2016. szeptember 15., csütörtök

Szép kis társaság

NEM hiszem el, hogy az én 14 hónapig szoptatott, biokaján nevelt, egy év immunerősítő bölcsin átesett kisfiam az ovi második hetében már beteg lesz!! Jaj, nem bírok én még ki még egy olyan évet, mint a tavalyi...


Ez nem ovi, ez egy fertő!

24 megjegyzés:

  1. Kezet foghatunk.
    11 honap szoptatas, az elejen emberi kaja (amiota itthon, egyedul, egyre tobb szemet kaja), 5 eves es beteg. Tegnap a metron ultem es hivott az ovono.

    VálaszTörlés
  2. hááát, nem akarlak elkeseríteni, de M-val kb ugyanezt csináltuk végig. Anyatejes gyerek volt, másfél évig járt bölcsibe, és aztán az óvoda első évében rengetegszer volt beteg, gyakorlatilag októbertől márciusig alig járt oviba, volt minden, skarlát, mandula, aztán középfülgyulladás, bárányhimlő, háromnapos láz... (A végén már nem is engedtem, mert akkor született a húga.)
    Utána is befigyelt egy-két középfülgyulladás, meg mandulagyulladás, de már messze nem volt olyan vészes. (és nagy mázli, hogy otthonról dolgoztam akkor.)

    VálaszTörlés
  3. Nekem sem jön hogy elhigyjem.
    Viszont, az én gasztroenteorológusom azt mondta nekem hogy urban legend hogy a gyerekek immunrendszerét az anyatej adja. Szerinte a baba a terhesség alatt "össze szedi" az anyából az immunrendszerét és utána azzal él míg fel nem építgeti a sajátját.
    Sosem hallottam még ezt a véleményt azelőtt, a dokim szerint azért vagyok még mindig beteg és rettenetes a vérképem (16 hónapja) mert a gyerek kb. "ellopta" az immunrendszeremet.
    Majd +1-2 év távlatából kiderül hogy ez igaz-e, majd jelzem. Egyelőre még igaz, most volt az első betegsége, viszont nem jár még közösségbe csak játszóház-játszótér.
    Nem is tudom mit kívánjak, kitartást?
    És hogy tudod megoldani? Ki van ilyenkor otthon vele?
    Valóban szuper a rajz, ezt valami pályázatra be kellene küldeni, ezek lehetnének a reklámfigurák mondjuk a domestosnak.

    VálaszTörlés
  4. Sajnálom:( Béres csepp+ C vitamin, mi ezzel húztuk ki az első időkben években, csak arra kell figyelni, hogy egészségesen kezdd el neki adni a Béres cseppet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hány éves kortól lehet adni? És milyen dózist? Nem is tudtam hogy kisgyerek is kaphatja.

      Törlés
  5. Ja és még egy kérdés: a többi gyerek is mind beteg az oviban? Vagy hogy van ez?

    VálaszTörlés
  6. Szerintem sem aranybol van az anyatej! Kitartast!

    VálaszTörlés
  7. Mindenki beteg, hétfőn volt szülői, már akkor mondták, h csomó gyerek hiányzik, tegnap egy hányás volt a napközis terem közepén (!!!), amikor mentünk Boniért. Itt most bélhurut-járvány van, mi is elkaptuk - nem is tudom, hogyan lehetne elkerülni, egy lakásban élünk...

    Tavaly úgy csináltuk, hogy sakkozgattunk a betegszabikkal, távmunkával, én részmunkaidőban (60%) dolgoztam, és egyszer jött két hétre a mamám. Plus jó fej a főnöküm, a kollégáim rendesek, a munkát éjjel és hétvégén is el tudom végezni.. Csak annyira reméltem, hogy idén már helyreáll a rend.

    Mici, köszi :)) Bezzeg: sajnálom!! Mit kapott el szegényke?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm de hát a gyerek hétvégén és éjjel is beteg. Főleg meg ha még ti is.
      Nem tudom hogy fogom ezt majd ÉN csinálni, bele se merek gondolni.

      Törlés
    2. Jaa, úgy értettem, azt kérdezted, hogy a munkánkkal hogyan komponáltuk meg az életünket. :)) De amíg 2 felnőtt van 1 gyerekre (hétvége, éjjel), addig OK a dolog, azt lehet bírni. (Kell egy jó gyerekorvos, az tuti!) Meg nem minden gyerek ennyire beteges: széles a skála, sztem Bonikám a különösen betegesek közé tartozik. Hátha ti nem jártok így!

      Törlés
    3. Igen azt kérdeztem de reméltem hogy nem az a válasz hogy két hányás között gyorsan dolgoztam 40 percet miközben nekem is 40 fokos lázam volt.
      Mert tudom hogy sokaknál így van de ehhez valami akkora fizikai erő kell ami nekem nincs.
      Én most csináltam végig egy 3 napos betegséget, csak láza volt és csak nem aludt, de én szinte fogat se mostam nemhogy dolgozni tudtam volna.

      Törlés
    4. Nekem pedig pont az a tapasztalatom, hogy lázas gyerekkel könnyen megy a munka :)) addig sem futkározik, nem akar enniinnipisilniátöltözni stb., csak fekszik szegény.

      Legrosszabb felállás nálunk: 1 db. lábadozó, tehát hiperaktív gyerek, 2 db. beteg felnőtt (egyik hány, másiknak megy a hasa.) NA akkor azt hittem, áthívom a szomszédot segíteni! :))

      Na, de nem akarlak ijesztgetni, ez egyszer fordult elő.. és nálunk sehol semmi segítség a környéken, baby-sitterre meg tudod, nem merjük bízni, így jártunk :)

      Törlés
    5. Az enyém vasárnap 38 fokos lázzal a játszótéren szaladgált. A 3 beteg napon egyáltalán nem aludt nappal éjjel meg kb 23x ébredt. És mindent akart csinálni csak nem bírt, mivel nem evett így folyamatos volt a hiszti.
      Gyereke válogatja!

      Törlés
  8. A soha nem szoptatott fiam az első bölcsis évben végig taknyos volt, attól még tudott bölcsibe menni. December 19én lett egy hörghurutja, de az volt az utsó tanítási nap, tehát mázli, addig 2 napot hiányoztunk. Utána februárban volt a hányós-fosós járvány, az egy hét volt, mert végigsöpört rajtunk. A második bölcsis évben semmi,de semmi baja nem volt egy újabb hányós vírus kivételével. De az izgi volt, mert akkor voltam 34 hetes terhes a kicsivel és elkaptam. Délután még voltam egy vizsgálaton, ahol kiderült, hogy egy ujjnyira nyitva vagyok, éjszaka meg dobáltam a rókákat... de megúsztuk. Azóta se volt semmi baja, sőt. Minket letarolt két hete a megfázás, ő meg, mint egy tank. Nem tudom, hogy a szívóssága kapcsolatba van-e a korai bölcsivel.

    VálaszTörlés
  9. Nalunk 21 hónapig szopizott, soha nem evett üveges kaját, mégis beteg volt az első télen novembertől áprilisig folyamatosan. Aztán a második télen már csak 1x. Jövő hétfőn kezdjük a bölcsit, tegnap óta taknyos:(

    VálaszTörlés
  10. jajuram mi lesz velünk 3 év múlva?

    jobbulást Boninak!

    VálaszTörlés
  11. Sajnálom, hogy így jártatok.
    Nem tudom nálatok a bölcsibe-oviba a higéniára mennyit adnak. Itthon szinte semennyire. :(
    Csak szerencse kérdése, hogy ki mit visz haza és az hogy mutálódik benne.
    Elméletileg évente egyszer lemossák, lefertőtlenítik a játékokat, termeket...mondom elméletileg.
    Gyakorlatilag szerintem nem, no meg édes kevés.
    Egyik pillanatban még az egyik szájában, beteg kezecskéjében van az a játék másik pillanatban már a másikéban.
    Beteg fertőzi az egészséges társát, a félig beteg a beteget, beteg a még betegebbet.
    Nálunk volt, hogy szemgyulladás, hányás-fosos vírus ment fél éven át az egész bölcsibe. Olyan hogy egész létszámos csoport nem is volt vagy fél évig. Mindig hiányoztak gyerkőcök.

    Mi felvetettük, hogy a szülők bemennek és egy hétvége alatt átmosnak fertőtlenítenek mindent de nem engedték, meg hát a vezetőség szerint semmi értelme mert már első nap tele lesz minden bacival.

    Sajnos mindig van olyan család aki nem tudja megoldani és betegen, enyhén betegen viszi a be a gyerekét. Aztán elkapja mindenki.

    G.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csanában nagyon adnak a tisztaságra. A fiaméban akárhányszor bemegyek takarít valaki épp. A játékok is hétvégente vannak fertőtlenítve, bár tényleg nem ér semmit mert abban a pillanatban, ahogy kézbe veszik, mehetne vissza a sterilizálóba...

      Törlés
    2. Én pont az ellenkezőjét tapasztaltam. Az állami bölcsi patyolat, a fizetős csana még kb mint a kukatárolónk:(

      Törlés
  12. Jaj. Hetfon kezdjuk a bolcsis beszoktatast, nem akarom, hogy allandoan beteg legyen :( lehetoleg soha. Tobb sokgyerekes bnom javasolta az Immunotrofina immunerositot, most azt tolom bele, hatha segit megelozni a nagyobb bajt.

    VálaszTörlés
  13. Csigusz, 2ie: köszönöm! És kitartást!! :)

    G. és Milli: Hát az én mércémhez képest semmi nem elég higiénikus :) De talán nem is kell, ahogy Milli írja, ígyis-úgyis elkapják egymástól, két fertőtlenítés között, vagy egymásra tüsszentenek, vagy a könyvek, társasjátékok közvetítésével, amiket nem lehet lefertőtleníteni úgysem stb. Egy minimum tisztaság persze kell, meg hogy megtanítsák a gyerekeknek az evés előtti kézmosást - ez sztem nagyon fontos.

    Amúgy ezzel kapcsolatban: nem értem, a gyerekorvosi váróban miért tesznek ki játékokat. Na ez az a hely, ahol TUTI mindent el lehet így kapni. Boninak szigorúan meg van tiltva, hogy ott bármihez is nyúljon. De én magam is utálnék újságokat lapozni egy orvosi váróban, brrrrr

    VálaszTörlés