2022. február 3., csütörtök

Fehérneműreklám

 

 

Akár tetszik, akár nem, egy dolog elmondható erről a reklámról: bátor!

11 megjegyzés:

  1. Igen láttam már ezt a képet, meg vannak még hasonlóak mostanában. Meg hát eleve valamiféle trend van már arra is hogy néha kicsit ducibb vagy nagyobb darab nőkkel reklámoznak akármit is.
    Az első véleményem ezekről az volt, hogy én ezt nem akarom látni, hiszen én sem véletlenül nem nézek tükörbe már egy pár éve.
    Arra gondoltam, hogy ezzel én nem venném meg a terméket, hiszen én is olyan vásárló vagyok aki a termék köré szőtt álmot akarja megvenni.
    Nos nem tudom, hogy a marketing változott-e, vagy ez az érzékenyítés/inlcusivity féle vonalon belülre tartozik-e, de: nemrég a következő élmény ért.
    Láttam egy régi ABBA videoklip-et, ami úgy kezdődik, hogy a két énekesnőnek a száját mutatják közelről. És teljesen megdöbbentem: "Jó ég, milyenek a fogaik!" Mind a két nő huszonéves volt még akkoriban, semmi gond nem volt a fogaikkal, csak nem voltak agyonszabályozva és agyonfehérítve. És akkor rájöttem, hogy az6 utóbbi - nem tudom 20 - évben, annyira elszoktunk lassan a normális emberi fogak kinézetétől, hiszen minden közszereplőnek (mint nemrég megtudtam nemhogy fehérítve van a foga de ilyen héj van ráragasztva) hogy elborzadunk egy egyébként egészséges, fiatal és fogszínű fog látványától.
    Nos innen nézve, épp ideje, hogy ilyen idős nők is megjelenjenek fehérnemű reklámban, hiszen ahogy ez a nő kinéz az normális.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Értelek, és egyetértek!

      De itt sztem kicsit másról van szó, mint amikor túlsúlyos (vagy szőrös lábú, vagy szabályozatlan fogú stb.) fiatalokat mutatnak, az ún. természetesség jegyében. Itt ez az időskorral velejáró ELKERÜLHETETLEN romlást (ráncosodást, lógást stb.) mutatják meg, nem?

      Törlés
    2. Igen dehát épp ez. Ez a nő normálisan néz ki. Nagyon narancsbőrös (én is az vagyok) ami alkat kérdése. Nyilván lehetne soványabb, segíthetett volna a narancsbőrén ha már 20 évesen abbahagyja a CH fogyasztást, stb de alapvetően hát így néz ki, és valszeg ruhában teljesen okés, főleg hogy ha elegánsan öltözik. De manapság már eljutottunk oda hogy dugdossák az idősebb embereket, munkaerő piacon ugye kb lehetetlen 50 felett elhelyezkedni, stb. És ezen jó lenne változtatni.
      A ducikkal is úgy vagyok hogy van az egészségtelen duci, akin segíteni kell és van az akinek az alkata nem divatos.
      Speciel a szőrös lábbal én nem vagyok kibékülve, van az a svéd modell, remek üzleti fogás hogy ő így kerül címlapokra de nekem az nem tetszik + könnyű rajta segíteni.
      De 50 felett (vagy 40 felett) nem könnyű karcsú derekat és sima bőrt elérni (főleg ha az ember nem tud napi több órát rászánni magára és nem olyan alkatú) és hát fiatalon is, akinek mondjuk vastag combjai vannak vagy hatalmas válla, hát mit csináljon?

      Törlés
  2. FElla, én is pont így voltam a fogakkal, és pont valamelyik ABBA klipben!

    Engem ez a nő nem zavar, a haját pl tökre irigylem, a teste meg olyan, amilyen - örülök, hogy mind a fiam, mind a lányom azt látja, hogy az igazi emberek nem feltétlenül hibátlanok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de érdekes, akkor másnak is feltűntek a fogak.
      Igen én is azt gondolom, pont ebből az ABBA esetből, hogy mindig is a szebb embereket tettük ki a plakátokra, 30 éve, meg 50 éve is de mégis ahol már most tartunk az nagyon elszállt.

      Törlés
  3. Ennek a nőnek gyönyörű az arca és a haja a teste meg olyan, amilyen, örülni fogok, ha ennyivel megúszom hetven évesen :)). Szerintem ez teljesen ok.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Off-topic, de nekem pl az nagyon nagy felfedezés volt, amikor rájöttem, hogy mennyiféle - a média szepsegidealjatol homlokegyenest ellenkező - alakra bukhatnak pasik. Nagyon úgy növünk fel, hogy csak egy fajta szép van...

      Törlés
    2. Ezen én is ugyanígy meglepődtem anno :))) (ha ezt mondta volna valaki korábban...!)

      Törlés
    3. Szerintem is olyan szép,harmonikus vonásai vannak,szeretnék én is így kinézni 70 évesen!

      Törlés
    4. Nekem is tetszik, szép az összkép. Ha tovább nézem a képet, igazából az válik furcsává, hogy miért álldogál szegény a legelő mellett egy szál alsóneműben, és vajon nem megy-e szálka a sejhajába :)) Illetve én elkezdek szimpátia-fázni, amikor télen lengén öltözött embereket látok plakátokon. Mindig furcsa látvány az ilyen a nagykabátos gyalogosok forgatagában

      Törlés
    5. anszki: nekem is az jutott eszembe legelőször, hogy milyen bátor ez a nő ilyen hidegben kiállni egyszál fehérneműben :)

      Törlés