2014. január 11., szombat

Szoptatni jó

Mi a jó benne? Most, hogy már egyáltalán nem fáj, nagyon tetszik a szoptatás, ki gondolta volna? Azon kívül, hogy Bonhomme egészségét alapozom meg vele (legalábbis szeretném ezt gondolni), én is nyerek az ügyön. Simán lement rólam a terhességgel felszedett 9 kiló, és a rengeteg kalória ellenére (karácsony!) azóta sem hízom. Aztán szerintem valamiféle hormonok szabadulnak fel a szoptatással, és talán ezért nem visel meg a kevés alvás. Időt is megspórol az ember, nem kell cumisüveget sterilizálni, tápszert összekutyulni stb. De a legjobb a szuszogó, meleg kis csomagot magamhoz szorítani, miközben simogatom a kis fejecskéjét...(vagy olvasok, vagy rádiót hallgatok, vagy netezem, vagy telefonálok stb.) Arról nem is szólva, hogy nincs az a nagy elkeseredés vagy rosszkedv, amit nem tudnék így elmulasztani. Mondhatnám, ez a Joly Jokerem. Pedig próbálkozunk sok mindennel, még a Cumi nevű alkalmazást is bevetettük (lásd az illusztrációt lent), sikertelenül. Úgy látszik, felismeri a hamisítványt...

Mi a rossz? Hát ezek a mellek... amelyekkel nem tudok sem hasra feküdni, sem a télikabátomat bezipzározni, ez a rossz oldala a szoptatásnak. A videókon döbbenten nézem vissza magam: te jó ég, ez az asszonyság tényleg én vagyok?!

Mi a fura? Amíg nem fejtem ki a tejet, nem is nagyon tudtam elhinni, hogy ennyi tej jöhet ki egy mellből, még akár szoptatás után is. Aztán meg, hülyeség, de mindig elcsodálkozom azon, hogy a kaki (már bocsánat) színe változik, míg a tej ugye mindig fehér.

Mi az, amit jó lett volna tudni előre? Nem gondoltam át a nagyüzemi szoptatás gyakorlati oldalát: hogy naponta kb. 2 órát (?) szoptatni nem kényelmes felhúzott pólóban és pulcsiban. Készülöm kellett volna több elöl nyitható inggel és kardigánnal. Ezeket jobb híján már Bonhomme születése után szereztem be, rohanva.

A megoldás: a cici. 
Illetve még az is működik, ha Z. (én nem vagyok jó) énekel ÉS körbehordozza (leülni tilos).

5 megjegyzés:

  1. :D nagyon jó rajzok megint! és az írás szinte minden sorát is megtapasztaltam egykor (most meg még egy üvöltő kisbabára is nosztalgiával gondolok, pedig azért még emlékszem, mennyire fárasztó is tudott lenni)

    VálaszTörlés
  2. Na hallelujja! Mostmar elmondom, hogy amikor enyhen szolva odzkodtal a szoptatas gondolatatol nehany honapja, akkor magamban megmosolyogtalak. ;)

    VálaszTörlés
  3. Oxytocin szabadul fel :)
    Nagyon örülök, hogy újra rajzolsz, a ruhás is szuper volt :)

    VálaszTörlés
  4. Ó, még az üvöltése is cuki! :) (boldogsághormon is keletkezik a szoptatással..)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó kis post volt ez, nekem, mint leendő anyukának meg különösen :)) A hideg ráz attól, hogy mindenhol azt sulykolják: a szoptatás a világ legeslegjobb dolga, ha másképp gondolod, vagy csak egyetlen hátrányát ismered, akkor szaranya vagy. Ahogyan Te leírtad az reálisnak hangzik, mégis pozitív, köszi :)

    VálaszTörlés