2015. június 18., csütörtök

Ruházati és öltözködési mid life-krízis

Ááááá, a cím magáért beszél, nem?!

Az évek során hozzászoktam, hogy viszonylag jól állnak rajtam a nadrágok, ruhák stb., és volt (van) is egy saját magam kreálta stílusom, amiben jól éreztem magam. De mindez sajnos már a múlté... Pár éve, de konkrétan asszem a szoptatás befejezése óta, azt veszem észre magamon, hogy noha nem híztam meg, egyáltalán nem áll jól semmi. Hát izé: itt lötyög, ott ráncos, ez lóg, az eres, a lábam hófehér, míg a vállam-nyakam pecsenyepiros, BASSZUS.

Emellett arra is rá kellett jönnöm, hogy a bő lenvászon nadrág-spagettipántos póló kombináció jó választás volt egyetemistaként, de azóta bizony eltelt pár év. Egy szó mint száz: divatjamúlt, előnytelen holmikból áll a ruhatáram és ettől megőrülök. Mert ezek nem 15 éves cuccok! Hanem én olyan ügyesen válogatok magamnak ruhákat (amikor van időm elmenni vásárolni - de asszem ez itt a kulcskérdés), hogy mindig ugyanolyan típusú holmikkal jövök ki az üzletekből. Ezt hívják ördögi körnek, ugye? Vagy ez a saját stílus?

Van mire fognom ám: fázós vagyok, 25°C alatt nem hordok szoknyát-balerinát; izzadok, ezért nem tudok bármilyen fölsőt felvenni; a sárga nem áll jól; zöldet soha nem lehet kapni; azt a bizonyos extravagáns egyberuhát húsz éve(sen) kellett volna felvennem; utazáshoz nem veszek fel csinit, kényelmetlen; itthonra nem öltözöm fel normálisan, úgyis leeszi Boni stb. stb.

Közben pedig annyira szeretnék frissen, fiatalosan, csinosan, egyedi, színes, változatos ruhákban, bomba nőként kilibbenni reggelente az ajtón!

13 megjegyzés:

  1. De hát akkor miért nem teszed ezt? :) Egyébként kamu ez a divatjamúlt stílus, mindig annyira friss, csinos, fiatalos és színes vagy! Konkrétan emlékszem arra a színes ruhára, ami akkor volt rajtad, mikor felmentem hozzátok: na azt én is elfogadnám.

    Amúgy meg tessék elmenni vásárolni.

    VálaszTörlés
  2. Cuki vagy :))) de biztos kétszer is jól meggondoltam, h mit veszek fel, ha egyszer a Molnár Ilonka jön vendégségbe!

    És igen, vásárolni kell, nincs mese... De az is tökre idegesít, h van olyan cucc, amit egyszer sem veszek fel, miután megvettem (mégsem tetszik, nem áll jól stb)

    VálaszTörlés
  3. azért ha megvan a megoldás... A MEGOLDÁS, akkor azonnal értesíts, akár táviratban :) mert engem is érdekel az ügy (vásárolok, de minek?)

    VálaszTörlés
  4. Jaj, Martine-om, akár postagalambbal! :) egy ilyen ósdi nőhöz, mint én, nem is illene más.

    VálaszTörlés
  5. Erre tudok egy kisebbfajta megoldást azt hiszem :) Most én még a 20vagyokhogykéneöltözni dilemmában vagyok ugyan, de találtam egy oldalt, gardobcsere.hu a cím, van minden. Tényleg minden. Be kell ütni mit akarunk és kiadja, hogy van-e valakinek, ami eladósorban van.
    Illetve itt Te is el tudod adni a cuccaid :) Nekünk is rengeteg ruha gyűlt össze, amit már nem használunk, kicsi, nagy, kék, zöld, nem tetszik rajta a minta... És így ezek a ruhák új gazdára is találtak és mit is jól jártunk :)
    Remélem tudtam valamit segíteni és kedvet kapsz hozzá! :D

    VálaszTörlés
  6. Szia, úgy gondolom, hogy az embert a bőre, a tartása, az izmai tónusa öltözteti. Sportolni kell, nincs mese. Vera

    VálaszTörlés
  7. Jajaj, egyik sem megoldas sajnos.. :( de koszonom a tippeket..

    Sport: nagyon szeretnem ujra kezdeni es egyet is ertek, h jot tesz ( ezzel az allitassal nem is lehet vitatkozni :)) de a reumam miatt nem nagyon sportolhatok. Azt meg nem kockaztathatom, h nem tudok felallni az agyrol, amikor itt egy aktiv 1,5 eves, akit el kell latni. De majd meglatjuk, az uszit mindenkeppen ujra elkezdem.

    Hasznalt ruhak: huuu, nem jonnek be (kiveve, ha a hugomei vagy a baratnomei) tul sok hasznalt ruham volt fiatalabb koromban, gyulolom a gondolatat is, a szagukat is... Ilyen Madame lett belolem :)) de koszi a linket!

    VálaszTörlés
  8. Értesíts engem is, ha találsz megoldást. E.-nek már bőgtem ezért: "emberek közé kell mennem, nincs egy rongyom se". Konkrétan álomszép szoptatós felsőim vannak, de mégsem hordhatom minden nap munkába jövet-menet. Aztán meg farmert hordok kb. mindenhová. Jesszus, mint egy bölcsészlány. Kiborító állapot. Pedig olyan szép szines nadrágjaim voltak... És sztreccs pólók... nem is tudom mit gondoltam. Jó mondjuk kockás hasam volt b.e. (baba előtt), ami most... leginkább plöttyedt lufi.

    VálaszTörlés
  9. Lehet h csak be kellene várnunk, míg újra divatba jön a bölcsészlány-stílus?! :)

    VálaszTörlés
  10. Akkor beállnék a sorba (van valaki aki nincs benne amúgy?). Pontosan 3 napja ürítettem ki a szekrényemet, kizárólag nyári ruháktól szabadultam meg. Ilyen számok és betűk voltak beléjük írva, hogy "36" meg "S" meg "M". Jelentős részük soha nem volt rajtam vagy max. 1-2 alkalommal. Bármennyire is igyekszem, hármassal már az életben nem fog kezdődni a konfekcióméretem, és az ábécének is a vége felé járok, közelítek a "ZS" méret felé. Most picit több ruhát vásároltam magamnak -erre a nyárra annyit, mint amennyit 2-3 év alatt szoktam összesen, ami egy normális embernek ugyan nem sok, de nekem, aki addig hord egy ruhát, amíg konkrétan le nem szakad róla, tetemes mennyiség.
    Ja, és a megoldás: megtalálni azt, ami jól áll :D. Ezzel én is bajban voltam (vagyok) sokszor, mert ami 46-50 kilósan szuperül állt, az most nem. Még akkor sem, ha ugyanabból a szabású modellből 4 számmal nagyobbat veszek... Ami mindenkinek jól áll szerintem az az ún. "tubusruha". Erre a nyárra vettem is kettőt: egy spagettipántos türkiz lenruhát, megy egy feketét -szintén len, a kedvenc anyagom, csak ne gyűrődne annyira. Ja, és az anyag se mindegy: ha valahol picit löttyedt és dagi (ez mondjuk nálam konkrétan az egész testfelületemre igaz), akkor olyan anyagú ruhát kell venni, aminek pici tartása van (len, vékony pamutvászon), a libegős viszkózok és egyéb műszálak bizony erősen dagítanak. Engem legalábbis.
    Sport "helyett" ilyenekben nem gondolkodtál, hogy Flabélos vagy Slender You vagy mi? Ezeket állítólag kifejezetten ízületi bántalmakban szenvedőknek fejlesztették ki. Legalábbis azt híresztelik.

    VálaszTörlés
  11. Andi :((( a sor hosszú, úgy látom! :)

    A megoldás pedig biztosan tényleg az, hogy idő, pénz és energia felhasználásával az ember kikisérletezgeti, h mi áll jól a megváltozott viszonyokhoz. Plusz sport. Plusz sztem azt is tisztáznia kell az embernek, hogy mit tesz közszemlére, leszarja-e ha nincs izom a karjában vagy ráncos a térde, azaz felvesz-e spagettipántot és miniszoknyát ÍGY. (huh)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az az egy szerencsém van, hogy amilyen dagadt a s*ggem és a combjaim, annyira vékony a karom. Így a spagettipánt nem zavar, nem is áll rosszul, pedig nem izmos a karom. Hál' Istennek annyira még nem vagyok öreg, hogy ráncos legyen :D. A szoknyahossz már picit húzósabb, régebben nagyon szép lábaim voltak, most kezdenek előjönni a pókhálóvénáim vagy mi a fenék, de hát öregszik az ember. Vagy csak én ;). Most térdig érőben nyomom, de az a röhej, hogy mikor valóban csinos voltam, akkor jó hosszú ideig a bölcsészlányos hosszú szoknyás korszakomat éltem, és nem hordtam a bokáig érőn kívül más hosszúságú szoknyát.

      Törlés
  12. Andi, ez nem röhej, ez tragédia!! :) (vékony kar miatt pedig irigyellek - sztem sokkal fontosabb, mint a vékony comb)

    VálaszTörlés