2015. december 22., kedd

Számolunk

T: - Egy, kettő, három, néééégy.... öööt....
Z: - Hat, hét...
T: - Azt már beleszámoltad!
Z: - Jó, akkor öt, hat, hét... Fordítsd meg!
T: - Nyolc...
Z: - Ez pici, ez nem számít.
T: - Akkor számoljuk külön a kicsiket és a nagyokat!
Z: - Oké. Kezdjük előlről. Egy, kettő.... Mutasd a hátát!
T: - Három, négy...
Z: - Na ez szerintem tényleg pókcsípés, ne számoljuk!
T: - Öt, hat...ez már volt?
Z: - Nem. Hét, nyolc...itt a karján kilenc...
B: - Mama! Mama!
T: - Édes vagy Totókám, de azt nem kell beleszámolni, az a cicid! Hihihi!
Z: - Tíz. Összesen tíz nagy.
T: - Hát nem tudom. Szerinted akkor ez az?!

Kitaláljátok, mit számolunk ilyen szakszerűen két nappal Szenteste előtt? Amikor 3 gyereket és 5 felnőttet várunk vendégségbe, több napra, köztük egy terhes nőt?

18 megjegyzés:

  1. és igen, ha tíz, esetleg van sárga közepe is, akkor igen.

    VálaszTörlés
  2. Igen! Az. A doki szerint 95%-ban az, o latott vm-t a kozepén, en nem. Egyszeruen nem tudom elhinni, h ilyen szerencsetlenek legyunk! Meg ha tudom is, h minel korabban kapja el, annal enyhebb. De az elso igazi karacsonyan?!?!

    Es pont harom hete volt egy baranyhimlos gyerek a dokinal a váróban, szoval meg a lappangasi ido is stimmel... :(((

    VálaszTörlés
  3. ha a terhes anyának volt bárányhimlője, akkor a magzat elvileg védett (Marci is karácsonyi szünetben kapta el, amikor a terhesség végén jártam, ezért vagyok képzett - akkor az volt a kérdés, mi van, ha megszülök, de végül is megúsztuk). És nézd a jó oldalát: ha nyáron kapná meg, akkor még izzadna is, ami rém kellemetlen, nem tudna kimenni a szabadba, télen meg így is, úgy is a négy fal közé szorul az ember. A felnőttek általában már túlestek a bárányhimlőn, ők mehetnek látogatóba, és Boni talán még nem igényli annyira a gyerektársaságot, mint egy hét-nyolcéves.
    (Sajnos a fiatal kor sztem magában nem garantálja a betegség enyhe lefolyását, mindkét gyerekem kb 3,5 évesen kapta meg, de a kicsit sokkal jobban megviselte, mint a nagyot. De az is igaz, hogy én 12 évesen voltam bárányhimlős, és az arcomon valamennyi kiütés nyomot hagyott, és két hétig voltam lázas.)

    VálaszTörlés
  4. Jaaaj!!!! Jobbulast!!!

    NS

    VálaszTörlés
  5. Szegények :(. Teljesen átérzem, nálunk pont egy évvel ezelőtt volt ugyanez, szerencsére egy héttel hamarabb kezdődött.

    VálaszTörlés
  6. Jujjj... szegényke. :( Szerintem a felnőttek többsége már túl van ezen, így a várandós anyuka is. Egyébként úgy tudom, hogy varrosan már nem fertőz.

    VálaszTörlés
  7. jaj, szegények :( Á. is karácsonykor volt, V. rá két héttel (én úgy tudom, as családi halmozódásnál az elsőnél enyhébb, tesónál (bárki másodiknál) erősebb - nálunk így is volt, szegény V. úgy teli volt, még az orrában, szájában - mindenhol - is volt. mondjuk neki nem volt előtte és utána is tüdőgyulladása, mint Á.-nak - akkor költöztünk, új ovi, új ház...) - na, szóval Boninak enyhe lefolyásút kívánok, nektek meg türelmet hozzá - talán nem baj a karácsony, talán épp eleteli a figyelmét a kellemetlenségekről - hm? :)

    VálaszTörlés
  8. Remélem nem szenvedi meg Boni nagyon! Mit csinaltok így? Lemondjátok a találkozókat?
    Kiválló időpontban sikerült benyelni :( (ez valami törvényszerű lehet, nekünk nyaralás előtt pár nappal jött ki).

    VálaszTörlés
  9. Teljesen átérzem, nekem ez lesz az első karácsonyom a húgom nélkül... Nála ui. még nem telt le a lappangási idő, így nem merjük bekockáztatni,én sem voltam még bárányhimlős és nyilván a 8hónapos kislányom sem.

    VálaszTörlés
  10. Koszonom, koszonom! Es egeszen meggyoztetetk h milyen jo idozites :)) vegul is most szabin vagyunk ket hetig, tudunk ra vigyazni, a hugom szerencse igy PONT nem kapja el ( mert igen, lemondtuk, nem volt meg baranyhimloje es pont 3 hete csinalt egy vervizsgalatot h immunis-e - sajna ennek egy het mulva lesz csak eredmenye). A tobbi felnott es gyerek mar volt beteg, igy valszeg ok jonnek.

    Egyebkent ma reggel még csak 13, es tok jo kedve van, nem vakarozik es itt tancol a nappali kozepen - ki erti ezt?!?!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nem lesz ám mindenki szörnyen pöttyös :) van, aki 20-30 pöttyel jól megússza :) legyen így!

      Törlés
  11. Ó de sajnálom. De tényleg itt a jó oldal, otthon vagytok és jobban megússza kiskorban. A tesódat sajnálom, micsoda öröm lett volna jól átbeszélni a babavárást. Mikor szül?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Juniusban. De en azt sajnalom leginkabb, hogy nem talalkozik Bonival - miota gyerekem van, soha ennyire nem akartam osszejonni a csaladdal, mint most. Es ez a két éves kor olyan cuki, semmilyen video meg elmeseles nem tudja visszaadni azokat a cukisagokat, amit csinal, egyszeruen zabalnivalo, ahogy jon rá dolgokra, ahogy mindenkit utánoz, amikor komolyan veszi a legaprobb dolgokat is, osztja a puszikat és az oleléseket... Na meg a beszed, egyre ugyesebb, de kozben pedig olyanhibakat vét, h az ember szétpuszilja (pl Busiiii - Buksi helyett, de ez igy leirva semmi...)...

      Törlés
    2. "Atbeszelni a babavárást" = errol meg az jutott eszembe, hogy annyira szeretnem én ezt jol csinalni!! Meghallgatni, tanacsot adni HA kér (és csak akkor!!), nem minositeni, vele orulni, nem megfélemliteni, nem a sajat terhességemmel és a szuléssel traktálni... Remelem sikerul!!

      Törlés
  12. Nekem is karàcsonykor (és a születésnapomon, ami egy héttel karàcsony előtt van) volt, de nem hiszem, hogy ez volt vele a legnagyobb bajom:) àllítólag a szàm is tele volt kiütéssel:( együtt érzek.

    VálaszTörlés