2013. január 1., kedd

2014

Ha lehetne kérni valamit valakitől, akkor azt kívánnám, hogy legyen már vége ennek a viccnek. Mert az inszeminációk még poénosak voltak, az első lombik is bulinak tűnt, a laparoszkópia pedig kifejezetten jó élmény volt, na de bevallom őszintén kéremszépem, mára már egy kicsit elegem lett. Most már térjen vissza minden a rendes kerékvágásba, és essek teherbe. Oké, megtanultam, hogy nem kap meg mindent az ember azonnal, türelmesebbé váltam satöbbi, satöbbi, de most már elég volt a próbatételekből, jó?

És ha tényleg lehet(ne) valami grandiózusat kérni az új évre, akkor legyenek ikreim. Fátylat borítanék a kezdeti nehézségekre, nem hánytorgatnám föl soha, hogy min kellett keresztül mennünk, velem lehet ám beszélni. Két baba mindent kárpótolna. Két kisfiú is jöhet, nem érdekel, hogy vonatosat meg világháborúsat kellene évekig játszanom velük, hm?

Tudom egyébként, hogy csak kétszer 30% esélyem van arra, hogy még idén kisbabám szülessen. Ami viszont nem egyenlő a 60%-kal, már ezt is megtanultam, mert hiszen akkor, összeadva a sok beavatkozást, már rég 127%-nél tartanánk*. De hát nem vagyok terhes, nem így működik a dolog, hiába fundáltam ki okosan és hiába lenne így logikus (és igazságos, hahaha). Szóval még abban is benne vagyok, hogy 2014-ben szülessen(ek) meg az(ok) a gyerek(ek), csak legalább essek teherbe még idén, oké?

* Három inszemináció (3x12%), két lombik (2x33%), egy fagyasztott embrió (kb 25%). Ezzel így röviden összegeztem is a tavalyi évet.

15 megjegyzés:

  1. hát semmit, de ezek szerint rosszul fogalmaztam. Mert az volt a posztom veleje és lényege, hogy hiába fogadalmak meg kívánságok, az esély nagyon kevés, hogy 2013-ban szüljek. Ha márciusig nem leszek terhes, akkor már marad a 2014! (ha minden jól megy)

    VálaszTörlés
  2. Reális, de márciusig van még idő. ;-) Boldog 2013-at Neked!
    ETAMA

    VálaszTörlés
  3. először nézzük márciusig, addig még bízzunk az idei évben! :) de különben amen, a szívemből szóltál, és úgy legyen!

    VálaszTörlés
  4. Ja... Felületes vagyok már megint... :)
    De hát akkor is legyen 2013 a címe és márciusig kell megoldani a feladatot, ne add lejjebb. :)

    VálaszTörlés
  5. Én babyboomot kívántam az ismerősi körömbe 2013-ra, és ebbe Te is beleesel!

    VálaszTörlés
  6. Az volt a gond az elején (két és fél éve), hogy mindig a következő hónapra terveztem a teherbeesést és 9 hónapra rá a szülést. Meg hogy X-szel és Y-nal együtt szülök. Így mindig hatalmasakat csalódtam, szóval beláttam, hogy nem szabad szoros határidőket kitűznöm, és azóta óvatos vagyok. De persze megpróbáljuk azt a 2013-at! A poszt címe meg kicsit antikonformizmusból is lett 2014, hihihi...

    Etama, Szilvi, köszönöm!! Mindennkinek boldog új évet kívánok én is és hogy teljesüljenek a kívánságok!

    VálaszTörlés
  7. Okés, akkor szépkövérkerek pocakot kívánok Neked karácsonyra!

    VálaszTörlés
  8. Kedves Tamko!
    Ha hülyeséget írok, akkor előre elnézést érte. Nem régóta olvaslak, így nem tudom, hogy milyen vizsgálatokon vagy túl stb. De volt évekkel ezelőtt egy ismerősöm, aki hasonlóan sokféle módon próbálkozott és nem lett állapotos. Mesterségestől a lombikig, hormonkezelések stb. aztán eltévedt egy azt hiszem természetgyógyászhoz, aki valamilyen Candida vizsgálatot csinált(atott) és kiderült, hogy bizony magas a szintje. Olyan candida diétát írt neki elő, hogy hónapokig még a kenyeret is ő sütötte, hogy minden kajában csak az legyen, amitől kitisztul, majd egyszer csak 10 év próbálkozás után terhes lett (most meg nem győzi szedni a fogamzásgátlót, mert olyan fogékony, hogy még szoptatás alatt is "megesett":)). Bocsi, nem akarok okoskodni, de annyi minden mellett - ha még ez nem volt - akkor ez a vizsgálat még beleférne, hátha. A rutin vizsgálatokon candidát nem néznek, úgy tudom, de lehet, hogy rossz az info, nekem sosem kellett, csak Tőle tudom ezt az egész sztorit. Mindenesetre szurkolok! Akár így, akár úgy, de úgy érzet 2013 mindenkinek szerencsés év lesz:)

    VálaszTörlés
  9. Boldog uj evet! Donor inszemre nem gomdoltal? Kevesbe lenne megterhelo szamodra. Elfogadad tekintetebeb Z nek egy szsva sem lehet, hiszen nala, 60-as eveiben termeszetes a hanyatlas.

    VálaszTörlés
  10. Azért kemények vagytok...

    VálaszTörlés
  11. Én nagyon racionális és pragmatikus vagyok és alapvetően hiszek az orvostudományban és megbízom a dokijaimban. Természergyógyásznál még soha nem jártam. Persze én is mindennek utánanézek a neten és okoskodom és kalkulálok, de a Candida-diéta, bevallom, nem tűnik úgy, mintha a hiteles vagy megbízható orvoslás része lenne. De azért köszönöm!

    Anita: nem, donorinszemre nem gondoltunk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tamko!
      Én valószínűleg a Candida miatt veszítettem el a 10 hetes terhességemet (gyulladást okozott), így nekem ajánlott az időnkénti kontroll ez ügyben, szóval csak azt akarom mondani, hogy ez nem természetgyógyászati téma alapvetően. Bár azt hiszem, hogy a Candida-szintet az egész szervezetre vonatkozóan kissé nehézkes mérni, illetve nem megbízható, ezért fordulnak sokan a természetgyógyászat módszereihez. Nem vagyok a téma szakértője, ezek csak a saját tapasztalataim.
      Üdvözlettel: Rita
      Ja, és nagyon szorítok Neked!

      Törlés
  12. Köszi Rita! És nagyon sajnálom a vetélést :((

    VálaszTörlés
  13. A Candida, az egy sarjadzógomba. Normálisan előfordul a tápcsatornában és a hüvelyben is, ha túlszaporodik, akkor tud okozni panaszokat, a hüvelyben a klasszikus gombás hüvelyfertőzést. A tápcsatornában általában csak immunhiány esetén (immunszupprimált transzplantált személyek és AIDS-es betegek esetén a legjellemzőbb, illetve bizonyos rosszindulatú folyamatok esetén) okoz fertőzést, főként a szájban és a nyelőcsőben jellemző ilyenkor. A hüvelyfertőzés terhességben gyakoribb, helyi fertőzést okoz, felszállót nem. Kellemetlen panaszokkal szokott járni, bővebb, fehéres-darabos folyás, viszketés, égő-csípő érzés, esetleg duzzanat, de van, hogy nem okoz panaszokat. Terhességben szájon át nem szabad szedni gombaellenes szereket, a helyi kezelés viszont teljesen jó. Ennyit kell róla tudni.
    Egy olyan pár esetén, ahol minden bizonnyal férfi faktor áll a meddőség hátterében és éppen azt kezelik, ott ilyen mindenféle divatos és sehogyan sem bizonyított Candida-hókusz-pókusznak a világon semmi értelme nincs.

    VálaszTörlés