2012. szeptember 26., szerda

Nyugodt vagyok-e?

Ahogy közös ellenségünk kilépett az ajtón, rögtön fölbukkantak az eddig rejtve maradt, valódi munkahelyi problémák. Diktátori hajlamú G. kolléganőnk új áldozatok után néz és válogatás nélkül kritizál mindent és mindenkit. Az Igazságot bitorlók felsőbbrendűségével most éppen senkivel nem áll szóba, duzzog.

Az eddig tisztességesnek hitt Sorstársnőnek ma volt egy olyan húzása, hogy kezdem azt gondolni, valójában ugyanúgy gázol át másokon, ahogy az emberek többsége. Ez egyrészt azért zavar, mert emiatt a karácsonyi szabimat lehet, hogy át kell szerveznem. A szabadságok kérdése mindig ingoványos terület: én inkább elviselek bármilyen munkahelyi egyenlőtlenséget, konfliktust, minhogy a szent szabadságos napjaimat megkurtítsam, szóval a dolog szíven talált. Másodszor pedig még mindig meglepődöm és felháborodok (pedig ennyi idősen már nem kellene), ha az önző mesterkedéssel és a kisszerű manipulációval találkozom.

Na de miért írom le mindezt? Hát hogy érzékeltessem, milyen tökéletes lelkiállapotban mentem ma a Csodadoktorhoz. Zakatolt bennem a bosszúság: igazságtalanság ért! Forrongtak a gondolataim. Hát most majd kérdezgetheti, hogy nyugodtabb vagyok-e! Egykettőre ki fog derülni. Idegbajom akkor tetőzött, miután Z-vel is beszéltem, aki hozta a szokásos józanságát. Elmondta, hogy soha nincs igaza annak, aki fölemeli a hangját, hogy mindenkit olyannak kell elfogadni, amilyen tisztességtelen, és hogy végülis ha jobban belegondolunk, nem lesz dráma akkor sem, ha két napot dolgoznom kell a tervezett szabiból (míg a kiasszony lógázza a lábát, na mindegy). Na, erre durrant csak igazán be az agyam – neki is fel kellett volna háborodnia ahelyett, hogy relativizál!

 Most nem faggatott a nyugalmi állapotomról, viszont volt légzőgyakorlat közben.


Hát... nem tudom. Igen, valamennyire lehiggadtam, de ez nem a közben eltelt pár órának köszönhető?  És mintha odafelé a villamosan is már el-elkalandoztak volna a gondolataim, vagy nem? Klasszikus: lehet, hogy akupunktúra nélkül is ugyanitt tartanék, csak azt nem lehet tudni. A tanulság pedig: egyáltalán nem olyan könnyű meghatározni, hogy milyen feszült valaki.

Egy hét múlva vissza kell mennem. Hm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése