2015. április 19., vasárnap

Munka

A gyes alatti agyállomány-leépülést nem tapasztaltam magamon - gondoltam. Hiszen sokat olvastam, beszéltem (magyarul és franciául; igaz, hogy angolul nem), még gondolkodtam is nemegyszer (haha), előfordult, hogy problémákat is meg kellett oldanom (jééé).

Aztán amikor a héten már élesben fordítottam (az első héten megkíméltek a kollégáim, szerencsére), érdekes dolgokat tapasztaltam magamon. Oké, az hogy kicsit elfelejtettem ennek meg annak a programnak a használatát, az nem meglepő. De szavak sem jutnak eszembe! Tök sokáig gondolkodtam azon a szón pl. hogy funkció. Tudtam, hogy van egy jó kis szó a feature fordítására, ami ráadásul f-fel kezdődik, de az istennek nem ugrott be. Aztán egy napig nem emlékeztem az alkalmazás szóra, rendszer-t írtam, kérdőjellel, mert tudtam, hogy van jobb az application-re. Szóval ilyenek. 

Motiváció szempontjából viszont jót tett ez a másfél év, sokkal lelkesebben estem neki az anyagnak, mint amit megszoltam a vége felé. Igaz, hogy 60 százalékban fordítani teljesen más (teljesen emberi), mint teljes munkaidőben, ami viszont teljesen embertelen, az agysejtelnek és a fenékizmoknak egyaránt.


Üreslap-szindróma. A szomszéd irodában a csaj úgy nyomja, hogy döbbenet. Remélem, e-maileket ír ilyen vehemensen, és nem fordít.

7 megjegyzés:

 1. Á, biztosan blogot ír a szomszéd csaj :D

  VálaszTörlés
 2. Ne EZT nem feltételezem senkiről!! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. őszintén remélem, hogy rólam sem feltételezik ezt, amikor bent blogot írok :)

   Törlés
 3. Fú, a leépüléstől én is rettegek! :)

  VálaszTörlés
 4. Asszem nem veszes a dolog :) csak az automatizmusokat felejti el az ember, a kepessegek es a keszsegek megmaradnak!

  VálaszTörlés
 5. Én mivel már szeptember óta nem dolgozom, a terhesség eleje óta, érzem az agyállomány leépülést. Ez a rengeteg kutatási információ a terhességről elfoglalta a helyét az addigiaknak.
  Mi lesz itt...

  VálaszTörlés
 6. Erdekes, en tenyleg nem ereztem semmit. Lehet, h a kiindulasi pontjaink masok voltak...? :))

  VálaszTörlés