2017. december 11., hétfő

Olyan kis okos 2. (jajnekem)

Pont előttünk a téren árulják a fenyőfákat. Ha lehet, nem arra megyek vele, ha lehet, elterelem a szót, mert nálunk a karácsonyfát az angyalkák fogják hozni 24-én (rövid zárójeles megjegyzés: elkezdődött az évnek az a szakasza, amikor nagyon béna anyukának érzem magam).

Ahogy jöttünk haza a múltkor, már a mi utcánkban voltunk, amikor a szomszéd ház egyik ablakán bekukkantva megláttunk egy feldíszített, égősoros karácsonyfát (újabb kitérő arról, hogy mennyire utálom ezt az októberben elkezdődő karácsonyi időszakot, és hogy itt már december elején mindenkinél ott a fa, amit 25-én (!!) már dobálnak is ki az ablakon).

– Oh, regarde, regarde!! – mondja izgatottan a fára mutatva
– Hát igen, egy karácsonyfa. Nekik biztos előbb hozták az angyalkák...
– Vagy pedig megvették ott a téren!

28 megjegyzés:

  1. :D Tanulság:a szülő mindig le van maradva (v.ö.: virágok, méhecskék). Én is béna anyukának érzem magam most, mert nálunk még az sem dőlt el, a Mikulás, a Télapó, a Jézuska, az angyalok, mi (nem!) csinálja ezt az évvégi felhajtást. A fiam kétéves lesz. Hívők előnyben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az angyalka a tuti befutó, bár a neme évekig kérdéses volt nálunk is, de úgy döntöttem, hogy lehet fiú vagy lány is mert nem csak egy van, többen vannak, hogy mindenhová odaérjenek! És mivel nálunk már nagyok a gyerekek mis bizony sárga csekken ki kell hogy fizessük a vágyott és hozott dolgokat az angyalkának ezért nem illik olyan nagyon nagy dolgot kívánni.

      Törlés
  2. ne aggódj, ez egy percig sem akadályozza majd meg abban, hogy a tiéteket az angyaloknak tulajdonítsa és úgy örüljön :)

    én is folyton frászba voltam a faárusok miatt, de egyszerűen fel sem tűntek nekik, a jézuskáról nagy komolyan megállapították, hogy az egy is fényes bogárka :D így repül be a kulcslyukon és hozza a fát az ajándékokkal (nem kulcslyuknyi fát és ajándékokat - de ez kit érdekelt)

    VálaszTörlés
  3. Mi együtt díszítünk. Gyerekkorunkban is így volt.

    VálaszTörlés
  4. Igen, hívők előnyben :))))

    És valszeg tényleg nem zavarja a fenyő- és karácsonyfák párhuzamos megjelenési módja, az biztos majd egy következő etap lesz, hogy rájön...

    VálaszTörlés
  5. Mi hívők vagyunk, de együtt díszítünk.

    VálaszTörlés
  6. Nekem forditott bajom van. Az en 10 eves fiam legnagyobb megdobbenesemre meg hisz abban, hogy Santa hoz mindent. Ugy oktoberben bejelentette, hogy iden o nagyon szeretne nintendo switch-et karacsonyra. Mire felallt a hatamon szor, hogy nem akarok meg egy konzolt a hazba illetve rohadt draga, de elso dobbenetemben azt talaltam mondani, hogy azert ezt meg meg kell vitatni az apjaval. Erre artatlanul ramnezett, hogy megis mi koze van az apjanak mindehhez. Majd o megirja Santanak es kesz. (bocs, de sem a Telapo sem a Mikulas nekem nem fejezi ki rendesen, s beszelgetes nem magyarul hangzott el)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén szólva most örülnék egy bármiféle konzol ajándékkérésnek, mert az egyik „igazi varázspálcát” kért (tavaly is ez volt a kérés és a varázslódoboz nem elégítette ki az igényeket), a másik meg „igazi szárnyakat” hogy tudjon repülni. :)

      Törlés
    2. Háát, fel van adva a lecke akkor... ;-)

      Mi sem nagyon tudunk mit venni Boninak: dobot kért, amit sajna nem fogunk teljesíteni neki, a szomszédok miatt. Amúgy meg legjobban egy tekercs celluxnak örülne, gondolom, állandóan ragasztgat.

      Törlés
    3. Egy elektromos dob? Az füllhallgatóval is lehet, a szomszédokat (és benneteket!) sem zavarja. Egyébként mi a baj azzal ha kap 10 guriga celluxot, esetleg színeseket is? Ha annak örül, nektek sem kell adóságba verni magatokat, mindenki jól jár.

      Törlés
    4. elektromos dob?? Nem hallottam még róla, mindjárt utánanézek. Tőleg mindig olyan jó 21. századi ötleteket kapok :))) Nem is értem, hogy miért okoz gondot pont neked a varázspálca és a szárny.. :)))

      Kb Minden másnap kap egy tekercs celluxot, szóval olyan snassznak gondolom a fa alá... aztán persze lehet h én vagyok a hülye sznob.. :)) (de amúgy már vettem neki, meg madzagot is, az a másik hóbortja)

      Törlés
    5. Nekem is rogton az elektromos dob ugrott be. Sot, nem csak fullhallgatoval lehet asszem, hanem egeszen halkra lehet venni a hangerejet, es tenyleg nem zavar senkit. Baratnom occse profi zenesz lett, o kamaszkoraban meg egy ilyen dobon tanult es gyakorolt.

      Törlés
  7. Jaj, nem mondod :)))) Hát ez nagyon édes! :))

    VálaszTörlés
  8. A felnöttek megveszik, de a gyerekeknek az angyalok hozzák. Pl, mint magyarázat.
    Az ötödikeseim ma bebukták a darazsas feladványyt....

    VálaszTörlés
  9. Milli, ez jó, kölcsönveszem! (ha megkérdezi, mert egyelőre nem érdeklődött)

    Darázsos feladvány :)))

    VálaszTörlés
  10. Egy nagy doboznyi cellux, kulonfele meretekben sztem szuper ajandek lehet! Esetleg meg vmi hatalmas matricakkal teli konyv?

    Á.nem birja a cellux hangjat - kirabban sisem gondoltam arra, h hangja is van... miota o menekul a celluxhangtol azita tudom, h en meg szeretem ezt a hangot... es azt ovis korom ota, h az illatat imadom (gyanta)

    VálaszTörlés
  11. nahát, nem tudtam, hogy ilyen sokféleképpen lehet viszonyulni a celluxhoz :))) nekem egy kicsit elegem van abból, hogy padlóról, szekrényekről kapargatom, ruháról, papucsról szedegetem, mosógépben, szárítógépben találok belőle...

    (kapni fog egy adag celluxot, meg celluxtartót, igen, de tul képp nála ez az ALAP kategória, nem az ajándék. Számokat formáló matricát is vettem neki, azokat is szereti)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Teljesen megértem Bonit! Celluxszal (jobb, mint bármilyen luxus folyékony/szivacsos/akármilyen ragasztó), szemöldökcsipesszel és kisollóval egy háztartásban mindent meg lehet oldani.

      Törlés
    2. :-)) igen, már kacsingat a szemöldökcsipeszem felé is..

      Törlés
  12. A celluxnál hidd el van rosszabb is a csillám! Na azt ne vegyél neki semmiképp, sőt még a karácsonyi dekorációhoz se használj, mert könyörögni fog érte és akkor jaj neked!

    VálaszTörlés
  13. Mi ma a Lidl-ben láttunk feldíszített Karácsonyfát, én nem magyarázom mert igazából még nem döntöttem el hogy nálunk hogy is legyen.
    Nekem megtetszett az a szokás hogy már december elejétől van Karácsonyfa és a Szenteste csak mindennek a megkoronázása, ez adná az együtt díszítést ami szerintem fun. De nem tudom egy kisgyereknek melyik a jobb.

    VálaszTörlés
  14. Nem ide tartozik, csak láttam:
    http://mindset.co.hu/hello-szia-hola-amiert-jo-ketnyelvu-gyereknek-lenni-a-varsoi-egyetemen-jartunk/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Koszi :))) elolvastam. Majd szolok Boninak, hogy a tudomanyos kutatasok értelmében NEM KÉNE KEVERNIE A KÉT NYELVET :)))

      Törlés
  15. Nálunk a Télapó hozza az ajándékokat, és azért kell feldíszítenünk a fát hogy idetaláljon. :) Közösen díszítjük, és a mániás énem nagyon szenved hogy a díszek nem szép egyenlően vannak elosztva, hanem ahogy a hatévesnek tetszik. A lényeg hogy neki tetszik, és eddig a téltata is idetalált minden évben. Csak az a baj hogy nem lehet rávenni a drága gyermeket arra hogy kakaót rakjon ki tej helyett... Utálom a tejet... :)

    Rain

    VálaszTörlés
  16. Ugy tudom h gumilapot kell tenni a dobra es akkor nem zavaro a hangja. Lehet kapni ilyet. Egy dobos ismerosom tarsashazban lakik. O hasznal ilyet es a gyerekdobkeszletre is vettek h a gyerek tudjon gyakorolni.

    VálaszTörlés