2013. március 5., kedd

Az állapotomról

A konkrét tények:

Továbbra sem érzek semmit. Ma reggel megkaptam a progeszteron- és az ösztradiol-értékeket is. A toxoplazmózist holnap fogom tudni. Beszéltem a dokival, aki megerősítette, hogy terhes vagyok. Továbbra is szednem kell a hormonokat. Újabb vérvétel csütörtökön. UH március 15-én. Képtelen vagyok koncentrálni, tegnap egy határidős munkámat elfelejtettem leadni.

A fejemben össze-vissza kavargó gondolatok:

Gigi is azt írta kommentjében, hogy már rugdos a kisfia, mégsem hiszi el, LB a saját szülése közben sem hitte el, hogy ebből kisbaba lesz, szóval, képzelhetitek, hogy érzem magam, ráadásul tünetek nélkül. Mindig csak legyintettem, amikor valaki azt mondta, hogy nem voltak terhességre utaló jelei az elején. Arra gondoltam, hogy egy olyan fogamzási idegbajos, mint én, biztosan észreveszi őket, és különben is, én érezni fogom. Hát nem, bár ez is rejtély: hogyan zajlhat észrevétlenül egy ilyen forradalmi változás?

Megkaptam egyébként a hcg értékét is, de még nem írom ide. Nem is ellenőriztem le az interneten. Érdekes módon az sem érdekel még, hogy mind a kettő megtapadt-e vagy sem. Nem szeretnék előre rohanni, egyenlőre emésztem a pozitív teszt kiváltotta magabiztos hitetlenkedést és bátortalan fellegekben járkálást. A cél egyenlőre, hogy ki tudjam mondani a terhesfarmer és szívhang szavakat úgy, hogy ne lepődjek meg azon: rólam van szó (és hogy tudjak koncentrálni a mh-emen) (és hogy legyek egy kicsit felszabadultabb, basszus!),

29 megjegyzés:

  1. Én a rugdosás-szülésközben részről nem tudok már nyilatkozni sajnos, de azt meg tudom erősíteni, hogy amikor ott volt a hasamon az UH, és a monitoron láttam ahogy mozgolódik és úszkál, tiszta ufónak éreztem magam, hogy hogy a fenében nem ÉRZEM... hogy lehet, hogy semmit sem változott a testem, és hogy lehetnek teljesen tünetmentes napjaim, miközben ő ott létezik és él...? Szóval a mostaninál csak szürreálisabb élményekre számíts ezután... :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszenekaz uj celok. Igazad van, hogy egyszerre csak "egy" dologra koncentralsz. Hulyet kapok amikor a forumon azt irja valaki, hogy igen, pozitiv a teszt de keretik halkan gratulalni, mert meg mennyi minden hatra van. En majd direkt azt irom, hogy kurrrrrva hangosan gratulaljanak, mert eddig meg eletemben nem jutottam el es erre varok negy eve majdnem es attol rettegtem eddig, hogy en nem tudok teherbe esni :-) Nnna, joccakat!

    VálaszTörlés
  3. szerintem mindig kicsit sci-fi marad az egész, úgy értem akkor is, amikor már 30 éves bankárok lesznek. én nem hiszem el a mai napig, hogy belőlem jöttek ki azok a gyerekek;D

    VálaszTörlés
  4. Fura ez nagyon. Én utólag hiszem el, hogy az voltam, hogy már nem vagyok az, mert így jobban érzem, mint előtte a különbséget. Ne is foglalkozz azzal, hogy nem tudod elhinni, pláne ha ennyien vannak ugyanígy :) Ha értékeket nem is írsz, jelentkezz be mindig légyszi, hogy tudjunk rólad, rólatok! :)

    VálaszTörlés
  5. Ne aggódj lesz tünet, az majd csak a hetedik hét körül jön.:-) Lehet erősek lesznek, lehet csak kívánod majd az uborkát, vagy sírsz a fogkrém reklámokon. D:-)

    VálaszTörlés
  6. Szívből gratulálok Tamko!!! :))
    Az érzéseidet is teljesen megértem; én is így voltam ezzel, amikor anno összejött a kisfiam. Korábban annyi helyen olvastam nőkről, akik már 7-12 DPO-nál teszt nélkül is TUDTÁK, hogy bizony terhesek, mert érezték, voltak tüneteik is... szóval én biztos voltam benne, hogy én is tutira azonnal érezni fogom, ha teherbe esek.

    Ehhez képest annyi volt, hogy amikor meg kellett volna jönnie, barnáztam egy kicsit, ahogy közvetlen mensi előtt szoktam, csak aztán fura volt, mert mégsem jött meg... vártam még egy napot, barnázás semmi, mensi semmi, úgyhogy ellőttem egy tesztet, és én lepődtem meg a legjobban, amikor megláttam a halvány 2. csíkot:) Aztán a következő napokban sem volt semmilyen tipikus terhességi tünetem, úgyhogy akkor meg ezen kezdtem el aggódni. Sőt, még a hasam is görcsölgetett, mintha meg akarna jönni, úgyhogy kb. óránként szaladgáltam ellenőrizni, hogy ugye nem. Aztán valamikor a 7-8. hét körül kezdődött csak a reggeli rókakoma, meg aluszékonyság ;)
    Várom nagyon a további híreket!! :)

    VálaszTörlés
  7. Ez csodás hír, Tamko! Drukkolok nagyon! A tünetek mindenkinél másak, és egy ember két terhességénél sem feltétlenül ugyanazok. Akkor se ijedj meg, ha nem fogsz hányni, nem jelent semmi rosszat.

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm, köszönöm!! :))

    Eszter, legszívesebben én is ezt mondanám ám, de persze érzem, h hülyeség, mert ilyen logika szerint az ember soha nem örülhet semminek.

    Ma éjjel volt egy kis hányingerem. Erre felébredtem: kiderült, h csak álmodtam, igazából nincs semmi :))) Nem semmi, h hányingert álmodok magamnak... :)

    VálaszTörlés
  9. A tünetekhez: nekem a 7. hétig semmi (de tényleg SEMMI) nem volt, a 7.-től a 9-ig émelyegtem egy kicsit. De sem aluszékonyabb, sem fáradékonyabb nem voltam, és hízni is csak a 14. héten kezdtem. Szóval ha nincsenek tünetek az semmit sem jelent, és mi vagyunk az emberiség azon része, akit örömmel tölt el egy jó kis émelygés is :-)))))

    A koncentrációról meg annyit, hogy nekem elképesztő memóriám volt, évekre visszamenően számon tudtam tartani fontos szakmai álláspontokat (a kollegáim is engem kérdeztek, ha kellett valami a "winchester"-ből), ennek ma már nyoma sincs... Egyszerűen semmi nem tud olyan érdekes lenni, mint ami bennem történik, és így nem nagyon lehet koncentrálni. De úgy vagyok vele, hogy ez 9 hónap, előtte meg 10 évig a munka hőse voltam - és különben is, ez sem érdekel... :-)

    VálaszTörlés
  10. En nem hanytam egyik gyereknel sem. Sot, a korhazban azt mondtak az orvosok (legalabb ketto, ha nem tobb), hogy a hanyast pszichesen produkaljak a nok. Kivanos voltam, de most is, holott nem vagyok terhes, a vilag elelmiszeret kepes lennek felzabalni. Siros sem voltam. Az en terhessegi tunetem az aluszekonysag volt, terhesseg elejen, kozepen, vegen.

    Az elso gyereknel januar legelejen mar terhes voltam es februarban (10 napon at) es marciusban (3 napon at) is "menzeszem" volt, de nem telt el egy rendes honap, igy furcsa volt, hogy mi tortenik velem. Teljesen megmagyarazhatatlan, hogy ilyen tunetekkel milyen ihlet vett arra ra, hogy teszteljek (pozitiv lett). Talan az egyetlen magyarazat, hogy gyereket szerettunk volna, de ez az ossze-vissza mensizes nem indokolta volna, plane ugy, hogy mar januarban terhes voltam. Teljesen egeszseges gyerek szuletett ebbol a kaoszbol.

    Ilyen is van.

    (Bocsanat, ha valakit sert a terhesseg kifejezes es jobban szereti a varandost, vagy aldott allapotot.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "a hanyast pszichesen produkaljak a nok."

      persze, ez a legegyszerúbb, hogy rohadnának meg. esetleg nem lehet, hogy a hormonok meg a savtúltengés produkálják?

      Törlés
    2. hat ez az!

      en azt (nem mertem szemtol-szembe) megkerdezni toluk, hogy na, de ennnnnnyien pszichesen rokaznak??? minden terhes no, aki rokazik, psziches eset?


      (3,5 honapig korhazban dekkoltam terhesen, ott es akkor hallottam ezt tobbizben)

      Törlés
    3. A hormonok miatt hányunk, és engem is dühít, amikor rámondják, hogy pszichés. Az igaz, hogy a meglévő hányást, hányingert súlyosbítja pszichés tényező, úgy, hogy ha stresszelsz, akkor alapból (nem terhesen) is érzékenyebb az ember gyomra és több lehet a gyomorsava, és attól még egy fokkal jobban hány.
      Szerencsére nekem senki nem mondta, amikor hánytam, hogy pszichés, vsz agyonütöttem volna az illetőt.

      Törlés
  11. Az elején nekem se volt semmi tünetem, kb a 9. hétig. Akkor 2-3 hétig volt egy kis émelygés, aztán a 13-20 hét közöttre nem emlékszem, átaludtam. :-D
    Egyébként én viszonylag "reál-agyú" vagyok, szkeptikus a megérzésekkel kapcsolatban, de a 16. hét környékén egyszerüen TUDTAM, hogy lányom lesz (UH-n mindig háttal volt, meg itt kint nincs is annyi, mint otthon). Tényleg, 100 %-ig biztos voltam benne. "Egy anya érzi ezt". Úgyhogy elkezdtem bevásárolni szoknyákat, meg rózsaszín rucikat. A 22. héten derült ki, hogy fiú. Szóval ennyit az én egyetlen tuti biztos anyai megérzésemröl. :-D
    (Tamkó, nem baj, hogy felbátorodtam a bemutatkozástól, és ennyit írok?)

    VálaszTörlés
  12. Nem csodálom, hogy kavarog benned minden. Nekem sem voltak nagyon tünetek. Inkább én kreáltam pszichésen, mert izgultam, hogy normális-e. Persze teljesen normális az is, ha nincs tünet. Akkor a szerencsések közé tartozol. Amúgy én is nehezen fogtam fel. Minden egyes alkalommal amikor mentem ultrahangra, azt vártam, hogy azt mondják: sajnálom tévedtünk, nem is terhes, nincs baba. Sőt, már két éves a lányom, és még mindig csodálkozva nézek rá, hogy az enyém, én szültem. Hidd el, sokáig megfog ez maradni. Várok minden infot. :)))

    VálaszTörlés
  13. Tamkó én komolyan örülök, hogy nincs tüneted, hiszen a fogamzási idegbajosok ( én is ebbe a kategóriába sorolom magam ) egyszerűen remegnek a tünetekért, valami halovány kis bizonyosságért. Persze nekem is van egy csomó ismerősöm, akinek nem volt semmi tünete az elején, de a Te szádból ez sokkal autentikusabb :-):-) Megspóroltál ezzel egy pár nap idegbajt a várakozási időből, majd mindig jól Rád fogok gondoloni, mint pozitív példára, hogy lám-lám, Tamkónak sem volt semmi tünete és mégis :-):-) Még egyszer hatalmas gratula és csak emésszed, emésszed a dolgot :-):-):-)

    VálaszTörlés
  14. Olyan érzésem van a kommenteket olvasva, h beléptem a Klubba! :)

    Molly, tudtam, h ugrani fogsz a pszichés tünetre :) Hegyiszivacs, én sem hiszem, h az anya (vagy bárki) megérezheti a baba nemét. Egyébként naná, h nem baj, h írsz, inkább köszönöm :)) a múltkor én el is felejtettem, h a délutáni vizelet hígabb és azért halványabb a csík, még jó, h emlékeztettél rá!

    Franciakulcs, nekem az állapotos és várandós kicsit modorosnak tűnik, a cím vicc! :)

    Heni, és hogy én hány órát töltöttem az interneten azzal, h a tüneteket keresgéltem!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. (egyébként nekem olyan piros csíkom volt délután, hogy ihaj (emlékszem, egy étteremben csináltam a tesztet ebéd előtt) - biztos a kurva sok hormontól, amitől nem lehettem rosszul;))

      Törlés
    2. bocsánat, csak még egy a pszichés tünettel kapcsolatban: Lux Elvira szerint akinek menstruációs fájdalmai vannak, az elutasítja a nőiességét...szerintem ez pont annyira vérlázító ötlet, mint a pszichés terhességi hányás. (Lux Elvira egyébként természetesen pszichésnek mondja azt is. Az anyám agydaganata is nyilván pszichés volt. Lux Elvira szerint.)

      Törlés
  15. hát persze, nagyon idegesít, mikor van pofájuk ezzel elintézni, meg kvázi a nyakadba varrják, hogy te tehetsz róla.
    mondjuk nekem ilyet senki nem mondott (szerencséjére), mikor infúziót kaptam, azt mondták, hogy bizony, az ikerterhesség az lehet ilyen.
    és tényleg dühös vagyok ezért, nekem igenis komoly trauma volt hét hónapig hányni.
    örülj neki, ha nem lesznek tüneteid, vannak ilyenek, nem is kevesen. (Marci anyukájától is folyton azt hallgattam, hogy jaj, ő milyen jól volt végig. két hányás között pont ezt szerettem hallgatni.)

    VálaszTörlés
  16. Molly, akkor te nem is dolgoztál a terhességed alatt? (bocs, nem emlékszem) Betegszabin voltál?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát, ennél azért kacifántosabb az én életem: én 2008 óta nem dolgozom, mikor elmentem Marcival Triesztbe, röpke három randi után (na jó, kicsit túlzok persze). eleinte reménykedtem, hogy tudok majd tanítani, de itt a nyelviskolák csak anyanyelvieket alkalmaznak. végül lett pár olasz magántanítványom, meg pár régi magyar tanítványt skype-on tanítottam, de abbahagytam, mikor elkezdtem hányni már az órák alatt is...

      Törlés
  17. Tamko, én az első tesztem után szinte naponta csináltam teszteket. :)) Nem hittem el, hogy igaz, mert semmit, egyszerűen semmit nem éreztem. Csak akkor nyugodtam meg - kissé - mikor egy-egy reggel ellőttem egy tesztet, és ott volt még mindig a két csík. Amúgy is jó volt magabiztosan várni a sok egycsíkos után a két csík megjelenését. :)

    VálaszTörlés
  18. A terhesen hanyni psziches produktum allitast ferfi orvosoktol hallottam kizarolag. Persze ez egyaltalan nem biztos, hogy jelent valamit. Csak meselek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ja, nem téged hibáztatlak, csak ezen mindig felhúzom magam, mert érzékenyen érint a téma

      Törlés
    2. ertettem elsore is, hogy nem engem hibaztatsz. ;)

      Törlés
  19. Jaj Tamko! Annyira szép, ami most veled történik! Az első terhesség meg különösen szép, felhőtlen lebegés! Én mindig csak nosztalgiával tudok visszagondolni azokra a hónapokra!
    Épp a minap idéztük fel a férjemmel, hogy az utolsó héten, mivel túlhordtam, minden másnap reggel szívhangmérésre jártunk, igazi mediterrán nyár volt Pécsett, cukrászda teraszán üldögéltünk, és csak vártuk, hogy megszüllessen, nem volt semmi más dolgunk. És egy este rettenetesen izgulva, egymás kezét szorongatva mentünk föl a klinika lépcsőjén, mert tízperces fájásaim voltak. És ez volt életem legboldogabb pillanata!
    Rita

    VálaszTörlés
  20. Szia!Jó egészséget és kellemes babavárást kívánok neked!Örülök hogy neked már összejött a baba,mi még csak küszködünk,remélem lassacskán nem eredménytelenül.:)

    VálaszTörlés
  21. Jesszumpepi, totál lemaradtam :) Tiszta szívből gratulálok!!! Kellemetes pocakosodást kívánok :)

    VálaszTörlés