2015. május 26., kedd

Egy másik internetező-típus

Míg a lenti voyeur- és exhibicionista-típusban simán magamra ismerek, ez a típus abszolút nem én vagyok. Arról van szó, aki interneten vitatkozik, vagy ne adj' isten, veszekszik. Több alfaja is van az ilyen embereknek, a nyíltan fröcsögő, személyeskedő, mindent-mindenkinél-jobban-tudóktól azon szimpi hozzászólókig, akiknek véleménye ugyan nem sarkos, de akik mégis csak belemennek egy online vitába. 


Egyszerűen nem értem: minek? Miért? Meggyőzni? Adrenalin? De főleg: hogy van ennyi idejük? Készültek esetleg erről tanulmányok?!

15 megjegyzés:

  1. :D Úgy tűnik, minden rublikádban benne vagyok :D fröcsögni nem szoktam és ritkán húzom fel magam ennyire, mint a képen a csaj (de előfordult már) - de van, hogy nem bírom ki, egyszerűen nem_bí_rom_ki, hogy ne pofázzak bele dolgokba (mert taszít a sötétség és én vagyok Lucifer :))) )

    az időm? azt meg más, sokkal hasznosabb dolgoktól lopom el (mert egy hozzászólás 2 perc, leszaladni futni minimum fél óra, annyi nincs...)

    VálaszTörlés
  2. Hat nekem is szokott viszketni a tenyerem :)) es meg egyetlen hozzaszolas oke, de tobb?? Amugy a vitakeszseged biztos javul, ez tagadhatatlan! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ööö... ez azt jelenti, hogy láthatóan van még mit javítani rajta? ezt akkor majd lemeccseljük júliusban :D (de igen, tényleg van hová fejlődnöm ez ügyben IS :) )

      Törlés
    2. Neeem, ugy ertem h ez egy olyan keszseg (kepesseg?) amelyet folyamatoan trenirozni kell, gondolom. En bena vagyok, en soha nem akarok senkit meggyozni - de azert meccselhetunk :)

      Törlés
  3. Én egy màsik fajta vagyok, a leggàzabb: gondosan megfogalmazok egy érvet, kommentet, stb., majd "à, tök fölösleges megszólalni/hozzàszólni/beszólni" felkiàltàssal azonnal törlöm...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt a helyem, ez a típus vagyok.
      Én mondjuk a saját álláspontomat szeretem mindig megvédeni, kimagyarázni, de gyakran feladom mert írásban egyszerűen nem lehet. Kellenének a gesztusok a mimika. Meg egy pohár jó bor.

      Törlés
  4. Molly én is ilyen vagyok:) tudom, hogy az illető hülyeséget ír vagy mond, és elkezdem megírni, hosszú perceken keresztül fogalmazom, majd "minek szóljak bele? aztán válaszol, és ha ilyen sötét ez a hozzászólása, akkor az is ilyen lesz, aztán elkezd személyeskedni, amit már pláne nem bírok, és akkor fel fog húzni. Akarok ideges lenni egy ismeretlen miatt? Főleg, hogy nem is az én vitám? nem.." és törlöm is:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a legidőrablóbb verziója a kommentelésnek, nem?:)

      Törlés
    2. (Amúgy tök jó, h ezzel nem vagyok egyedül, màr aggódtam:))

      Törlés
    3. En ezt a tipust nem ismertem!

      Törlés
    4. Pedig én is ilyen vagyok, és tényleg nincs ennél időrablóbb. A gondosan megfogalmazott, érvekkel alátámasztott komment, majd a legyintés, hogy úgyse győzöm meg (és ebben van is valami, mert nyilván pont azokban a neuralgikus kérdésekben érzem a viszketést a megnyilvánulásra, mikben elég bemerevedett álláspontok tudnak lenni, az enyémet is beleértve), és kitörtlöm. De magamban azért folytatom a vitát :)

      Törlés
  5. hm, én ebben is magamra ismerek, néha-néha sajnos annyira felhúzom magam egy-egy idiótán (legyen az egy másik kommentelő vagy egy bejegyzés/cikk maga), hogy nem tudom megállni. és többnyire utána addig vitázom még, amíg van konkrétan az én kommentemre reagáló hozzászólás. de utána leállok.
    de ezt általában csak akkor teszem meg, ha úgy érzem, ki _kell_ állnom valami (rasszizmus, antiszemitizmus, bármiféle diszkrimináció, esetleg szimpla égbekiáltó baromság stb.) ellen.

    VálaszTörlés
  6. Vera, teljesen megértelek, ugyanakkor kicsit ellentmondásban vagy saját magaddal :)) (múltkori posztra írt kommented) mert ugye ha nem tetszik, nem olvasod.. :))

    FŐLEG rasszizmus esetén húúúúúú, olyan nehéz. Mert az ember legszívesebben megrázná (megpofozná?) az illetőt, illetve bottal sem piszkálná meg.. (én inkább utóbbi) pedig lehet, hogy illene közbeszólni, igen. De ha az ember ki akarná gyomlálni az internetet a cigányozós, zsidózós, homofób stb. hozzászólásoktól, akkor korán kellene felkelni!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. hát igen, ha nem tetszik, nem olvasom, de ezt elsősorban a blogokra értettem, azokba nem kötök bele, mert azok én-írások, mindenkinek joga van hülyének lenni, nekem meg jogom van megnyomni jobbra fönt a piros x-et.
      amikre beszólok, az az általam olvasott, lájkolt és követett hírportálok linkjei a FB-n, illetve oda kommentált okosságok, ilyesmik, nem blogok. blogoknál nagyon-nagyon ritkán szólok be.

      Törlés
    2. Ja :)) Az én FB-omon csupa jófej, szimpi ember van, jól megszűrtem őket. Nem akarom, hogy már reggel felidegesítsem magam holmi hülye hozzászólásokkal.

      Törlés