2020. május 5., kedd

Szociális távolságtartás

Ma volt egy online konzultációnk a gyerekorvossal, mert Bonit megint összecsípték a szúnyogok; minden évben történik egy ilyen, utána általában már okosabbak vagyunk és nagyon vigyázunk. A két doktornőből az undok “rendelt”, aki sem Bonit, sem a férjemet nem szereti, cserében ők sem szívlelik (én egyenesen félek tőle), szóval nem örülünk, amikor hozzá kerülünk (a másik nő egy tündér). Ennek nyers, száraz a modora, noha mint orvos alaposnak tűnik. De basszus a távkonzultáció végén - ahol Boni tényleg lehetetlenül viselkedett - nem bírta megállni, hogy oda ne szóljon nekünk valami olyasmit, hogy azért jó lenne, ha hamarosan visszakerülne az iskolába!

Amúgy tényleg jó lenne, nagyon sokat számított a suli, Boni rengeteget változott. Nagyon sajnálom, hogy nem megy vissza, a tanítónő és a közösség is jó hatással volt rá, és bőven van még hová fejlődnie szociálisan. Belegondolni sem szeretnék, hogy esetleg a második osztályt is itthontanulva kezdi, elszeparálva mindenkitől.

De amikor ma meghallottam a doktornő beszólását, akkor eszembe jutott, hogy azért ez mennyire szuper már: két hónapja nem kritizált minket senki, nem ráncolta a homlokát senki, nem adott tanácsot senki, és még pszichológusi elérhetőséget sem kaptunk senkitől Boni viselkedése miatt...! El is felejtettem szinte, milyen egy furcsa kisfiú anyukájának lenni. Olyan, mintha... normálisak lennénk! Bele sem gondoltam, hogy mi a cseszegetést és az okoskodást is távol tartjuk most magunktól (a problémákat sajnos nem).

10 megjegyzés:

  1. Most h irod, en is szinte elfelejtettem, milyen egy furcsa kisfiu anyukajanak lenni. En a tavaszi szunet utani elso zoomos oran kaptam ujra kostolot sajnos.

    VálaszTörlés
  2. Ket dolog jutott eszembe... 1) senki nem normalis. 2) mit meg nem enged maganak az orvos...

    VálaszTörlés
  3. Tele a padlás megmondóemberekkel.

    VálaszTörlés
  4. Szúnyogok már most? Én még egyet sem láttam.
    Online hogyan lehet szúnyogcsípést gyógyítani?

    Boni egyáltalán nem hiányolja a gyerekeket? A társaságot? Miben hatott rá jól az iskola?

    VálaszTörlés
  5. Namost álljunk meg egy szóra. NEKED ajánlottak pszichológus elérhetőséget??? Az éleseszű, szófogadó, zöldségevő, nemtévéző kisfiú anyukájának?
    Mivel olvasol, tudhatod hogy én már próbálkoztam is pszichológussal, és nekem is úton útfélen ilyesmiket ajánlottak.
    Mi lenne ha egy ilyen doktornő részt venne egy magyar gyerekrendelésen?

    Nekünk is egy álom a doktornőnk, remélem itt marad amíg Zselyke kicsi. És az egyébként szigorú, régivágású pulmonológusunk is, ha nagy cirkuszt csinál a gyerek, csak legyint. Soha nem tett megjegyzést, legfeljebb a gyereknek mondott valamit nagyon ügyesen amitől az hirtelen abbahagyta az aktuális nyávogást de nekem sosem szólt még be.

    Allergiás a szúnyogcsípésre? Vagy mi ez a tünet?

    VálaszTörlés
  6. Hát mi MINDENHONNAN (iskolai, ovódai értekezlet, szülinap stb.) egy pszichológus telefonszámával, és három-négy kéretlen jótanáccsal jöttünk haza :)))

    És Zoé kommentjére: én lassanként rájöttem, hogy az a "nem normális" akit a többiek annak bélyegeznek - ez sajna így működik! De erről már sokszor írtam, hogy Fro-ban mások az elvárások, mások a szülők, mások a módszerek (még szerencse, h Boni francia apja nálam is magyarabb, hihi).

    Igen, allergiás a szúnyogcsípésre, úgy feldagad az arca, hogy nem lehet ráismerni a gyerekre, nem tudja kinyitni a szemét.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az antihisztamin nem segít ezen?
      Mostanában nagyon "mérges" szúnyogok vannak.

      Törlés
    2. Igen, azt kapott végül!

      Törlés
  7. Egyébként Tamko, ti úgy tervezitek hogy addig karanténban maradtok amíg a vírus teljesen el nem tűnik? Akár évekre ez elképzelhető, hogy meg tudjátok oldani? (Úgy értem a munkátok lehetővé teszi?)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, figyeljük a híreket, és ahhoz igazodunk... A távmunka és az itthontanulás szeptemberig tuti. Idén nyáron valszeg nem megyünk Mo-ra (itt most az a policy, hogy a nyári szabik tervezésével várjunk júniusig, és inkább maradjunk az országon belül - de nem is tudom, fog-e maradni szabim...).

      Azt nem látom, hogy mikor fogunk újra játszótérre, usziba, étterembe járni :(( Hátha eltűnik a vírus! (ezt mondjuk nem értem, hogy miképp történne, hogy tudna csak úgy eltűnni? De reménykedjünk.)

      Törlés