérnél durvább részleteket is le fogok írni, ha kedvem tartja. Akinek nem tetszik, javaslom, ne olvassa. Kutassa pl. az inka kézművesség történetét, igen.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, nekem is van egy G., aki a gyerekem apja, de nem a férjem.

      Törlés
  12. Mi? Premier plánban akarja nézni a szülést? De miért jó az neki?
    Kemények vagytok basszus, még az életben nem láttam olyan apás szülést, ahol az apa nem a fejvégen ült. Meg ott szerintem, eléggé útban is lenne. Na mindegy, nyilván úgy lesz, ahogy akarjátok, nekem tök mindegy.

    Én egyébként nem mondom, hogy az aranyér terhességben nem probléma, mondjuk blogot asszem nem írnék róla, de ez a Te dolgod. Elsősorban a kommenteken akadtam ki, azért ott van egy két olyan szó leírva, ami az én ízlésemnek messze sok. Tudom, tudom, akkor húzzak el. Oké.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az én férjem is végig akarta nézni az altatásban császáros szülésem, szerencsére az orvos nem engedte be. Hiába, orvos családból származik, én pl. nem szerettem volna hogy ott legyen, és így is lett. Csak kíváncsiságból kérdezném, a kommentek melyik része sok az ízlésednek? Pl. Az enyémekből? Csak hogy önkritikát gyakoroljak :-)De ne húzz el, jókat is szoktál írni! :-)

      Törlés
    2. Engem is érdekelne, hogy mi durva a hozzászólásokban, és az aranyér taglalásában? Főleg IKL foglalkozását ismerve fura, hogy ez neki miért sok és durva?

      Törlés
  13. Most akkor gyorsan magyarázkodni kell, hogy ki, mit, hogy értett?

    Cuki = olyan szépen volt felvezetve a probléma és a végén elsuttogva a baj neve, hogy a végén még el is nevettem magam. Na persze, úgy könnyű, hogy nekem ilyen problémám soha nem volt.

    VálaszTörlés
  14. IKL!
    Hát nekem a férjem nem a fejemnél ült (az elsőnél nem tudom, ott nem voltam totálisan magamnál), és közvetített, hogy már látja a fejét, meg milyen haja van, meg ilyenek, pedig amúgy irtózik mindentől, de ott nem volt semmi gondja. És őszintén szólva ez volt a szülésnek az egyedüli része, ahol valóban segített, mert a vajúdásnál nem bírtam elviselni azt sem, ha hozzám ér.

    Szültem öt gyereket, de szerencsére aranyerem sosem volt...Pedig most az ötödik babánál nagyon székrekedéses voltam.

    VálaszTörlés