2017. szeptember 17., vasárnap

Karantén

Tegnap egy olyan speckó futurisztikus orvosi vizsgálaton voltam, amely során reggel intravénásan radioaktív anyagot kaptam, és délben pedig egyszerűen csak átvilágítottak! (a kettő között pedig a könyvemet olvastam a büfében. Mivel tudtam, hogy hosszú ideig tart az egész, három könyvvel mentem) Viszont utána 24 óráig én magam is radioaktívan sugároztam, ami azt jelentette, hogy (az orvost idézem) ne nagyon ölelgessem a kisfiamat.

A férjem olvasatában ez mást jelentett. A lehető összes óvintézkedést meghozta, kb. mintha egy fukusimai reaktorral kellene együtt élnie. Szinte alig találkoztunk a lakásban, még az ebédemet is a dolgozószobában költöttem el. A vendégWC-t kellett használnom, majd el lettem küldve az IKEA-ba, ahol én soha ilyen részletességgel még nem böngésztem át a konyharészleget, sőt még vacsorára is maradtam (és közben olvasgattam).

Fektetésre értem haza, csak messziről dobtam Boninak egy puszit. Z. a kanapén aludt, és reggel... isteni sokáig hagytak aludni! Hát komolyan, tök jól kipihentem magam.


19 megjegyzés:

  1. Ha ennyire féltette a férjed a gyereket és önmagát,az IKEA-ban tartózkodókért nem aggódott?

    VálaszTörlés
  2. Ez most számonkérés?? Nyilván nem aggódott, helyesen tippelted, kedves névtelenül kommentelő. De nyugi, ha veszélyes lettem volna bárkire nézve is, benntartottak volna a kórházban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem számonkérés, dehogy. Főleg nem tőled, nyilván nem voltál veszélyes, ez teljesen le is jött a bejegyzésből, csak a férjed logikáját nem értem. Mert ez hipochondria. Viszont, ha elküld máshová,akkor meg tisztában kell lennie azzal, irracionálisak a félelmei. Nekem ez furcsa. Ennyi.

      Törlés
  3. Férjemnek (2x) és nekem is volt már ilyen vizsgálat, de akkor sem értettem. Attól, hogy nem ölelgetek gyereket, sugárzok szerintem több méterre is. Ha meg nem, nem lehet károsabb mint egy röntgenezés.Fene se érti az orvosokat.

    VálaszTörlés
  4. Én kifejezetten szeretem ezeket az "irreális" félelmeket. Azért a macskaköröm, mert a félőnek ez teljesen reális, és simán bele tudom képzelni magam a helyébe. Biztos én is hipochonder vagyok, de pl termálfürdőbe is csak akkor megyek, ha leszavaz a család, és ilyenkor muszáj extrém védőréteget képzelnem a testemre, mikor látom mások testét áztatódni a vízben. Pedig biztos nem sugárveszélyesek...

    Viszont az utolsó két mondatod alapján azt gondolom, neked jó üzlet volt ez a vizsgálat. :)

    VálaszTörlés
  5. Ilyet akarok én is. Szuper program!!!

    VálaszTörlés
  6. Idonkent festhetsz magadra baranyhimlot :)

    VálaszTörlés
  7. Baratnőmnek épp most volt ilyen egy műtet kapcsán es kifejezetten azt mondták, hogy senki ne menjen a közelébe ha nem muszáj - a kisgyerekeket külön hangsúlyozták -, (na meg bent tartották, mondjuk másnap volt a műtét), szóval lehet, hogy az aggodalom nem alaptalan...

    VálaszTörlés
  8. Ugye? :))) szerintem is kihoztam belőle a maximumot :) mondjuk reggel, amikor a leleteimet szorongatva kóvályogtam a kórházban, nem gondoltam volna :)

    Gabriella: én ezt úgy képzelem, mint Csernobilt. Minél közelebb van az ember a góchoz, annál rosszabb!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De ugye nincs semmi komoly bajod, hogy ilyen vizsgálatot csináltattál?:( a barátnőmnek sajnos van.:(

      Törlés
    2. Nem, semmi komoly, köszi, csak a szokásos reuma. De gondoltam is, hogy a barátnődnek komolyabb, ha nem mehetett senki a közelébe meg benntartották :(((

      Törlés
    3. Na jól van akkor! A reumát így vizsgálják? Nahát, miket kell megtudnia az embernek!:) Ez egy rutinvizsgálat?

      Törlés
    4. Nem, sztem nem rutin, nekem ez az első ilyen vizsgálat!

      Törlés
  9. A rákból nemrég kigyógyult barátomnak is ez volt minden ct (vagy mri? nem tudom ezeket jól, szerencsére) után, hogy asszem 24 órán át nem mehetett emberek közelébe, de ha jól emlékszem nem tartották bent a kórházban, csak pl. nem mehetett tanítani vagy kóruspróbát tartani.

    VálaszTörlés
  10. A lényeg, hogy jól megoldottátok és téged sem viselt meg a dolog lelkileg, sőt! :)

    VálaszTörlés
  11. Annnnyira kifejező a férjed és Boni arca! :) Az első kedvenc rajzom az volt, amikor a munkahelyeden mindenféle babatéma jár a fejedben, és nem tudsz figyelni a munkára. Minden idióta megbeszélésen eszembe jutott :)

    VálaszTörlés
  12. Húúú, akkor te egy igazi törzsolvasó vagy! :)) OLyan régnek tűnik az az idő, te jó ég...

    VálaszTörlés
  13. Nekem végeztek évekkel ezelőtt pajzsmirigy-izotópvizsgálatot, és kifejezetten mondták, hogy csak kisgyerekekre veszélyes, felnőttre nem, úgyhogy 24 óráig ne menjek kisgyerekek közelébe. Úgyhogy nyilván nem felesleges ez az óvatosság.
    De ahogy leírtad, meg az a rajz, hát egyik jobb, mint a másik! :-)

    VálaszTörlés