2014. szeptember 10., szerda

Könyv és adó

Ha az ember elkeseredik az otthoni politikai- és közélet siralmas színvonaltalanságán, akkor csak meg kell nézni, mi zajlik itt: kb. ugyanez. Semmit nem irigyelhetünk el a franciáktól.*

Ezen a héten másról sincs szó, mint Hollande szörnyen unszimpi volt nőjéről. Az egy dolog, hogy a köztársasági elnök egy másik tyúkkal csalta (ez is megér egy misét azért...), majd miután szakítottak, a nőnek mennie kellett az Élysée-ből. Ezzel egy csapásra vége lett kivételezett helyzetének a francia közélet színpadán, illetve vált szingli nővé. Biztos nem lehetett könnyű ezt feldolgozni és lehetett volna a szakítást elegánsabban csinálni, ez tény. De a szakítást elkönyvelni is lehetett volna elegánsabban:  a nő könyvet jelentetett meg Hollande-ról, kvázi bosszúból, amelyben állítólag kiteregeti a szennyest. Hát nem ciki? Beharangozták, hogy a megbántott férfi egy baloldali lapban holnap válaszol az őt ért támadásokra. Na most komolyan ennyire uborkaszezon van, hogy ráérnek ezek ezzel foglalkozni, ráadásul ország-világ előtt?

A másik ügy, ami lázban tartja a közvéleményt, egy országgyűlési képviselőt (Thomas Thévenoud) érint, aki tavaly részt vett annak a költségvetési miniszternek a parlamenti vizsgálatában, akit adócsalásért és pénzmosásért felfüggesztettek (igen! Költségvetési miniszter és adót csalt). Nos, most erről Thévenoud-ról  is kiderült, hogy nem fizet adót. Az ember esze megáll, hát kik ülnek ebben a parlamentben? Sőt, lakbért sem fizetett három éve... de ez még semmi. Ahelyett, hogy behúzná fülét-farkát, azzal érvel, hogy adminisztratív fóbiában szenved, ezért nem tudta kitölteni az adóbevallást és befizetni a pénzt.

Itt is hülyének nézik a választópolgárokat. És az, hogy ugyanezek a választópolgárok  rekord mennyiségben vásárolják Holland volt nőjének botránykönyvét, nem mentség semmire persze.

* Vagy talán a független állami rádió(ka)t, amely(ek)ben viszont tök színvonalasan járatják le ezeket a balfék közszereplőket.

10 megjegyzés:

  1. Adminisztratív fóbia:)) Nem tudom, hogy kiakadjak-e a pofátlanságán vagy értékeljem-e benne a kreativitást. Komolyan, életemben nem halottam még ilyen kifogást...

    VálaszTörlés
  2. Tele volt ma a rádió ezzel a feltételezett adminisztratív fóbiával, professzorokat és egyetemi tanárokat szólaltattak meg, akik fehéren-feketén bebizonyították, h ilyen nem létezik :) Kóros prokrasztináció van, de az nem csak az adóbevallásra vonatkozik, hanem kiterjed más területekre is, márpedig ez a pasas ott ült a parlamentben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosabban: ÜL. Mert nem mondott le képviselői mandátumáról!

      Törlés
  3. Szia,

    Tenyleg nagyon durva, komolyan elkepeszto. ;) tiszta tragikomedia :)

    NS

    VálaszTörlés
  4. Hát én jelenleg elég pesszimistán látom a magyar viszonyokat, úgyhogy a bevezető mondatodra reagálva, én még ezzel együtt is rengeteg dolgot irigyelnék el a franciáktól, pl. azt, hogy ott azért demokrácia van.
    (egész pontosan most a legaktuálisabb, civilek elleni kormányakcióra gondolok)
    mimi/réka

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, bár ezt a civiles akciót pont nem követtem, de egyetértek, hogy az otthoni helyzet nagyon gáz. Még mindig szívesebben hallgatom a francia bolhacirkuszt, mint olvasok magyar híreket...

      Törlés
  5. Éééééééén is adminisztratív fóbiában szenvedek - és most, hogy immár van a külföldi szakirodalomból hivatkozásom, nem fogok többé adminisztrálni, trallalla-trallala.... igen, erre a hírre vártam már rég!!!! :)

    VálaszTörlés
  6. Kedves Tamko, lehet, hogy neked is kezd előjönni az adminisztratív fóbiád, mert nem írsz valami gyakran ;-.). Amúgy meg a pisztollyal a fejem mellett sem hinném el, hogy a miniszterek (akár magyar, akár francia légyen is) maguk körmölik az adóbevallásukat. Maximum aláírják, minden másra ott vannak a könyvelők és társaik.

    VálaszTörlés
  7. Z. ma reggel mondta h allitolag a gyogytornaszat sem fizette ki...! Azt pedig csak maganak kellett volna!

    :)) nincs fobiam, viszont egy letehetetlen konyvet olvasok, ami 900 oldal. Semmire nincs idom :) Majd irok rola!

    VálaszTörlés