2014. augusztus 17., vasárnap

Ötletbörze: mi mindent csinálhat egy 9 hónapos gyerek egy 2 óra 20 perces repülőjáraton?

- tálca leengedése és felemelése ötvenszer, majd annak tenyérrel erőteljes püfölése (5 perc)
- pohártartó birizgálása (7 perc)
- hamutartó tüzetes megvizsgálása (5 perc)
- a két ablaküveg közé szorult (döglött) szúnyog figyelmes tanulmányozása, hatalmas kacagással kísérve (3 perc)
- hozott játékkal folytatott szabályszerű játszás (10 másodperc)
- a szomszéd utassal való kokettálás, karjának ritmikus ütögetése, ellenállhatatlan bájmosoly bemutatása (5 perc)
- biztonsági öv kicsatolása (hatszor-hétszer), a csat összenyálazása (5 perc)
- hányószacskó gyűrögetése és kóstolása (5 perc)
- (ha szerencsénk van:) a mögöttünk ülő nénivel kukucsozás (10 perc és örök hála)
- ölben fölállás és ott rugózás, közben gagyarászás, a légiutas-kísérők után kurjongatás (5 perc)
- szopizás (15 perc)
- ölben cipeltetés fel- és alá üdvözült mosollyal, az utasok megbámulása (10 perc)
- alvás (10 perc)

A fennmaradó 54 percre és 50 másodpercre a szerkesztőség szívesen vesz további ötleteket!

11 megjegyzés:

  1. Hozott játékkal 10 mp, hát ez az! Minden olyan érdekli ami nincs betervezve és nehezen kivitelezhető DD. Az asztal csapdosást én is nagyon bírom haha. Nincs ötlet, ki kell várni míg növekszik a gyerek és akkor majd a szék háttámláját is rugdoshatja

    VálaszTörlés
  2. Én már nem is emlékszem rendesen. Maja sokat aludt, az jó volt, mert én is vele aludtam, de Andrej? Eggyel még teljesen kényelmes volt, de kettővel ketté állt a két fülem...

    Amikor nagyobbak, akkor érdemes vásárolni az ördögtől Haribot, attól a fülük is meggyógyul és jó sokáig elszöszölnek vele.

    A dörzsölt vagány kétgyerekesek visznek DVD-leolvasót, tablettet, Ipadot (ez ugyanaz, nem?) magukkal. Na azok a gyerekek nem okoznak fejtörést. :D

    VálaszTörlés
  3. Nincs valami olyan kincs, ami egyébként tilos neki? Pl. Szemüveg, telefon, kulcs... Az be szokott jönni 20 percre is, ha végre megkaphatja. Egyébként a fiam az udvaron a múltkor 1 órán át játszott egy tök unalmas balkonládával, bent meg 10 perc alatt ráun a legprofibb fejlesztő játékra is. Ki érti ezt?

    VálaszTörlés
  4. Nem akarom összezavarni, hogy néha odaadom neki a kincset, néha meg nem... bár lehet h ez hülyeség és nem fogok tudni ilyen következetes maradni. De már én is rájöttem, hogy minden fejlesztő játéknál többet ér egy izgi cipzár :))

    A Haribo-ötletet elraktározom későbbre, köszi! Két gyerekkel egyedül? Jaj. Ami még rémes lehet: a hosszú, 6-8 órás repülőút. Régebben magamat sajnáltam, ha egy tengerentúli úton babával utaztam, ma már a szülőket... És mégegy: ha egyedül utazik az ember egy gyerekkel, hogy megy el wc-re a fedélzeten?

    Turchi, már így is tök kellemetlenül éreztem magam az előttünk ülő nő miatt.. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mi magunkra csatoltuk a gyerekeket Amerikából hazafelé - mármint egyszer; másodszor már jártak -: álmomban ne jöjjön elő az az utazás (különös tekintettel a vécére menésre és az átszállásra). A rajzfilmeket meg le se kakálták...

      Törlés
  5. Mi nem repültünk, úgyhogy ilyen szempontból elméleti a dolog - de várakozni azért várakoztunk hosszúakat mi is: gombok, sok-sok gomb felvarrva, madzagra fűzve, nagyon különfélék. textil mesekönyv, zörgős, gyűrhetős, nagyon színes. pillepalackba csukott színes izék (mondjuk gyöngyök)... éneklés, mondókázás (bár azt nem tudom, a repülőn hogy tolerálják, sok bankban, dokinál, stb egyáltalán nem)... vmi tuti zene fülhallgatón? nálunk Manu Chao volt a varázsszó - arra azóta is vevők :)

    VálaszTörlés
  6. Én átadtam a szomszédomnak a gyereket, amikor a nagyobbnak pisilni kellett mennie. A szomszéd ajánlotta fel, hogy szívesen vigyáz a bébire és szerencsére működött, nem esett kétségbe (sem egyik, sem másik).

    VálaszTörlés
  7. Mindenesetre rám a "kis gyerek kis gond..." népi bölcsesség nem vonatkozik. Minél nagyobbak, annál könnyebb velük. Gondolom majd kamaszkorukban nem ezen a véleményen leszek. :)

    VálaszTörlés
  8. Martine, köszi, a zenét ki fogom próbálni :)) az a baj a repülővel a többi várakozós hellyel ellentétben, hogy nagyon kicsi a tér, be voltunk szorítva az ablak és egy másik utas közé - aki még 8 órát utazott Atlantáig, szóval nem akartam annyira fárasztani szegényt. Még a hozott játékot előkotorni is nagy akrobatikus mutatvány volt.

    Franciakulcs: jó fej volt a szomszédod :)) az air france-os nő nekem is felajánlotta, h megfogja Bonit, amíg felteszem a bőröndömet, de nem mertem megkockáztatni, mert most már sír az idegenek ölében. A Kis gyerek kis gond bölcsesség ránk abszolút vonatkozik, már akartam is írni erről egy posztot - májusban még olyan szuperul utaztunk, cukin elnézelődött az ölemben, kisebb helyet is foglalt.

    VálaszTörlés
  9. A gombokat felvarrhatod egy direkt utazós puilcsira vagy felfűzheted utazós nyakláncra - de tényleg nincs tapasztalatom a kisbabával repülőn témában.

    Kamaszkorral viszont egyre inkább van - hááááát.... ugye, kisebb korában főleg az a gond, hogy nem ért valamit meg, mert még nem elég nagy hozzá... most már megértik, csak nem akarják úgy csinálni, ahogy mondom, mert tökre nem izgatja őket a dolog vagy mert direkt, csakazértis másképp csinálják, nyilván vicces, ahogy lilul a fejem... pedig az én gyerekeim az általában együttműködők és a többnyire jófejek közé tartoznak (nem csak elfogultság, mert idegen helyen, még az iskolában is dicsérik őket, hogy milyen jól neveltek) - és van az a pont, ahol elszakad a cérnám :( - és gyanítom, hogy ez még a laza kezdet

    VálaszTörlés
  10. Elképesztő, h mivé cseperednek ezek a cuki kisbabák! :))

    VálaszTörlés