2015. január 11., vasárnap

Lecke

Otthon az is történt még, hogy Boni kiesett a kiságyból. Az ember soha nem lehet eléggé elővigyázatos: amíg az ebédjét melegítettem, betettem a kiságyba, mondván, hogy ott van a legnagyobb biztonságban, addig sem csípi be az ujjait az ajtó, addig sem dől rá a karácsonyfa vagy esik a fejére a létra. Z. a nappaliban, az asztalnál ült, pont rálátott a gyerekre. Egyszer csak iszonyú robajt hallottam, majd Z. kiáltását, hogy Boni kiesett az ágyból!

Mondanom sem kell, hogy milyen dermesztő pánik uralkodott el rajtam. Mikor berohantam a szobába, Boni már Z. kezében sírt, de szégyen ide, szégyen oda, mi is sírtunk, mint a záporeső. Először ijedtünkben, aztán megkönnyebbülésünkben, mert rögtön látszott, hogy nincs nagy baja. Tulajdonképpen nem is biztos, hogy a fejére esett. Z csak annyit látott, hogy a csattanás után ott fekszik az ágy előtt, mint egy rongycsomó (ezért neki még rosszabb volt feldolgoznia az egészet). Valószínű, hogy a rácsvédőre lépve tudott kimászni - ki gondolta volna, hogy egy rácsvédő is veszélyes lehet?

Megfordult a fejünkben, hogy elvisszük a kórházba a biztonság kedvéért, de a nap további részében úgy viselkedett, mintha semmi sem történt volna: jóízűen evett, játszott, aludt. Végülis nagy szerencsénk volt. Azóta megtettük a szükséges védintézkedéseket, és kettőzött figyelemmel vigyázunk. Arra hasonlít a történet, amikor decemberben meghúztam a saját és a szomszédunk kocsiját tolatás közben: nagyon bosszankodtam, hogy egy kis oda-nem-figyelés miatt ennyi problémát okozok magamnak, na de azóta én olyan óvatosan vezetek az autópályán, mint régen. Végülis örülnöm kellene, hogy csak egy álló autóba mentem bele 5 km/órával. Történhetett volna katasztrófa is akár - amit remélhetőleg az újonnani óvatossággal elkerülök. Ugye érthető a párhuzam?

11 megjegyzés:

  1. minden gyerek átesik.... ilyesmin - jó, hogy nem lett semmi baj :)

    VálaszTörlés
  2. Milyen magasan van a matrac a kisagyban, hogy ki tudott mászni? Eddig baromi nyugodtan hagytam benne a Lányomat, köszi, hogy szóltàl!

    VálaszTörlés
  3. A legalacsonyabban! Vigyazzatok ti is. Utananeztunk interneten, es sehol sem emlitik, h veszelyes lehet, es megis.

    VálaszTörlés
  4. Nagyjából a kisgyerekes imserőseim több mint a felének van ilyen emléke, rémképe. Azt mondják, hogy szinte minden második gyerek kiesik a rácson. A doki azzal nyugtatta őket, hogy ezzel nő a félelem érzete, és a későbbiekben így tanul meg vigyázni magára. Mert az egyik munkatársam annyira vigyázott a kislányára, hogy 2 éves koráig soha semmi elesés semmi átesés semmi ütés nem érte - érthetetlen számomra - aztán egyik alkalommal rohant ki a fürdőszobából, megbotlott egy székben és kitört az első két foga. Mondta is neki a doki, hogy a gyerekeknek meg kell tanulni esni.. nem tudom, van-e ennek értelme. Mindenesetre valószínűleg én is bömbölnék mint egy elefánt, ha velem történt volna ugyanez.

    VálaszTörlés
  5. Igen, tudom h minden gyereknel elofordul.. De boni nyar ota, amikor megtanult folallni es nagyon sokat koppant a feje, nem esett nagyokat. Szoval honapok ota nem vagyunk ehhez hozzaszokva. Meg olyan magasnak tunik a kisagy!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egy-két hónapja pont itt a blogban volt szó róla (vagy levélben?) - és igen, akkor még egészen hihetetlennek tűnt, hogy ki tudhat mászni, pláne, ilyen hamar - de ilyenkor elképesztő gyorsasággal tanulnak meg mindent!

      Törlés
    2. Szerintem leveleztünk. De olyat még nem tud, amiről akkor beszéltünk, azaz hogy a karjával föltolja magát. Attól nagyon félek! Körbehabtapiztuk a kiságyat, a rácsvédőt leredukáltuk és most már nem hagyom reggelente hadoválni meg kurjongatni az ágyban, rögtön bemegyek hozzá.

      (Es érdekes: még mindig nincs olyan érzésem h napról napra elképesztő gyorsasággal tanul. Pedig mindenkitől ezt hallom. Es a videókat visszanézve valszeg nálunk is így volt, de mégis az az érzésem h mindennap ugyanazokat a dolgokat csináljuk)

      Törlés
  6. A mi gyerekünk úgy esett le az ágyról hogy ketten ültünk mellette, közrefogtuk, játszottunk, beszélgettünk és köztünk esett ki fejjel. Mi is a megfigyelés híve vagyunk, ha nem fáj a feje, nem szédül, van étvágya, ugyanúgy viselkedik ahogy szokott, akkor semmi gáz. Azért érdemes még másnap reggel kicsit figyelni.

    VálaszTörlés
  7. Igen, ez is milyen jellemző, h akkor tortenik valami, amikor mind a két szulo figye!

    VálaszTörlés
  8. Egyszer mi véletlenül le is videóztuk ahogy Marcus fejre esik az àgyról...

    VálaszTörlés
  9. Uristen, de hogy?? Basszus! ( en is videoztam mar h jarasbol hanyatt esett, de pont ott volt a kanape es nem volt baj. Visszanezni szornyu es vicces is egyben, ahogy panikolok utana es eldobom a kamerat)

    VálaszTörlés