2023. március 1., szerda

Szép az, ami érdek nélkül tetszik (ha egyáltalán észrevesszük)

– Nézd, mama!!
– Hú, de szép!
– Ugye?
– Igen! Várj, hozom a telómat, lefotózom... – elrohanok.
– Papa, gyere!! Nézd!

Z. odajön az ablakhoz. Kibámul, majd Bonira néz értetlenkedve:

– Mi az?
– Nem látod?
– Mit?

Boni kimutat az ablakon.
 


– Ja!! Hogy már égnek a lámpák, ugye? Azt kell nézni?

7 megjegyzés:

  1. Hát ha minden este ilyen, akkor nyilván. Nagyon szép. Van egy olyan FB csoport hogy View from mz Window. Mostanában átfutom reggelente mert becsatlakoztam. Én azóta pl azt látom, hogy az északi féltekén MINDENHOL hó van, kivéve Magyarország... De nagyon érdekes képeket lehet látni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kijárási tilalom idején én is követtem egy ilyen oldalt, most jut eszembe. Ott rövid videók voltak, hangeffektusokkal stb. véletlenszerűen követték egymást az ablakok. Az volt a "szabály" hogy a szobából is meg kellett mutatni valamennyit (ablakkeret, asztal, virág, laptop stb.). Infónak csak a város neve volt feltüntetve. Ez is baromi érdekes volt! Bizonyos helyekre simán odaköltöztem volna :))

      Törlés
    2. Én a View from my Windowban azt szeretem, hogy bár az elején mindenki a legszebb view-t, szép környezetet, kertet, lankákat, szép belvárost mutatott, aztán ahogy telt az idő megjelentek kevésbé tetszetős view-k is és ettől olyan jó életszerű lett a dolog. Nekem a hó mellett a másik ilyen erős élmény, hogy a kelet-európai helyszíneket kivétel nélkül, mindig pontosan be tudom lőni, és nemcsak a panelek esetében, hanem egyszerűen a színek, a házak formái, utak, fák stb. teljesen felismerhetően kelet-európaiak.

      Törlés
    3. Ahh, én kb. az indulásától követem, ugye, a Covid bezártsága ellen jött létre. Nagyon tetszik, hogy így rengeteg különféle helyet láthatok, ahová én tuti nem jutnék el soha. Olyan sokszínű a földünk, mindig megállapítom :)
      Egyszer volt egy fotó egy közel-keleti menekülttábor sátornyílásából, azt nagyon szívszorító volt látni.

      Törlés
    4. Nekem ami újdonság volt az a dél-afrikai fotók. Nem gondoltam volna hogy ilyen csodálatos színek vannak és ilyen dús növényzet. Persze lehet, hogy ez kizárólag a körbekerített házakbanélő dúsgazdagok fotói.

      Törlés
    5. FElla, teljesen ráfüggtem erre a csoportra. Vannak teljesen hihetetlen képek, egyszerűen nem tudom/akarom elhinni, hogy van, akinek ilyen a kilátása, és vannak, akiké meg teljesen hétköznapi, nagyon érdekes az egész.

      Törlés