2016. július 3., vasárnap

Jelentés az Északi-sarkról

A görögdinnye a kedvenc gyümölcsöm. Valszeg az is közrejátszik ennek a preferenciának a kialakulásában, hogy a dinnyeszezont mindig is imádtam: kánikula, nyár, szadabság. De mivel az ízét is szeretem, most is szoktam enni - most, amikor errefelé napok (ha nem hetek) óta 18 fok van és esik az eső.


Hát a feeling tökre nem ugyanaz...!

14 megjegyzés:

  1. hát ott is? mert hogy nálunk idén nyáron (sem) lesz 20 foknál több, na de nálatok? remélem javul még ősz előtt. dinnyére szőlőt.

    VálaszTörlés
  2. Aaaaa, ebbol meg siman lehet kanikula is augusztusra, ki tudja? ;-) az ember mar nem lepodik meg semmin! :)

    VálaszTörlés
  3. itt napi váltásban van 20 és 40 - én kiegyeznék a néhány hétig tartó 25 körüli esőtlennel (és nem merek dinnyét enni két éve már :((( pedig imádom)

    VálaszTörlés
  4. Itt, Franciaországban még nem találtam jó dinnyét!
    Ezért nem is veszek soha. Megvárom, míg az Alföldre érünk!

    VálaszTörlés
  5. Rózsa, probald meg ujra! En akarhanyat vettem, mind jo volt, itt is, belgiumban is. A sargasinnye is. Mar arrr is gyanakszom, h génmodositott, antibiotikumozott termékek, olyan hihetetlenul finomak. Nem lehet h neked is inkabb az a problema, hogy ilyen hidegben egyszeruen mas erzes? En utana megittam ma egy forro teát :)

    Martine, juuuuuj, emlekszem az allergiadra :(((

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. tizedszerre nézem meg megint a képet - egyszerűen tökéletes! szinte érzem a vacogást, a hideg dinnye koccanását a fogaidon

      Törlés
    2. Az itteni sárgát viszont jobban szeretem a magyarnál!
      A görög kánikulában se volt jó (Spanyolországból származott többnyire...)
      Szeretem a rajzaidat!

      Törlés
  6. :) elhiszem, hogy nem ugyanaz:) A dinnye is jéghidegen jó, nem csoda, hogy teáztál utána. Dinnyés tea? :D

    VálaszTörlés
  7. en meg nem vettem rossza sargadinnyet itt Luxiban, viszont a sargabarack az komoly gond! Kemeny es alig van ize. Szerintem fajtaja valogatja. Nincs parja a jo magyar sb-nek. A kis roman boltban veszem a meggyet :D Mert errefele meg sosem lattam, nem is simerik talan. Jo kis pite lett belole.

    VálaszTörlés
  8. Jaj, az egy hetes franciaországi nyaralásunk alatt feltöltődtünk jó élményekkel, de az időjárás tényleg hihetetlen volt! Libbenő szoknyácskákban és szandálban képzeltem el magam Párizsban, ehelyett esőkabát, kardigán, sál és fehér tornacipő voltak a társaim. Bár M. Azt mondta, hogy ne panaszkodjak, mert az esőt és a zivatarokat mindig felváltotta némi napsütés. :)

    A dinnyét én is imádom, de az IR-es diéta max. pár falatot engedélyez. Dinnyéből pedig legalább egy felet meg kell enni egyszerre (jól lehűtve persze), hát nem?

    Egészségedre! :)

    VálaszTörlés
  9. Az oszibarack tenyleg problema! Meg ha édes, sem ugyanolyan az ize, mint otthon. Meg a malnanak sem. Meggyet en is nagyon ritkan latok itt, pedig mmmmmmmm...! A spanyol gyumolcsok nekem sem jonnek be, pl ha azt latom h az eper Spanyolorszagbol jott, meg sem veszem.

    Es igen, dinnyebol jeghideg es minimum egy nagy szelet kell. :))

    Martine, Rozsa es Sensitive: koszonom! :)

    VálaszTörlés
  10. Igazi Tamko rajz, szeretem! :)

    Én Fr.o-ban ettem olyan dinnyét, ami mag nélküli volt és isteni finom. Ettől még a legfinomabb görögdinnye Görögoszrágban van szerintem.

    VálaszTörlés
  11. Igazi Bezzeg-komment, imádom :))

    Kepzeld, meg mindig nem vagyok meggyozodve arrol, hogy a görögdinnye szó nem onnan jön-e, hogy görög a dinnye, azaz gurul! :)

    Magnelkuli sztem is finom, bar mar szinte sci-fi kategoria...! :-o

    VálaszTörlés
  12. En az elmult 20 evben epp eleg nagyon szar dinnyet vettem ezen a kodos szigeten, hogy elmenjen tole a kedvem hosszu idore. Erre benneteket olvasvan felbuzdultam, s mereszen kicsorgettem £3.50-et egy dinnyeert. es...spanyol es... isteni! happy csalad, koszi!

    VálaszTörlés