2018. november 14., szerda

Hervad már ligetünk, s díszei hullanak

Egyszer régen beszélgettem egy nővel a gyerekeiről. Két fia és két lánya volt, 12 év alattiak. Mindegyik nagyon helyes volt, de legfőképp a nagyobbik kislány, aki olyan gyönyörű volt, hogy az emberek megfordultak utána az utcán. Végülis a beszélgetésünk apropóját is ez adta. Aztán egy ponton a nő rátért a kisebbik lányára, és valami olyasmit mondott, hogy hát Marie-nak meg majd meg kell csináltatnia az orrát felnőtt korában.

Ezen én úgy felháborodtam, hogy ihajj. Hogy mondhat egy anya ilyen a saját lányáról? Közvetve végülis azt, hogy ronda, és túl nagy (vagy béna formájú) az orra?! Már nem emlékszem amúgy a kislányra.

Mindenesetre ma már másképp gondolom. Hiszen az a nő egyszerűen csak egy érvényes, 21. századi megoldást javasolt egy (gondolom valódi) problémára!

Az öregedéssel meg hát.. további problémák adódnak egy eleve nem ideális helyzethez. De erről már sokszor írtam, nem is ragozom. Csak annyit, hogy minden egyes alkalommal meglepődöm, amikor fénykép készül rólam, hogy jéééé, az a nő én vagyok! Miért nem tudok hozzászokni a látványhoz?!


8 megjegyzés:

  1. A nagy orr rémületes nekem is és a pettyhüdtség ( elkezdtem kollagént szedni), no meg a lógó fülcimpák és az eltűnt szemöldök, meg a láthatatlan szempillák is - jaj az idős asszonyok vonásai teljesen szétcsúsznak és a testük is!- . Én még nem vagyok idős mégis hogy nézek ki, főleg a lovas képeken, amiken tényleg csak a ló látványa az élvezhető:)) Ennek ellenére mégis folyton újabbakat csináltatok a lányaimmal, hátha a következőn tényleg szép és elegáns leszek, mint egy igazi lovas:)

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Tamko, te vagy az egyik legszebb, legkecsesebb nő, akit ismerek, szerintem rossz a tükör, amit nézel.

    VálaszTörlés
  4. ÓÓ, Clarám, ilyet még nem mondott nekem soha senki :)))) de aranyos vagy, köszönöm (ezek után viszont nem fogok merni találkozni többet veled..;-)

    VálaszTörlés
  5. Tiltakozom, hogy Te lennél Frakk gazdája!!! https://www.imdb.com/title/tt0167595/mediaviewer/rm1418270720

    VálaszTörlés
  6. Violet 😁😁😁
    Na jo, nem.... en inkabb Mézga Paula vagyok: http://fk-tudas.hu/wp-content/uploads/2014/01/Paula.jpg

    VálaszTörlés
  7. Na jó, Paula tényleg jobban hasonlít arra, akit lerajzoltál, viszont neked ezekhez az ég világon semmi közöd (kár, pedig eddig olyan jól rajzoltál :D ), és Clara véleményét osztom! Ugyanitt megjegyzem, hátha olvassa, hogy ő is tud ám rossz tükörbe nézni! :)))

    VálaszTörlés