2013. február 8., péntek

Szolgálati közlemény kíváncsi bloggertől

Egyre több olyan embertől kapok kommenteket, akiknek nincs blogja. A rövid eszemmel így nagyon nehezen tudok visszaemlékezni minden egyes névre, történetre, és bonyolult megkülönböztetni az egyes Névteleneket is. Arra gondoltam, hogy akinek van kedve, írhatna pár sort magáról röviden (vagy hosszan is akár!) kommentben vagy e-mailben (tamkosk@gmail.com), az Ismerjük meg egymást! kampány keretében, hogy tudjam valamihez kapcsolni az egyes felhasználóneveket.

Rólam sok minden kiderül a blogból. De rólatok semmi! Városban élsz vagy faluban? Mit olvasol épp? Mi a foglalkozásod? És miért pont az? Téged is érint(ett) a meddőség? Mit fogsz csinálni a hétvégén? stb, stb.

Itt az alkalom, hogy a nem kommentelő olvasók is előbújjanak! A blog statisztikai adatai szerint ugyanis több az olvasó, mint a kommentelő... de kik vagytok? Hogy találtatok ide?

Tudom, hamar meg fogok öregedni...

45 megjegyzés:

  1. Ez tök jó kezdeményezés! jót mosolyogtam a felhívásodon :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát akkor jó :)
      Heni, velem is megtörtént, h a közvetlen kolléganőmbe botlottam a meddőségi osztályon: felejthetetlen élmény...

      Törlés
  2. Most akkor írhatom?!

    Szia Tamko!

    Kisvárosban élek.
    Szabó Magda: Mondják meg Zsófikának
    Diszpécser vagyok egy távfelügyeleti cégnél.
    Jelenlegi állapotomban ezt tudom vállalni és szeretem.
    Nem voltam/vagyok a meddőségben érintett.
    Megbeszéltem a gyerekkel, hogy ottmarad szombat este a mamámál...

    Viccet félretéve.
    A blogodra a többiek blogjai alapján találtam rá. Bennünket nem érintett a meddőség, de van egy nagyon kedves baráti házaspár, velünk egyidősek, viszont zárkózottak. Szerettem volna többet (egyáltalán, "valamit") tudni a gondjaikról, reményeikről. Igen, ezért kezdtem el, de aztán nagyon megkedveltem azt a kis közösséget, azóta folyamatosan olvaslak Benneteket.
    Köszönöm, hogy engedtek bepillantást nyerni az életetek egy részébe, erre én nem lennék képes.
    És, természetesen, mindannyiótoknak töretlen erővel drukkolok!!!!!!!

    Helga vagyok, a kisvárosból

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Helga! Koszonom h irtal itt a nyilvanossag elott, raadasul elsoként!

      Ez tényleg a két véglet: vannak, akik nem beszélnek a meddosegrol egyaltalan, és vannaok olyanok, akik (majdnem) mindent kiteregetnek a blogjukon. Azt hiszem, a tobbiek nevében is irhatom, h nagyon koszonjuk a drukkokat. Jo hetveget kettesben a férjeddel!
      T
      (kozben megint eltuntek az ékezetek, réééémes)

      Törlés
  3. Veszélyes játék. Én ismerek egy Helgát kisvárosból, akire ez pont ráillik... :)
    Egyébként meg nagyon helyeslem: építs közösséget! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na most veszélyes, vagy jo ötlet? :)) Megkaptam az e-mailedet, nincs elfelejtve, válaszolok rá! Na, most visszajöttek az ékezetek, érthetetlen...

      Törlés
    2. És a veszélyes és a jó nem üti egymást.

      Törlés
  4. Nagyon aranyos kezdeményezés. Így most én is beköszönök, szoktalak olvasni, de nem nagyon kommentelek. Csak szorítok nektek a háttérböl.
    Elvileg van blogom, de gyakorlatilag nem vezetem, mert lusti vagyok. Meg önmagam legnagyobb kritikusa ;-)

    Én is külföldön élek külföldi férjjel, és van egy 2 éves kisfiam.

    Most éppen Thomas Hardytól az Egy tiszta nöt olvasom angolul. Szégyen, nem szégyen, még soha nem olvastam.

    Hogy mi a foglalkozásom, az jó kérdés. Magam sem tudom éppen. :-) A gyes elött kutatóként dolgoztam, most meg egyenlöre csak elképzeléseim vannak arról, hogy mit szeretnék csinálni ha "nagy leszek", de még nem fogtam hozzá a megvalósításhoz. Szóval erre a kérdésre majd egy késöbbi idöpontban még visszatérek. :-)

    De a blognak mindenképpen hüséges olvasója maradok. És tényleg remélem, hogy nemsokára olyan kérdések merülnek fel itt, mint a "nálatok is visszaböfögte az összes tejet amit megevett?" és "mit csináljak, ha nem tud háton aludni, pedig a védönö/gyerekorvos/ismerösök mind azt szajkozzák, hogy úgy kell altatni?" :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Hegyiszivacs! (vicces a felhasználóneved!)

      Hát, remélem, nem szégyen, mert én sem olvastam soha. Még gimis koromban megvettem (magyarul), egy csomó ideig állt a könyvespolcomon, most meg be van csomagolva egy dobozba Pesten... és jó? tetszik?

      Én is majdnem (nyelvész) kutató lettem, csak nem kaptam meg az áhított ösztöndíjat... most meg már a témámra sem emlékszem és be sem fejeztem a doktorit. Sok sikert neked az álmaid megvalósításához!

      Ami az én álmaimat illeti, én is nagyon remélem, hogy nemsokára terhes- majd babablogot írok és belépek a Klubba! (nem is tudtam, h háton kell a gyerekeket altatni. Azt sem tudtam, h van erre szabály!)

      Törlés
    2. az amerikai hálózsákokba bele van hímezve, hogy "back is best" - hogy még véletlenül se felejtsd el, hogy a kölök meghal hason, mert SIDS-es lesz...Marcikának az nem lett, csak tök lapos feje;)

      Törlés
  5. Szia Tamko

    Kb. nyár óta olvasom a blogodat, sokszor írni is akartam, de 3 kicsi gyerkőc és egy állandóan dolgozó férj mellett nem nagyon van időm. Bp-n élünk, Ircsi blogját olvastam először (ugyanarra a fórumra írt néha,amelyikre én is). Így találtam rád, a Diprivanos blogra, IKL-re, Est-re, Henii-re és Audreyra. Az utolsó négy blogba csak idén néztem be párszor.
    Amúgy egész jó kis "család" lettetek szerintem. :-)

    Blogom nincs, csak egy netes fotoalbumunk. (azt is a férjem szerkeszti, én nem értek hozzá)


    Diplomás ápolóként végeztem, dolgoztam (hasi sebészeten). Szeretem a munkámat. (Apukám azt mondta, h anno nagyon meg akartam váltani a világot :-))) )

    Juliette Benzoni Jeruzsálem lovagjai trilógia második részét olvasom (Előtte az Édentől keletre, a nagy kedvencem volt)

    Meddőség: érintettek vagyunk. Nálam PCOS (látványos tünetekkel), hypophysis microadenoma és Leiden mutáció (bár ez utóbbi bizonytalan, van két különböző leletem), férjemnél alacsony sejtszám. Volt 6 eredménytelen inseminationk, 3 stimulált lombik és egy kryo ET. A fagyis sikerült, 3 embrióból lettek ikrem, egy fiú és egy lány. Ők már 4 évesek múltak. Aztán másfél évvel később Avadamet kezelés mellett egy spontán baba, kislány. :-)
    Amúgy "bevállalós" voltam a beültiknél. Mindig 3 embriot kértem "vissza". (ha jól emlékszem, az első alkalommal talán kérvényeznem is kellett, mert csak kettőt szoktak javasolni)

    Bocsi, h itt írom, nálad:
    Ha jól emlékszem (a Diprivanos blogon keresztül láttam), két gyerkőcöm IKL gyengéje. (tapaszolni kell a szemüket)

    Nem ígérem, h lesz időm kommentelni, de mindenképpen drukkolok nektek, ahogy eddig is a háttérből.
    Remélem, nem bánod, ha kommentek nélkül követem a blogodat.
    Ha van kérdésed, írd meg nyugodtan :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Cefalosporin! (ez biztos egy orvossag neve, ugye?)

      Persze, nem gond, h nincs idod kommentelni, abszolut megertelek, és orulok, h olvasol. Es igen, ugye milyen jo kis tarsasag vagyunk? :)

      Hu, szuper a torténeted, imadom az olyan lombikos sztorikat, amely ikerszulessel es spontan teherbeeséssel végzodnek. Es raadasul az ikrek fagyibabak? Nahat. Azért nem semmi, amin Ti is keresztulmentetek. Egyebkent ha a kovetkezo ET nem sikerulne, nekunk is el kell makd gondolkodni, h a legutolso fagyasztott embriobol mind a 3-at beultessék-e. Szoltam s mar Z-nek h kezdjen el gondolkodni rajta, mert az en véleményem mar megvan (igen).

      A tapaszolos mondatot nem értem, de az illetékes (IKL?) biztos tudja mirol van szo.

      Koszonom a drukkot!
      T
      UI Az Edentol keletre nekem is nagy kedvencem volt, de ujra kellene olvasnom, mert alig emlékszem valamire. Pedig csak (?) 10 eve olvastam..

      Törlés
    2. Cefalosporin: egy antibiotikum csoport :-)
      Fagyibabák: a 3. stimus lombiknál lettek először fagyibabáink. 10 embrioból 3-at kértem beültetni, 7-et fagyasztottak. A 7-ből 3 élte túl az "ébresztést" és 2 tapadt meg. Amúgy azt hiszem Czeizel (tudom, sokan utálják) mondta egy műsorban, hogy a fagyasztás egy újabb szelekció, így amelyik embrió túléli az ébresztést még jobbak az esélyei, hogy beágyazódik, stb. Reálisnak tűnik... (persze nemcsak az embriokon múlik, tudom) Úgyhogy hajrá fagyikák :-)

      Nagyon szeretek olvasni, sok könyv érdekel. Pl. Quo Vadis, Rózsa neve, Dr. Zsivágó, Marina Fiorato könyvei, Juliette Benzoni, Vavyan Fable, Coelho, Márai. Updike, Fekete István ( a Zsellérek a másik nagy kedvencem), Szélesi Sándor, Méhes György,Szabó Magda: Abigél, Jane Austen és még sorolhatnám :-) Most a Napsütötte Toszkánát keresem (a receptek miatt is, a film is tetszett- a mondandója) Azt nem tudom, hogy mikor fogom elolvasni.
      Jó sokat írtam..

      Törlés
    3. Ez vicces, mert idáig azt sem tudtam, eszik-e vagy isszák a Napsütötte Toszkánát, és pont a héten néztem me félig. :) Egy olyan barátnőm ajánlotta, akinek az élete tényleg ilyen amerikai csoda-élet (szint csöpög) és ő ajánlotta.

      Törlés
    4. Napsütötte Toscana megvan elektronikus formában:):):):)

      Törlés
    5. Tamko - connecting people :-) (csak eszembe jutott)
      Azért így könnyebb volt "megszólalni" (legalább is nekem), mint belecseppenni a dolgok közepébe és teljesen ismeretlenül írni, hogy drukkolok, stb...

      Tapaszolás: IKL említette a blogjában egyszer, hogy a tapaszolt szemű gyerekek a gyengéi. Nekem 3-ból kettő tapaszos. Nem tragédia, de ők utálják, én meg sajnálom őket...
      IKL: ha hiányérzet gyötör küldhetek képet :)

      Ircsi
      Köszönöm az infót, 10-én du. találtam egy antikvár példányt a neten és lecsaptam rá.

      Törlés
    6. Ugye?? Amikor még nem volt blogom, én sem kommenteltem soha máshol, mert az ember hogy csapjon bele a lecsóba csak úgy? meg kell ennek adni a módját! :)

      Értem, de miért kell tapaszolni? Hogy erősödjön a másik szemük? Az ikrek azok?

      Törlés
    7. Az ikrek közül a fiamnak kell tapasz. Másfél évesen kancsalság miatt vittük szemészetre. Ott mondták, hogy a kancsalság mellett szemtengely-ferdülése van és távollátó. Nem tudom, hogy a kancsalsággal a másik kettő automatikusan együtt jár-e. Kapott szemüveget, amivel sikerült korrigálni a kancsalságot, nem ugrott be a szeme. Öültem, hogy nem kell tapasz. Augusztus közepén voltunk kontrollon, kiderült, hogy a kancsal szeme nem akar "dolgozni", sokkal hgyengébb, túl nagy volt a két szem között a Dioptria különbség. Így mégsem sikerült megúszni a tapaszolást. Elvileg 6 éves korig lehet "tanítani" a szemeket. Így addig biztosan kell a tapasz. De hogy ne legyen ilyen egyszerű, kiderült, hogy nem bírja a bőre a tapasz ragasztós felületét. Az egyik apró foltokban leszedegette a bőrét, sebes lett, a másik pedig apró bevérzéseket okozott a szeme körül. Így most retrósan nyomjuk, van egy gumiból készült eszköz, amit a szemüveg lencséjének belső felére kell rátappancsolni, occluder a neve (nehéz leírni, hogy milyen, ha érdekel, keress rá a googleban).
      A másik a pici lányom. A fiam kancsalsága miatt a két lányt is vinnem kellett megnézetni (ha egyik gyereked kancsal, nagyobb az esélye, hogy a másik(ak) is az(ok) lesz(nek) ) Az első születésnapján derült ki, hogy veleszületett szürkehályogja van egy érprobléma miatt és operálni kell előbb-utóbb. Egy évig tapaszoltuk az ép szemét, aztán annyira romlott a lencse állapota, hogy előjegyezték műtétre. Tavaly májusban operálták a jobb szemét. (22,5 Dioptriás műlencsét kapott) Azóta napi 3 órán át kell használni a tapaszt, nyár óta szemüvege is van (3 Dioptriás, bifokális lencsével)

      Törlés
    8. Húha, hát ezek bizony gondok... szegénykék, megértem, hogy utálják. Műtét a picinek, atyavilág...Látom, vannak problémák a teherbeesés után is :((

      Törlés
  6. Szia Tamko!

    Azt hiszem, eddig csak egyszer kommenteltem, viszont sűrűn olvasom a blogodat, amit szeretek, mert igényes bejegyzések és számomra érdekes az alapprobléma. A blogodat más bloggerek bloglistáján láttam meg, és rákaptam... Nem vagyok a meddőségben érintett, két kisfiam van, de a téma érdekel, és szintén van pár ismerős házaspár, akinek szintén nem jön össze a baba. Épp egy sci-fit olvasok, Pörgés a címe, egész jó, most ismerkedem a műfajjal. A mai napot suliban töltöttem, a holnapi nap a pihenésé és a családé. Röviden ennyi. Miközben olvasom a blogodat, nagyon-nagyon drukkolok Neked, hogy mielőbb anyai örömök elé nézhess. :)

    Nelli

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Nelli!

      Igen, emlékszem, h mar kommenteltél, de latod, mar nem tudom, h hol.. Koszonom a dicseretet (pirul) es a drukkokat. Suli, huha! Jol hangzik!
      Nekem az osszes sci-fi élményem ket db. Philip K. Dick konyvre korlatozodik es nem lettem meggyozve. (Az egyikben a hos leszall egy haztetore egy hiper-szuper helikopterrel es elmegy telefonalni!! Telefonfulkébol!!) Na, szoval remelem a Porges modernebb.
      T

      Törlés
    2. Telefonfülkéből??? Hát ez vicces! :) A Pörgés modernebb, atomrobbanásos, kozmikus, érdekes, persze még csak az első 50 oldalt tudtam elolvasni (a gyerekek miatt). Szép hétvégét, és küldöm a csííít! :)) N.

      Törlés
  7. Szia Tamko!

    Egy (eddig még) nem kommentelő jelentkezik, akinek a csendes drukkolás az erőssége. Bijou blogján keresztül keveredtem ide, pár hónapja és itt ragadtam.
    Nem tudom, hogy érintett vagyok-e a meddőségben, de a múltkori filmes ötleted erősen elgondolkodtatott.
    Jelenleg Göteborgban élek, svédül tanulok és állást keresek. :) Eddig különböző banki területeken dolgoztam, most majd kiderül mit találok...
    Most fejeztem be egy svéd regényt, mert a tanfolyamra kötelező volt, de még nem tudom mi lesz a következő.

    Drukkolok továbbra is csendesen :)
    Szeretettel,
    Barbi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Barbi!
      Láttalak már Bijou blogján! Bele is kukkantottam a blogodba. Köszönöm a drukkokat és is minden jót kívánok a svédhez (olyan szép!) és a munkakereséshez. Örülök, h elgondolkodtatott a film, ez a cél, nem pedig a félelemkeltés.
      T

      Törlés
  8. A `Mit olvasol epp?' kerdestol ellagyultam....
    Karafiath Orsit es Linn Ulmann-t. Minden oldalrol talalkoztam a meddoseggel. Otthon, munkaban. Irok majd emailt, sok a szemelyes adat es az erintettek ugyebar tiszteletben tartandok. ;-) Szep estet!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Anita!
      Nem olvastam regényt egyikőjüktől sem, Karafiath cikkeit szoktam néha elolvasni a Magyar Narancsban. Várom az e-mailt! :)
      T

      Törlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Szia Tamko!

    Csatlakozom az "eddig nem kommenteltem még, de mindig olvaslak" táborhoz. Már nem tudom, hogy kinek a blogjáról keveredtem ide, mert nagyon sokat követek, de az biztos, hogy suematra, isolde és lucia blogjaival kezdtem anno (éljenek a Medúzák!) :)

    Fővárosi, 29 éves, közgazdász végzettségű, de más területen dolgozom...

    Nem tudom, hogy érintett-e a meddőségben, mert én még nem szeretnék anya lenni, bár a férjem már nem bánná.

    Épp Jodie Picoult: Gyere haza c. könyvét olvasom, ami teljesen véletlenül szintén a meddőségről (és sok másról) szól. Kedvenc könyvem: Az időutazó felesége.

    Ennyiből szerintem még senki nem ismer rám, ha mégis, akkor pls. szóljon :)



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia PirosBögre!
      Én biztosan nem ismerek 29 éves férjezett közgazdászt! A Picoult-könyvről asszem már hallottam, ha ez az, amely három lánytestvér életéről szól, akik közül az egyiküknek nem (vagy nehezen?) jön össze a baba. És van benne örökbefogadás is.
      A blogolvasás tényleg szuper időtöltés! :)
      T

      Törlés
    2. Ez egy másik Picolult könyv, én nemrég olvastam. Nagyon sok kérdést vet fel, nagyon kemény. A vége viszont, szerintem, elnagyolt, nem olyan kidolgozott, jól komponált, mint a könyv egésze.
      Kérdéseidre a választ: Budapesten élek, itt is dolgozom. Jelenleg gyeden vagyok, a kisfiam 9 hónapos. Kaális baba, inszemes. Örök hálám Krizsa dokinak. 3 évet vártunk rá. Volt 2 vetélésem, egy biokémiai terhességem. Ezek spontán. Mindenféle vizsgálaton és beavatkozáson túlestem. Csak folsav mutációt találtak. Az ir vagy nem irről már írtam, nekem 38 volt a terhelt inzulinom, nem sokkal a vetélés után mérve. Megfutottam a metes kört, ami nagyban rontotta az életminőségemet. Az inszem után kaptam clexanet, kis dózist, szerintem, ezért is sikerült.

      Törlés
    3. Szia Andi!
      Jó hogy írtál, mert már a múltkor meg akartam kérdezni, h nálatok elvileg mi volt a probléma? Ha nem gond ezt így a nyilvánosság elé tárni :))
      Az IR-diétát és is az életminőség súlyos csökkentésének gondolom, ami így lombikozás közben/előtt/után nem túl szerencsés annak, akinek nem is biztosan ez a gond... Mert az asszisztált reprodokciós körök már önmagukban is több ponttal visszavetnek az életminőségen, sajna.
      T

      Törlés
    4. nekem merionalos stimum volt, de összesen 5 ampulla, tehát a lombikos mennyiséghez nem mérhető, és nem kaptam szteroidot sem (sokszor adnak, prednisolont). Mégis nagyon megviselt a merional, olyan migrénem volt, hogy egyik nap dolgozni sem bírtam menni.
      Az Ir diétával nekem nem volt bajom, régebben i nagyrészt így ettem azelőtt is, talán a tej volt több.
      De a metformin, na az mindennél rosszabb volt, nem bírtam egyszerűen megszokni. Etióp-szerűvé fogytam, állandóan szédelegtem, nem mertem kimenni az utcára, mert féltem, hogy elájulok. Őrült nagy mák volt, hogy nyári szünet volt (akkor még a felsőoktatásban melóztam, így nekem is nyári szünet volt). És az volt a legdurvább, hogy a met mellett is elvesztettem a babát (utro is ment ).

      Törlés
  11. Kedves Tamko!

    Rendszeresen olvaslak teged /benneteket es nagyon drukkolok mindig .Sajnos en is erintett vagyok a meddosegben :(
    Iden leszek 28 eves es kulfoldon elek (Vajdasag) ,kulfoldi ferjemmel.Budapesten ismerkedtunk meg 8 eve ,mindketten immar magyar allampolgarok vagyunk , en Erdelyben szulettem :D (jo kis lovestoy )
    Est-et ismerem regebb ota ,olvasom a blogjat es majdnem egyszere vagtunk bele a babaprojektbe .
    Mi 2 eve szeretnenk kisbabat ,decemberben mutottek (Szegeden ),laparoszkopiabol laparotomia lett ,nagy merteku hasi osszenoveseket oldottak es kivettek a jobb petefeszkembol egy cisztat .Januarban a 6 hetes ellenorzesen zold utat, most tartunk az elso hajras ciklus vegen es izgatottan varjuk a vegeredmenyt .
    Most nem dolgozom, Bp.en nyomdai gyartaselokeszito voltam .
    De "visszavonultunk" a nagyvarosbol, egy kisebb faluban eljuk bekeben es szeretetben ,boldogan mindennapjainkat ,nagyon remelem ,hogy hamarosan rank talal a mi kis csodank :)

    Szeretettel,
    Adel.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Adél!
      Na, hát akkor már Ti is túlvagytok jópár dolgon. Ezek szerint most spontán próbálkoztok. Nagyon remélem, hogy a műtét után rögtön az első ciklusban sikerrel jártok és pozitív lesz az a tesz!
      Köszönöm, h írtál,
      T

      Törlés
  12. Kedves Tamko!

    Bp mellett élek egy nemszeretem városban. Talán változik egyszer a helyzet... Egyelőre gyes-en vagyok itthon a 2,5 évesemmel, hamarosan vissza kell térni a munkába. Markeginges vagyok, de már régen más világba vágyom, talán egyszer ez a helyzet is megváltozik... :)

    Évi bloglistájában találtam Rád, mivel nálunk is nehezen jött a baba, a blog címe szíven talált. Azóta olvaslak és borzasztóan drukkolok.

    A kisfiamra másfél évet vártunk, visszatekintve nem volt sok idő, átélve egy fél élet. Végül orosváltás, HSG, gyógyszer, dupla gyógyszer, ciklusmonitoring, tervezett együttlét, és a hónapok után végre megláttam a két csíkot. Blog-om van, de egy ideje már titkos, ha érdekel, szívesen küldök meghívót.

    Kedvenc könyvem Az időutazó felesége. Imádok olvasni, mostanában a Kicsi mellett inkább csak blogokat meg Vekerdy-Ranschburg könyvek vannak az éjjeliszekrényen. :)

    Hajrá Nektek, az a tapasztalatom, hogy aki nem várt akár csak egy kicsit is a Csodára, az nem érti, hónapról-hónapra min megy át az ember, lelki és fizikális érzéseken, mélységeken és felemelkedéseken. Nagyon szurkolok!



    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Lurci!
      Rád jól emlékszem, mert Te voltál az első kommentelőim egyike. A pszichoterápiáról "beszéltünk" egyszer, emlékszel?Nem is tudtam, h van blogod, és azt sem, h továbbra is olvasol. Elküldöd a blogod URL-jét és a meghívót? Köszönöm és köszi a drukkokat is
      T
      (Az Időutazó feleségét már más is írta, én szégyenszemre nem ismerem)

      Törlés
  13. Szia.
    Nem tudom, hogy írtam-e már neked kommentet, bár nem hiszem. a lényeg, hogy most megteszem,mert így helyes. Teljesen igazad van, hogy neked is tudnod kell rólunk/rólam.
    Én ha szabad így mondanom, szerencsére nem vagyok sorstársad. Nekem van már 2 gyerkőcöm. Mások blogjából keveredtem ide. Nézelődtem a neten, blogokat olvastam, kattintgattam és rábukkantam a blogodra. Megmondom őszintén, hogy több hasonló blogot olvasok a tiédhez, egyszerűen csak drukkolok, hogy mindenkinek sikerüljön a baba. Veletek együtt izgulok.
    Én kisvárosban élek, Borsod-megyében. 25 éves vagyok, na jó,leszek márciusban :D Végzettségem tanító, de a szakmámban még nem dolgoztam. Főiskolás voltam mikor terhes lettem, aztán rá 3 évre jött a következő baba.
    Könyveket nem olvasok, inkább blogokat és újságokat, arra nem lenne időm,hogy könyvet is olvassak. Bár a tankönyveket elég sokat bújtam a suli miatt :D
    Egyenlőre ennyi, ha kíváncsi vagy bármire, kérdezz csak.Próbálok majd többször kommentelni :) Üdv. Reni

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Reni!
      Hú, de fiatal vagy :) és máris két gyerek mamája.
      Nagy a blogger felelőssége, ha az olvasó a könyvek helyett a blogot választja :)) majd igyekszem méltó lenni a helyzethez!
      T

      Törlés
    2. Igen, korán kezdtem :) 20 évesen szültem a lányomat, 23 évesen a fiamat. (A párom 5 évvel idősebb tőlem (igen, a párom,még nem házasodtunk össze, de tervezzük :D ).)
      A könyvekre visszatérve: Majd te is megtudod, hogy 2 kicsi mellett körülményes könyvet olvasni :) legalábbis én nem tudok. A blogokat meg könnyű átfutni, egy könyvre nem elég fél óra :)

      Törlés
  14. Szia!

    Én kommenteltem névtelenül az IR-rel kapcsolatosan (nekem is csak egy enyhén rossz értékem volt, és én is a saját diéta mellett döntöttem). Igazából nagyon szégyenlős - zárkózott vagyok, ezért tartott 1 napig az is, hogy jelentkezzem (át kellett gondolnom, hogy mit írjak, hogy semmiképp ne ismerjen fel senki :-))

    Szóval 34 éves közgazdász vagyok, és jelenleg várom az első babámat. Akkor kezdtelek olvasni, amikor biztossá vált 4 sikertelen inszem után, hogy lombikra megyünk (ebből van a kisfiam a pocakban).

    Kedvenc könyvem Mika Waltaritól a Turms, a halhatatlan, de az elmúlt években az olvasás helyett inkább a kutyákkal való foglalkozás lett a hobbim. Már alig várom a jó időt, amikor többet tudok velük kint lenni, és nagy kirándulásokat tervezek a hegyekben :-)

    VálaszTörlés
  15. Szia Gigi!
    Örülök, h rászántad magad, és itt a legtöbben inkognitóban vagyunk ám. Gratulálok a babához, pontosabban a terhességhez!
    (de jó Neked!) Ezt a könyvet sem ismerem..
    Jó kutyázást, most már gondolom nem fog váratni magára a tavasz sokáig!
    T

    VálaszTörlés
  16. Gracchus-nak köszönöm a bemutatkozást és a másik poszthoz írt (érdekes) kommentjét, nem tudom, mi történt, itt a blogon egyik sem jelenítődött meg. Gmail-ben pedig mindkettőt megkaptam, érti a fene. Mindenesetre welcome a blogon, Molly-tól (is) csomó szimpi olvasóm lett. Remélem, hamarosan sikerül az összeköltözési projekt a férjeddel (de mi lesz akkor a kutyusokkal??)

    VálaszTörlés
  17. Na most pótolom hiányosságomat! Budapesten élek. 26 éves vagyok. Van egy csodálatos kislányom, aki most vasárnap (3-án) lett 2 éves. Írok róla blogot, úgyhogy ott jobban megtudsz minket ismerni, ha akarsz. :D
    Meddőségben sosem voltam érintett. Most, hogy megszületett a lányom, bukkantam több olyan emberkére, akiknek lombikos babájuk van. Minden elismerésem nektek. Nagyon kemény küzdelem ez.
    Nagyon szeretek olvasni. Mostanában Harlan Coben könyvekre kattantam rá, meg Ken Follett Évszázad-trilógia mindkét részét elolvastam, és nagyon tetszettek.

    VálaszTörlés