2020. október 31., szombat

Ha karantén, akkor jó idő

Milyen szerencse, hogy ez a gyönyörű (és népszerű! mindenki fotózza) páfrányfenyő még pont beleesik az engedélyezett egy kilométeres körzetbe. 



7 megjegyzés:

  1. Wow, 1 km-re szabad csak elmenni? Bolt, gyógyszertár van mindig 1 km-en belül?

    VálaszTörlés
  2. Te jó ég, mennyi idő lehetett, amíg ez ilyen óriásira nőtt. Nekem van két, kb 10 éves gingkóm a kertben, és pont ugyanakkorák, mint amikor ültettük őket.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű ez a fa! Szép dolgok vannak nektek az 1km-en belül, a tavaszi képeid is nagyon jók voltak.

    Én most néztem meg, mert tavasszal nem számított annyira, és a két legérdekesebb hely, a kastélypark és a tó pont 1km-re van tőlünk. Csak a szélükig tudunk elmenni :( De most nyitva hagyták mellettünk a sportpályát, ott lehet biciklizni, szaladgálni stb.

    FElla, boltba, gyógyszertárba messzebb is szabad menni szerencsére. Az 1 km csak a levegőzésre, kutyasétáltatásra, ilyenekre vonatkozik.

    VálaszTörlés
  4. Bori, miért nem számított annyira? Szerintem most lazábban veszik majd, mondjuk engem tavasszal egyszer sem igazoltattak. A fa tőlünk 800 méterre van, a botanikus kert többi része már 1100-1200 méter - csak nem büntetnek meg emiatt?? (Bori, mi lesz a fogorvosi időpontotokkal?)

    Ugye milyen szép? Sajnos nincs kiírva, mennyi idős, csak az, hogy 1727-ben honosították Európában, szóval háromszáz évesnél tuti fiatalabb :))

    VálaszTörlés
  5. Tavasszal sokat voltunk a kertben, volt, hogy napokig nem is mentünk az utcára. Amikor kimentünk, akkor csak egy kicsit sétálni, biciklizni, általában 500m-en belül maradtunk. Most nem nagyon tudunk a kertben lenni, így jobban kihasználjuk az 1km-t. Mondjuk szerintem se büntetnek meg titeket 100-200m miatt. Minket se igazoltattak tavasszal. Szerintem most is legfeljebb akkor fognak, amikor délben megyek a gyerekekért.

    Pont holnap megyünk a fogorvoshoz :) Tegnap telefonáltak, hogy mehetünk. Elvileg négyszer kellene menni, de szerintem megmondom, hogy most csak a legsürgősebbet csinálják, tényleg hagyjuk a koronát. Eldöntöttük, hogy kérjük a gázt. A testvérem egyik barátja, gyerekaneszteziológus, ő is azt tanácsolta, és megnyugtatott, hogy biztonságos. Ezzel, és a ti tapasztalatotokkal sikerült meggyőzni a férjemet :) Még egyszer köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :)) Nincs mit, remélem, jól fogja viselni és minden rendben lesz! Sok sikert!!

      Törlés