2020. szeptember 23., szerda

Hajvágás

Elvittük Bonit fodrászhoz, mert utoljára decemberben volt levágva a haja. Már olyan hosszú, göndör fürtjei voltak, mint valami barokk festő képén a kis uralkodóknak. Mindig meglepődöm azon, hogy amint hazaér valahonnan, Boni eljátsza és leutánozza a történteket. Így most is berendezte a kis fodrászszalonját, ahol lázméréssel tarkított hajfésülés zajlott, tükör, fésűk, vizes edmények és a fokhagymanyomó segítségével.

Vacsi előtt eltűnt egy pillanatra, majd megjelent, és az arcára kiülő zavaros bűntudaton kívül volt MÉG valami fura rajta. Berohantam a fürdőszobába: a padló tele volt kunkori fürtökkel. Levágta a hajtát!!

Utólag két kérdés merül fel bennem a történtek kapcsán. Az első mindjárt az, hogy honnan jött ez a mélyen fekvő vágy, hogy belevágjon a saját hajába? Hogy még igazibb legyen a történet? Vagy hogy érezze, ne csak elképzelje az olló csikorgását a vizes hajon? Vagy hogy megtapasztalja, milyen is a tükörképét nézvén a saját hajába vágni...?

A másik kérdés pedig, hogy miért reagáltunk ilyen hülyén?? (leszidtuk) Holott jól emlékszem, milyen volt gyerekként ugyanezt tenni, miközben a mamám zuhanyozott. De erre a kérdésre megvan a válaszom: ezek a gyerekcsínyek nagyon hatásosak társaságban, utólag elmesélve, hozzátéve nevetve azt, történelmi távlatokból szemlélve, hogy egy gyerek dolga a lázadás és a határok feszegetése, a jólnevelt gyerek félelmetes. De ezen a héten Boni már túl volt a következő hülyeségeken: beállította a vezetékes telefont, hogy minden éjfélkor csörögjön (nem sikerült visszaállítani), felszórta sóval a nappalit, megváltoztatta az apja iPhone-jának a kódját, elcsórta a lakásban fellelhető összes tollat (soha nincs egy se, amikor szükségünk lenne rá), odalakatolta (!) a pulcsim cipzár részét a táskámhoz, valamint rendelt az Amazonon ezer darab papírt, tollakat, és egy 45-ös cipőt. A papírt, tollat még le tudtuk mondani, a cipőt basszus ki is hozták.

Ilyen háttérrel nem csoda, hogy az első reakciónk az volt, hogy felháborodtunk a hajvágáson. Z. azon volt kiakadva, hogy épp most vágta le a fodrász, én viszont azt sérelmeztem, hogy föl sem szedte a hajakat a földről! És egyetértettünk abban, hogy ez a gyerek nem fogad szót, ez így nem mehet tovább. 

Miután kiadtuk mérgünket és beküldtük a szobájába, egymásra néztünk... és elröhögtük magunkat. Majd a férjem, hogy Boni meg ne hallja, odasúgta: Szerinted is... jobb lett így, ugye? Mivel göndör a haja, egyáltalán nem látszik az összevissza vágás, és összeborzolva tényleg jobb, mert rövidebb elöl, vagyányabb.

                                                „Mama, én NEM CSINÁLTAM SEMMIT!”

 

17 megjegyzés:

  1. Bocs', de nagyon röhögök. :))))

    VálaszTörlés
  2. :D Nem lehet a cipőt visszaküldeni?

    VálaszTörlés
  3. Én is nagyon röhögtem ☺️, de a heti egyéb dolgokat miért csinálta? Kíváncsiságból, viccből? Miért jó felszórni sóval a nappalit? Ez ilyen gyerekdolog, amit már nem értek?

    VálaszTörlés
  4. Hát, azt hiszem erre mondják, hogy igazi kisfiú! (Ami vicces, mert a mi családunkban a legendárium szerint anyukám volt körülbelül ilyen szinten kreatív és lázadó, és a két gyerekem közül is inkább a lányom) Muti a cipőt!

    VálaszTörlés
  5. Cipőt visszaküldtük!! :)) (kinyomtattuk, felragasztottuk a papirost, elvittük a csomagot stb. - pont erre van időnk basszus...!)

    Szerintem ezek ilyen "vicces" gyerekdolgok, amiket mi már nem értünk, plusz provokálni is szeretne. A telefon az talán más, próbálgatja a gombokat (egyszer az összes kontaktot letörölte a vezetékes telefonunkról. Hetek óta az ő hangja szól az üzenetrögzítőn. Ja és átállította a csengőhangot, az egyik vezetékes telefonon most a "Hull a pelyhes" szól...).

    VálaszTörlés
  6. Imádom (nyilván könnyebb úgy, hogy veletek esik meg)! A táskás-zippzáros a kedvencem.

    VálaszTörlés
  7. Igen, ezek azok a sztorik, amik ha más gyerekével történnek, akkor extra viccesek! 😄
    Hatalmas fantáziavilágba élhet szerintem! És nekik tényleg minden játék! Sóval beszórt nappali lehet hogy egy havas táj volt Oroszországban! ☺️

    VálaszTörlés
  8. Na, nálunk ez szintén megtörtént, az én fiamnak is göndör a haja, úgyhogy nem látszik a dolog, de aztán egy szinttel feljebb ment: megfodrászolta a húgát. Bevonultak a szobájába, szép csendben tövig levágta a derékig érő haját a feje egyik oldalán - a frufrujába is cakkosan belevágott, oldalt úgy levágta, mintha vmi géppel felnyírtuk volna neki - a másik oldalon nem, mert közben rájött, hogy talán ez mégsem jó ötlet. A hajakat eldugta egy dobozba, az ollót egy másikba. És azt hitte, hogy nem fogjuk észrevenni. A kislányom meg tök boldog volt, mert állítása szerint egyáltalán nem fájt, és ennyi neki elég. Sírtam, amikor megláttam, egyik pillanatban volt egy hosszúhajú királylányos kislányom, a másikban egy ázott veréb kinézetű kis lelenc állt előttem. Mivel egyenes a haja, nagyon látványos is volt, most már kezd rendeződni, de még legalább egy év, hogy hosszú legyen újra. (5.5 és 2.5 évesek)
    Mi is leszidtuk, egyszerűen forrt bennem a tehetetlenség miatti düh. Azóta persze nálunk is nagy családi anekdota lett az egészből.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. W: jaj, nagyon rossz lehetett, elhiszem, hogy mérges voltál.

      Törlés
  9. Jaj nálunk is nemrég volt ilyen hajvágás. De most büszke vagyok a nevelésemre (ez persze vicc) mert mivel nálunk "mindent" szabad, Zselyke megkérdezte, hogy levághatja-e a haját. Ez hivatalos hajvágás után volt szintén. Mondtam neki persze, csak álljon be a kádba, pucéron hogy könnyű legyen takarítani utána. Levágta az egész frufruját 1 centisre. Ha neki tetszik, én nem szólok bele.
    Igaz, Amazonról még nem rendelt semmit. Ettől én is félek. Mondjuk ő játéknetről fog, amint megtanul írni...

    VálaszTörlés
  10. Én az Amazont nem értem. Ott kell bankkártyaszám is nem? És jóváhagyó kód nem jön a telefonra?

    VálaszTörlés
  11. Nagyon jól szórakoztam a felsorolást olvasgatva, de nyilván én is kaptam volna a frászt a helyetekben :) gondolom előbb-utóbb nálunk is aktuális lesz pár akció.

    VálaszTörlés
  12. W: hát ezen a sztorin jót nevettem :-DDD

    Jól illusztrálja a tézist, mi szerint ezek a gyerekcsínyek MÁSNÁL és/vagy KÉSŐBB viccesek! (de azért vigyázz a hajadra, nehogy abba is belenyisszantson) És sikerült valahogy hozzáigazítani a haját a kislányodnak utána? Megértelek, itt is mindegyik kislány úgy néz ki mint egy-egy manöken, még az ún. "fiús" kislányoknak is hosszú a hajuk.

    Amazon: nem, ha a kártya meg van adva a felhasználói fiókban, akkor egyetlen kattintással bármit lehet rendelni a szokásos címre, nem kell semmiféle azonosítás.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Re Amazon: de nem veszélyes ez? Úgy értem hackerek, nem is annyira Bonira gondolok. (Persze naiv vagyok, biztos az én kártya adataimhoz is könnyű hozzájutni annak aki ért hozzá...)

      Törlés
    2. Egy pár hétig tiszta punkos frizurája volt, oldalt felnyírt, hátul hossabb style :) utána úgy nézett ki, mintha olyan kisgyerek lenne, akinek csak kétéves kora után kezdett el nőni a haja és még sosem vágták le neki a szülők, mert örülnek, h végre nő (miközben neki már kétévesen is derékig ért, haha), most kezd már rövid, de összeköthető hossza lenni, kis rövidke frufruval, a fülénél mindkét oldalt rövidebben. Szerencsére nagyon gyorsan nő a haja, az ominózus eset még júniusban történt.

      Törlés
    3. Haha, azért nagyon cukik lehettek, ahogy titokban lerendezték ezt a hajvágást :-DD

      Ella, nem tudom, eddig szerencsére nem volt semmi problémánk a bankkártyánkkal...

      Törlés
  13. Nekem csak olyan élményem van, hogy a fiam a trónon ülve a wc kefével vezényel, mint karmester es énekel. Mult héten belevagtak egymás hajába, de nem látszik. De több nem jut eszembe, csak még az..... És igy tovább 😉

    VálaszTörlés