2013. november 1., péntek

Légzésfigyelő

A kórház nem csak az elején volt ilyen szuper, végig élveztem az ottlétet, ha szabad így fogalmaznom. A legjobb a Gomb volt: ha bármi problémám akadt, megnyomtam egy gombot és azonnal jött valaki segíteni, és megmondta, megmutatta, elhozta, beírta, megnézte, véleményezte stb. Féltem is attól, hogy milyen lesz itthon egyedül, szerencsére eddig nincs semmi probléma. Az is jó volt bent, hogy egy percre sem kellett egyedül hagynunk Bonhomme-ot, valamelyikünk mindig ott lehetett mellette, még akkor is, amikor a sárgaság elleni kezelés miatt 2x4 órán keresztül fényterápiát kapott.

Az orvosok, ápolónők és védőnők előtt pedig le a kalappal, annyira kedvesek és segítőkészek voltak. Agyonbecézték a kisfiamat (és gondolom az összes babát az osztályon). Na meg az egész tök jól van szervezve, minden olajozottan működött, azóta is vezetem az excel-táblázatot, amit ott kaptam (mikor mennyit szopott stb., most átlag napi kilencnél tartunk).

Légzésfigyelőt viszont soha senki nem látott közülük (ezért kicsit gyanús a használati utasításnak az a kijelentése, mi szerint a kórházak is ezt használják). Mindenkinek el kellett magyaráznom, hogy mi az és hogyan működik. A reakciók változatosak és viccesek voltak. Legtöbben sajnálkozva néztek rám, mondván, hogy szegény anyuka, aki ennyire aggódik.. Az egyik ápolónő meg is kérdezte, hogy beszéltem-e már erről a félelmemről szakemberrel? 

Amúgy pedig ez a világ egyik legjobb találmánya (az epidurális érzéstelenítés mellett). Amióta használjuk, bátran le merem fektetni a kiságyába és nem ellenőrzöm percenként (csak félóránként), hogy lélegzik-e. Még Z is, aki erősen ellenezte az elején, teljesen függővé vált.

22 megjegyzés:

  1. :) Ez de fura! Itthon az anyukáknál ez az első amit beszereznek. Már akartam írni, hogy enyhén szólva aktualitását vesztette a blogod címe, de látom, te is rájöttél erre! Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Igen, ezt is mindig hozzátettem, hogy de magyar vagyok, ott ez a szokás! :) (amúgy a kórházban én voltam a Belga Nő, hihi)

    VálaszTörlés
  3. Tök jó, hogy ilyen jó tapasztalataid vannak a kórházról! Nekünk nem volt légzésfigyelőnk, de hát mi együtt aludtunk - viszont szerintem az nagyon sokat számít, hogy ti így érzitek őt biztonságban, ha nyugodtak vagytok, az Bonhomme nyugalmára és jólétére is kihat :)

    A "vajon mennyit (eleget???) szopik ez a gyerek?" kérdésre (időnként fel szokott merülni az anyukákban ez a kérdés :D :D :D) pedig viszonylag egzakt választ ad a gyerek mérlegen való ficeregtetése helyett (ami a mozgás miatt gyakran közvetlenül a szopi után is aggasztó súlycsökkenést mutat :D) szóval, érdemes a napi összes teli pelenkáját lemérni (és kivonni belőle azt a képtelenül kicsi számot, ami az üres pelenkák súlyával azonos). Megnyugtatóbb és egyszerűbb mint a gyerekecske méregetése :) csak az excel tábládról jutott eszembe

    VálaszTörlés
  4. Köszi! Egyenlőre még nem aggódok azon,h eleget eszik-e, mert a súlya kielégítő. De pelenkás trükk tényleg jó! Martine, és a vérhólyaggal mit csináltál?

    VálaszTörlés
  5. Anyatejjel kenegettem (nem fakadt ki, visszahúzódott, de legalább két-három hét volt) és V.-t pedig megpróbáltam a helyes technikára trenírozni - sokat ügyesedett is, meg sokat segített már az is, hogy nőtt ő is meg a szája is és nagyobbra tudta nyitni :)

    VálaszTörlés
  6. szóval addig összeszorított foggal, de szoptattál?

    VálaszTörlés
  7. Örülök hogy jól telt számotokra a kórházban töltött idő! Jó hallani hogy van ilyen is! Ellentéteként a sógornőm szülésélménye Győrből/
    http://napomescsillagom.blogspot.hu/2013/10/szuleszet-gyor-ahogy-sogornom-tollabol.html?m=1
    Egyébként a bölcsőhaláltól én is rettegtem....de nem lesz nálatok sem semmi baj ez száz százalék, ráadásul egy rizikófaktor sincs nálatok jelen!
    Gratulalok mégegyszer, és ne aggódj nagyon boldog időszak előtt álltok! :-)

    VálaszTörlés
  8. A Bonhomme hivatalosan a neve a babának, vagy ilyen házi használatú név? Komolyan kérdezem, nem vagyok otthon a francia nevekben, és a google nem volt a barátom, nem találtam rajta utónévként, csak vezetéknévként:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Neeem, ez csak blognév, van teljesen normális neve is. A bonhomme kisfiút jelent egyébként!

      Törlés
    2. tényleg? én azt hittem, azt jelenti, jó ember, a google meg azt mondta rá, öreg

      Törlés
    3. Értem.:) Furcsa is volt, mert mintha olyat írtál volna, hogy olyan neve lesz, ami "nemzetközileg" is jól hangzik, szóval nem tipikusan francia vagy tipikusan magyar.

      Törlés
    4. Haha, látom, h azt írja a google, h öreg :)))) sokféle jelentése van még, pl. a jelzőlámpák álló vagy induló alakjait is bonhomme-nak hívják. De lehet egyszerűen pasi is.

      Törlés
    5. micsoda hímsovinizmus: a jó ember az pasi;)

      Törlés
    6. hát, végül is magyarul is pasi a jóember - és még csak az sem biztos, hogy jó ember

      Törlés
  9. Lehet lemaradtam az inforol,a dedet nem is láthatjuk?

    VálaszTörlés
  10. bocsánat, nem :-( ez egy nyilvános blog, és egyrészt nem szeretném, h rám találjanak, másrészt pedig h fotók keringjenek róla a neten. A megkérdezése nélkül, ráadásul! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. nagyon értem (de ettől persze még nagyon kíváncsi vagyok rá :))))

      Törlés
  11. Értem,hát fura nekem kicsit ez :) minden jót nektek.

    VálaszTörlés