2013. március 30., szombat

Babzsákból gumicukor

Már megint halálra idegeskedtem magam a mai konzultáció előtt. Főleg, hogy a barnázás pénteken felerősödött. Ha nem lett volna mára (nagyszombat!) időpontom a nőgyógyászomnál, akkor az ügyeleten kötöttem volna ki asszem. Na szóval: szerencsére minden oké, a kis eszkimó már 1,6 centi és tényleg egy Haribo-s gumimacira emlékeztet. Hallottuk a szívverését is, meg minden. Hogyan is írjam le a megkönnyebbülésemet? Egy ilyen UH-gép kellene nekem otthonra, hogy mindig tudjam, hogy állunk...

Viszont nem lehet tudni, honnan jön a vér. A doki azt mondta, a méhből szerinte nem. Ez az orvos is használta a placenta szót, ez valami laikusoknak szóló vulgarizáció lehet? Szóval a placenta (??) jó helyen van és nem vált le. Növesztettem viszont megint egy polipot, most a méhszájra, és elképzelhető, hogy az vérezgethet. Ez az olvasat tetszene, mert azt jelentené, hogy semmi köze a vérnek az embrióhoz, ami azért sokkal megnyugtatóbb gondolat. De bárhogy is van, még ha csak ilyen technikai vérezgetésről van szó, azért aggaszt. És a doki is sokkal óvatosabb, mint múltkor az Erik: megtiltotta a hosszú autóutat, szóval nem mentünk el Párizsba (300 km) ami az eredeti terv lett volna, sőt a következő hétre kiírt és pihenést rendelt el. A kollégáim imádni fognak, de hát, ez van.

És idén nem kell nekem más szülinapi ajándék, mint ez a baba: a születés várható időpontja november 10., a saját szülinapom előestéje!

20 megjegyzés:

  1. Jaj, az nagyon aranyos, a gumimaci-stádium :)) Én csak úgy bírtam ki a vizsgálatok közötti időket, hogy lefoglaltam magam mással, különben egész nap azon gondolkodtam volna, hogy miféle baj történhet éppen. Úgyhogy foglald le magad pihentető, örömteli dolgokkal, örülj, hogy nem hánysz, egyél finomakat, meg olvass meg nézz filmeket meg ilyesmi, minden rendben lesz :)

    VálaszTörlés
  2. De szuper jó h hallottad a pulzálást!
    Polip a méhszájon? Hát tényleg valószínű h amiatt van a barnázás. TényleG PIHENJ!!!

    VálaszTörlés
  3. Ne idegesíts! Egy problémamentes terhességet rendeltem neked a Fentieknél, szóval le a barnázással! :)

    VálaszTörlés
  4. De mi a baj a placenta szoval? Nem ertem.

    VálaszTörlés
  5. Nsypról-napra, hétről-hétre csak előre :-):-) Ez a barnázás kicsit idegesítő, de lehet tényleg a poliptól van.
    Orvosi utasítást tessék betartani, PIHENJ, amennyit csak tudsz :-):-)

    VálaszTörlés
  6. Állítólag ilyenkor még nincs méhlepény, vagy nem alakult ki teljesen, de most már nem tudom, mit gondoljak...

    köszi, csajok! :)

    VálaszTörlés
  7. De örülök Neked, meg a kis Gumimacinak!!! :)))

    VálaszTörlés
  8. ugye, hogy gumicukrok? én mindig mondtam:) aztán volt egy stádium, mikor úgy néztek ki, mint lolka és bolka. vicces dolog ez az ultrahang. ne aggódj azért annyit, minden jó lesz.

    VálaszTörlés
  9. Hahh, itt skandinaviaban az elsö uh. a 12. heten van (utana meg egy, es kesz). En nem amiatt rettegtem, hogy valami baj van a kölyökkel, hanem hogy nincs is kölyök; odamegyek az uh-ra, aztan majd hallhatom, ugyanmar kiralylany, nincs itt semmi gyerek...de aztan volt, hal` Istennek.

    VálaszTörlés
  10. Szia, Nevtelen vagyok! Gratula a szivhanghoz! (A plusz 3 nap akkor minusz :), szoval ha jol szamoltam en nov 14-en fogok szulni...) Sok pihi es ne aggodj! Szep napot!

    VálaszTörlés
  11. Kecs: ez előfordult 2 barátnőmmel is, képzeld. 7-8 heti UH-on tudták meg, hogy csak petezsák van, embrió nincs benne. Addig meg émelyegtek, meg neveken gondolkodtak meg terhesnek hitték magukat, annyira kegyetlen játéka ez a sorsnak! Itt úgy vettem ki a doki szavaiból, havonta lesz UH, de szerencsére nekem beütemezet egyet 2 hét múlvára (szerintem látszott rajtam, h nem tudnék egy hónapig várni).

    Névtelen: Köszi! nahát, mejdnem teljesen egyidősek vagyunk. De te egyáltalán nem izgulsz??

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tja, nekem semmi terhessegi tunetem nem volt, akkor kezdtem el valamennyire erteni, hogy ez itten kerem valoban egy bebi, amikor megmozdult, valodiva meg csak a megszuletese utan valt a szamomra. Talan ezert is nem hianyzott a hetenkenti uh, egyszeruen nem vagyok az a tipus, aki ajuldozik egy szurke masszan, amiröl azt allitjak, hogy a gyerekem. Emlekszem akkoriban szegyelltem is magam emiatt, szaranya vagyok, pedig meg meg sem szuletett. De szerencsem volt, amit meglattam a fiamat beindult a szerelem, es hihetetlen modon csak nö es nö. Azota tudom, hogy az a szerelem, amit korabban ereztem, kutyafule ahhoz kepest, amit az ember a gyereke irant erez.
      Kecs

      Törlés
  12. Szia, de elegge izgulok is - meg nem is... nem is tudom, neha olyan vegtelen nyugalom szall meg... aztan meg rossz ha emelygek (de az meg rosszabb, ha nem, mert miert is nem? ;)). Egyebkent foleg kozvetlenul a vizsgalatok elott izgulok (a multkor ugy remegett a terdem, h alig birtam megtartani) es persze a 12. hetit azt nagyon-nagyon varom.... (azt hiszem, h en is megprobalok kerni egy koztes uh-t) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vizsgálat előtt konkrétan én is félig élő voltam, félig holt...

      Törlés
  13. Szióka!
    A vérzés lehet méhen belül és méhen kívüli vérzés. De ha van méhszáj polyp, akkor bizony megvan az esélye annak, hogy az vérezget, és ha az UH nem mutat semmi komolyat méhen belül, akkor emiatt nem kell izgulni.
    Ne aggódj, su-saaa :-D
    J.

    VálaszTörlés
  14. Szia!

    Ajánlom figyelmedbe az Angelsounds magzati szívhang figyelő készüléket. Nem vészes az ára, és már a 12-ik héttől tudod otthon hallgatni a kicsi szívhangját, mocorgását, csuklását, stb.
    Mi az első babánál megvettük, mert mindig paráztam, és ez tényleg megnyugtatott, meg mikor már mozgást is lehet érezni, akkor vicces is, ahogy rugdossa az érzékelőt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Krisztina, és nem volt az, hogy elmászott onnan a baba és nem találtad a szívhangját és azért paráztál? Nekem a CTG-ken egy csomószor elmegy, nincs meg, még mindig nincs meg stb. De a múltkor a nagyon tapasztalt szülésznő is alig találta meg. Biztos, hogy ha ez otthon lenne, akkor csak még idegesebb lennék, amikor nem találom.

      Törlés
  15. Juci, Kriszti, köszönöm! Már hallottam erről a készülékről!
    Isolde, nem kaptál szívrohamot???

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, mert közben néha megrúgott, úgyhogy tudtam, hogy él, meg a szülésznő is mondta, hogy ez gyakori. De ha otthon vagyok egyedül és nem is rugdos, akkor tuti szívrohamot kapok. Naponta. Úgyhogy én azért nem vettem ilyet, mert többen azt mondták, hogy több vele a para, mint nélküle.

      Törlés
  16. Két lányom van (2,5 éves és 10 hónapos), amikor az elsővel terhes voltam, kb. egy hétig konkrétan véreztem, a másodikkal csak barnáztam. Egy olyan tehességem volt, amikor se barnázás, se vér nem volt, csak sajnos szívhang se. Úgyhogy ha leszek még terhes, én kifejezetten várni fogom a barnázást, hogy ne aggódjak :)

    VálaszTörlés