2014. november 7., péntek

Vélemények a szoptatásról

Reumatológusnál (pár hete):

- Maga még mindig szoptat??
- Igen...
- Ilyen hosszú ideje? Nem viszi túlzásba egy kicsit ??
- Nem... azt mondják, jó a gyereknek...
- Hát én nem értek hozzá... mindenesetre fura, hm... érdekes... Na hol is tartottunk, írom tovább. Szóval semmi panasz, rendben ment a szoptat... ööö... a szülés is..
- Igen!
- Mindenesetre fura, nagyon fura... most nem is írok föl gyulladáscsökkentőt, majd ha abbahagyja ezt a... hm... szoptatást.

Gyógytornásznál (ma):

- Maga még mindig szoptat??
- Igen...
- Eeeeegy éve?
- Igen, de már csak napi egyszer!
- Én a maga helyében abbahagynám. Hacsak nincs annyira oda a szoptatásért. Meglátja, a gátizmok is rögtön helyrejönnek majd!
- Maga nem szoptatott?
- Dehogynem. De nem ennyi ideig!

Mielőtt téves következtetést lehetne levonni a történtekből a francia egészségügyre nézve: a háziorvosom megérti, sőt támogatja ezt a mániámat!

5 megjegyzés:

  1. - maga még szoptat?
    - természetesen, hiszen még csak egyéves a fiam

    VálaszTörlés
  2. A Franciaországban született portugál havernőm is (meg mindenki más is) csodálkozott rajtam. Amikor visszakérdeztem, ő nem szoptatott? Dehogynem, két hétig is.

    VálaszTörlés
  3. Én minden hasonló megjegyzésnél a WHO-ra hivatkoztam. Idézek az oldalukról: "Exclusive breastfeeding is recommended up to 6 months of age, with continued breastfeeding along with appropriate complementary foods up to two years of age or beyond."
    Szóval helló, haladjunk a korral. A vicc az, hogy akik a megjegyzéseket teszik pont azok gondolják, hogy mi vagyunk az őskonzervatívak, miközben ők a retrográdok.
    mimi/réka

    VálaszTörlés
  4. A, en nem szoktam magyarazkodni, ehhez en tul lusta vagyok, meg aztan nem is akarok meggyozni senkit. Viszont vicces, emlekszel amikor mondtam (irtam) a szuletese elott h ez a szoptatas dolog nekem tul allatias, te azt valaszoltad h "varjuk ki a veget"?? :))

    VálaszTörlés
  5. 3 éves korig szoptattam, persze itt már nem a tejci volt a lényeg, hanem anyával lenni pl. elalváskor.
    Apja miatt hagytuk abba, aki folyton gúnyolt miatta, a gyermekorvos támogatott.

    VálaszTörlés