2013. május 11., szombat

Ruhák

Avagy miért nincsen még terhesnadrágom

Amióta terhes vagyok - ezt a mondatot még most is olyan fura leírni - a sok otthonfekvés, kényszerpihenő, kímélő életmód, fáradság meg kajaundor miatt csak kétszer jutottam el shoppingolni.

Először még rögtön az elején, mivel sürgősen le kellett cserélnem a melltartó-parkomat. Reggelente már attól a gondolattól is, hogy felvegyek egy melltartót, belémhasított a fájdalom. Úgyhogy aznap 45 perc válogatás, próbálkozás, méretkezés és konzultáció után három C-s kosarú melltartóval jöttem ki boldogan a fehérneműboltból (boldogan, hogy nem fognak nyomni, amúgy évek óta B-s vagyok). Legközelebb a múltkori UH előtt mentem el vásárolni, gondolatelterelés céljából. Egyetlen nadrágot vettem, mert megtetszett, pedig nagyképűen úgy gondoltam, hogy már úgyis csak pár napig tudom hordani.

Szóval ezt a hosszúhétvégét már régen kinéztem magamnak terhesnadrág-vásárlás céljából. Biztos voltam benne, hogy ebben az előrehaladott állapotban már lesz akkora dudor a hasamon, hogy fel kell szerelkeznem egy terhesnacival. Hát nem: még mindig semmi, a múltkor vásárolt nadrág tök kényelmes. De nem baj, gondoltam önbizalommal telve, hiszen bármelyik reggelen előfordulhat, hogy nem tudom begombolni, és akkor milyen jól fog majd jönni a frissen vásárolt terhesnadrág!

Ilyen érzésekkel mentem el el a H&M terhesosztályára (azután pedig több másik boltba), ahol teljesen elképedve néztem át a kínálatot: ezek a nacik mind formas 8-9 hónapos terheshasra jók. Na de mi van addig? Mert szerintem most még hosszú hetekig nem tudnék mit csinálni azzal a deréktól rájuk szerkesztett gatyapőccel. De mit kell akkor tenni, amikor már a régi nadrágot nem lehet begombolni, erre nincsenek ruhatechnikai megoldások? Pedig azt hittem, már mindent kitaláltak a terhesség témakörében.

Szóval szomorúan meg kell állapítanom, hogy továbbra sincs egyetlen munkaruhám, hacsak a melltartókat nem vesszük annak.

(13+6 hetes)

20 megjegyzés:

  1. Mondom én, h kertésznadrág! Na majd csinálok róla képet.

    VálaszTörlés
  2. Tamkó! Egyrészt, felpróbáltad a H&M terhesnadrágjait? Nekem onnan van kettő, az első babánál a 12. héten merészkedtem el oda, és csodák-csodája, szépen rásimult a hasamra, pedig az első babánál nekem is szinte alig látszott, hogy dudorodik valami. Viszont nem volt bőa "gatyapőc" :)) (????), és kényelmes volt.
    Másrészt...bandázs a megoldás! Egy gumis deréköv (többféle méretben és szélességben kapható), én ezt hordom most hetek óta. A nadrág alatta kigombolható, és csak olyan, mintha alul lenne rajtad még egy póló, trikó, ami a felsőrész alól kb. 2-3 cm-t kilóg. Mindenhol kapható, és így az elején praktikus. Hajrá, irány shoppingolni és próbálni! :)

    VálaszTörlés
  3. Van valami strapabiro befottesgumi trukk. Youtubeon megtalalhato, illetve venni es lehet ilyen toldalekot igy ki van gombolva a nadrag de tart. Tudom, snassz a befottesgumi. En sorsszeruen a pozitivteszt delelottjen talaltam 2ezer forintrert a h&m ben egy 34-es gatyat; nyilvan nem hagytam ott ;) Kivancsi vagyok, hogy majdan mikortol lesz jo.

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én azt ajánlom, hogy rugalmas anyagokkal (is) szerelkezz fel. Tavaly nyárra én vásároltam pár leggins-et, kis tunikával, helyes kis pólóval össze lehet válogatni, és nyáron szellős, nem szorít, lehet bele nőni, de ha nem nősz bele, akkor sem gond- ez fontos szempont. Elegáns, kiváló a melegben, nem beszélve arról, hogy terhességtől függetlenül is hordható. A kismama-koromban hordott ruháim nagy része mind jó és csinos most is. Én is novemberre voltam kiírva (más kérdés, hogy decemberben szültem), de "igazi" kismama ruhákat csak ősszel vásároltam, mert addig a rugalmas anyagokkal kiválóan megvoltam- ezeket most is hordom, és nem nézek ki úgy bennük, mint akire zsákot húztak:-) Az Orsay-ben találtam anno egy elegáns halász farmert, ami magasított derekú, le is lehet hajtani. Elvileg nem terhesnaci, de én annak hordtam. Szóval, én nem a legújabb divat szerint válogattam, hanem praktikussági szempontokat vettem figyelembe.
    8 hónapos terhes koromig bringán ültem és dolgozni jártam, így bőséggel be kellett ruháznom új holmikra, mert xxl-es melegítőbe az ember nem járhat dolgozni nagy pocakkal,és kismamaként sem kell (és nem is szabad szerintem) úgy kinézni, mint egy rakás szerencsétlenség. De nem bántam meg, mert most vígan hordom ezeket a nyári holmikat.
    Még egy trükk, és bevált: a régi farmerod (már ha combban és fenékben nem növöd ki) simán felveheted ám ősszel/télen nagy pocakkal. Én nem gomboltam be, húztam rá egy derékmelegítőt, és pontosan úgy nézett ki és úgy is funkcionált, mint egy terhesnadrág. A cipők lesznek majd a végén érdekesek, ha dagadni kezd a láb. Nekem a túlhordás miatt kezdett dagadni, az orvosom (imádom) azt javallotta, hogy menjek el, és vegyem meg a legolcsóbb és legbővebb kínai papucsot, úgy is csak pár napig/hétig kell. Mire visszakérdeztem, hogy: "Télen papucsban, bakker :-D?!"

    VálaszTörlés
  5. okosat nem tudok mondani (se írni) ebben a témakörben, csak ámulok-bámulok, milyen kis karcsú vagy!!! :) (és sárgulok az irgységtől, több szempontból is! :) )

    VálaszTörlés
  6. Bandázs! Hogy én ennek a létezéséről nem tudtam! Na, majd körülnézek, bár ma, képzeljétek, találtam egy terhesfarmert és meg is vettem. Azt hiszem, pont megfelel a célnak: már most is majdnem jó, gumis a dereka, szóval bővülhet is. Lehet h ezt is lehet majd bandázzsal kombinálni. És képzeljétek, még a sorban is előre engedtek a kasszánál - ISTENI érzés volt. :) Egyébként a HM-esekből felpróbáltam egyet, de nagy volt (a gatyapőc része)(nem tudom mi a profi megnevezése ennek :)).Eszter, a befődtesgumis megoldás vicces :) Most h írod, eszembe jutott, h mintha valaki már mondta volna. Még jó, h nem hagytad ott a nacit, jó lesz az!

    Bijou, én nem vagyok eléggé bevállalós egy kertészfarmerhez :(( meg asszem ezzel az új melltartóméretemmel nem is állna jól. Juci, köszi az ötleteket. Ami a cipőt illeti, állítólag megnő az ember lába a terhesség alatt (??), hát én erre NAGYON számítok, mert 36-os a méretem, és pl. ballerinákból gyakran nincs ilyen kicsi.

    Audrey :)) hajrá kedd!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én nem hittem az effajta baromságokban, hogy megnő a lába az embernek- gondoltam, nő ám meg az eszed tokja... De amikor visszatértem a "normál Jucihoz", akkor a téli hótaposóm mintha összement volna. Aztán rájöttem, hogy mégsem (?!).Az ilyen mende-mondák eléggé összezavarják az embert, vagy van bennük valami?! :-D

      Törlés
  7. Hol is tartasz? Nem csinálsz egy vonalzót?

    VálaszTörlés
  8. Most vagyok 13+6 hetes. Majd mindig odaírom inkább a posztok végén, oké?

    VálaszTörlés
  9. Hát először is gratulálok!
    Így jár, aki tömbösítve olvas blogot, lemarad a nagyszerű, friss hírről.
    Nadrág ügyben pedig: én szoknyákat viseltem, meg ilyen vastag passzés nadrágokat, amikben lehetett mozogni. A terhesfari szerintem büntetés, az első mozdulatra lecsúszik, amikor már nagy a pocak, de nem mindenkinek van ez ám így, szóval majd kitapasztalod, hogy mi a kényelmes :).

    VálaszTörlés
  10. Az elején nekem is nagyok voltak pociban a H&M nacik, így a C&A-ban vettem farmereket, azok végig elkísértek.
    A H&M-ben már nagyobb pocakkal vásároltam be, a kismama leggings volt a kedvencem, azt mindenféle pólóval, tunikával, hűvösebb időben ruha alá, nagyon jól kihasználtam.

    VálaszTörlés
  11. A H&M ócska, én ott semmit sem találtam, nekem a Gap, Esprit és Mamalicious http://mamalicious.com/ ruhák jöttek be, egész más fazonú nacijaik is vannak. Mondjuk mindet használtan vagy outletben vettem, mert elég drágák.

    VálaszTörlés
  12. Nadrág: én sose tudtam kivitelezni ezt a "gomboljuk ki a sima nadrágunkat, és húzzunk rá bandázst" c. dolgot.. állandóan le akart csúszni az a nadrág.
    Én a C&A-ban vettem terhesnacikat, na annak tényleg batárnagy a gumis derékrésze :) még 8-9 hós terhesen is, majdnem felért a hasam tetejéig, pedig hatalmas hasam volt mindig :)

    Lábméret: 36-os lábam volt az első terhesség előtt.
    Most, a 3. terhesség után 5 hónappal 38-as cipőket kell vennem :)
    Amúgy főleg széltében nő a láb.

    VálaszTörlés
  13. Ja igen...
    Én a 3. babámat most december 13-án szültem, nagy hó volt, és egy nyitott vékony félcipőben jártam az utolsó heteket, és mentem úgy szülni :)
    szétfagytam :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...mert be volt úgy dagadva a lábam, hogy csak az a cipő ment rám :)
      (bocsi a sok hszért)

      Törlés
  14. Ask our maternity wear advisors all your fashion questiosn for one to one consultations. Frequented by the likes of Sienna Miller & Kate Hudson our Hampstead store is the perfect place for stylish pregnant women looing for the very best in chic maternity wear.

    http://www.seraphine.com/seraphine-maternity-stores

    VálaszTörlés
  15. bandazs, leggings, szuk pamutszoknya, csipogatya (akar farmer), rugalmas vagy pamut egyberuhak, megkotos lenvaszon nadrag. en ezekkel huztam ki mindket terhesseget, egy terhesnadrag/szoknya sem maradt meg rajtam.

    VálaszTörlés
  16. Kalib: köszi! :)) tömbösítve, hehe

    A HM választéka nekem sem nagyon tetszett, végül GAP-nadrágom lett, majd teszek fel képeket. Most, h már beruháztam, remélem, fogom tudni hordani és nem csúszik le! Nagyon kényelmesnek tűnik amúgy. A leggings és a pamut egyberuhák nem állnak túl jól nekem (alacsony vagyok), de majd azért próbálkozom persze. Köszönöm a tanácsokat! :)

    VálaszTörlés
  17. Brusszelben van GAP?! Mondjuk Oktoberben voltam Amerikaban es sikerult egy darab hosszuujju polot vennem, ennyi, semmi mas izgalmas nem volt :-)

    VálaszTörlés
  18. Nem, itt sajna nincs, de hétvégén Párizsban voltunk. Eszter, nem szoktatok Metzbe járni? Mert úgy emlékszem, ott van GAP.

    VálaszTörlés