2018. február 7., szerda

Mumus

- Mama, tudod mi az a DÉLÉTISZ?
- Nem, kicsim, mi az?
- A DÉLÉTISZ, az très méchant!
- Nagyon gonosz?
- Iden. Nadon-nadon!
- De miért? És mi az?
(Forgatja a szemeit, ijesztő arcot vág, nyomatékkal mondja:)
- A DÉLÉTISZ, ca punit les enfants!

Azaz, megbünteti a gyerekeket. Kérdezgettem még egy kicsit, míg sikerült kihámoznom, hogy DÉLÉTISZ = igazgatónő. Directrice. Az ovi igazgatónője!

12 megjegyzés:

 1. ��������

  VálaszTörlés
 2. Igen, az :(((( minden szempontból :(((

  VálaszTörlés
 3. En megertem Bonit! Rettegtem az ovodavezetotol, Berta nenitol. Anyukam azt mondta, azt meseltem, megrugdosott. Erre nem emlekszem es nem tudom, igaz volt-e. De meg mindig elottem van egy rettenetes nagysagu osz haju Berta neni kep hatalmas barna cipokkel.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Berta néni rémisztő trefortos matektanár volt!:)

   Törlés
  2. Nekem Mohay volt az osztalyfonokom, sztem az kettot er... :D

   Törlés
 4. Berta néni nagy barna cipőkkel: tisztára mintha egy Szabó Magda-regényből lépne elő! :)

  VálaszTörlés
 5. En ugy birom ahogy a gyerekek idonkent rosszul szedik fel a szavakat. Egyszer tanitottam egy viszonylag frissen erkezett kisfiut angolul, az anyja baratnom. Egyszer szol a baratnom, hogy nem erti mi, de a gyerek orokke valami tifiketet (harmadik maganhangzo ekezetes ) emleget amit az iskolaban kapnak, vajh mi lehet. Nekem is el kellett beszelgetnem a gyerekkel angolul mire rajottem a tifiket az "certificate" csak ugye az angol jol megnyomja a masodik szotagot, felig elnyelve az elsot. :))

  VálaszTörlés
 6. Haha :))) aranyos! Az intonáció miatt nem csak a gyerekek, de a felnőttek is rosszul dekódolhatnak dolgokat. Most csak ez a példa jut eszembe: a "chef d'équipe" (franciául csapatvezető) kifejezést nem ismerő kollégáimtól gyakran úgy hallottam: sef DÖ kip, mert leghátul van a nyomaték (ahogy a franciában szinte mindig).

  VálaszTörlés
 7. Legutóbbi rejtély nálunk: bátölhívó. Meglepôdtem nagyon, de gondoltam, esetleg valami nagyobb gyerek említhette a jaszótéren a Battle Heroes-t (számítógépes játék). De csak kétségbeesetten mondogatta, hogy nem, nem az. Vért izzadtam, mire több nap után rájöttem, hogy VÁKUUMSZÍVÓ. :D De hogy azt honnan szedte...

  VálaszTörlés
 8. Battle heroes :-DDD hát ez jó! Logikusabb, mint a vákumszívó, főleg, ha nem is használtok olyat :))))

  VálaszTörlés