2018. február 3., szombat

Koincidencia

Ugyanazon a napon történt, még január elején, hogy:

... reggel a pályaudvaron az automata nem fogadta el a kártyámat, pedig kétszer is beütöttem a kódomat. Egy másik (ritkán használt) bankártyával vettem végül meg a vonatjegyemet.

... este, miután leszálltam a vonatról ugyanazon a pályaudvaron, bementem a könyvesboltba és vettem két könyvet. A blokkot eleinte könyvjelzőnek használtam, majd elkallódott valahol.

Január végén megjött a banki kivonat. Mérgelődve vettem tudomásul, hogy az első bankkártyáról mégiscsak levonták a vonatjegy árát (21,60 euró). Tegnap megkértem Z-t, hogy ha már úgyis arra jár, tegyen panaszt a pályaudvaron, az az automata biztosan elromlott. El is ment, megint sikeresen eljárt a nevemben, megígérték, hogy visszautalják a pénzt. Csak ezek után jöttünk rá, hogy a levont összeg nem a vonatjegynek, hanem az aznap este megvásárolt könyvek árának felt meg, ami összesen véletlenül épp pont 21,60 euró volt!

Mennyi volt ennek az esélye, hogy a lassan három éve kifogástalanul működő jegyautomata pont azon a napon romlik el, amikor én impulzusvásárolok két könvyet? Nagyon ritkán vásárolok ott, a három év alatt talán ötször. És hogy a két könyv ára pont megegyezik a vonatjegyével?? Mindig elképesztenek a véletlen egybeesések.

4 megjegyzés:

  1. A lényeg, h Z így is el fogja intézni, h visszauttalják nektek a pénzt, tudjuk, milyen! (melltartó-gate, ugye) :D :D

    VálaszTörlés
  2. Igen, a melltartóügy :))))

    Utána hívtuk őket telefonon, hogy vissza az egész. De mivel nem sikerült elérni őket, szegény Z-nek vissza kellett mennie, h lemondja az átutalást... én nem mertem mutatkozni ott, miután meggyanúsítottam az automatájukat, közben pedig csak én vagyok a hülye és rendetlen...

    VálaszTörlés
  3. Ez a különbség a nyugat-európai és kelet-európai mentalitás (mely a tapasztalatokra épül) között. Nekem egyszer vontak le tévesen egy összeget a kártyámról (egy szálloda). Napokig gondolkoztam hogy reklamáljak-e, százszor ellenőríztem, hogy nem én tévedtem-e, minden dokumentumot összegyűjtöttem és hosszú ultra udvarias levelet írtam nekik de végig attól féltem hogy biztos én követtem el a hibát.

    VálaszTörlés
  4. Latod, nekem eszembe sem jutott szazszor ellenorizni... azt gondoltam, h EKKORA egybeesés nem létezhet! :)

    VálaszTörlés