2023. március 20., hétfő

Körbe-körbe

A tanár sztrájkol → szívnak a szülők → akik szintén sztrájkolnak → és ezáltal szivatják az uszodába, könyvtárba stb. járó embereket → mint például a tanárt, aki maga is szülő és szívesen vinné a gyerekeit szombaton usziba vagy könyvtárba, de nem tudja, mert sztrájk miatt be van zárva → de hétfőn nem tart órát mert sztrájkol → azaz szívnak a szülők.... és így tovább.

Franciaországban most egymást szivatják az emberek.

3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól fogalmaztál! Itt ez nemzeti sport, már majdnem 50 éve próbálom megszokni, hogy kompromisszum helyett ne "préventive" sztrájkkal kezdődjön az esetleges megegyezés... de ez hiányzik a franciák génjeiből! Mindkét fél tudja különben, hogy a másik próbálja átejteni... Igy hát, ki bírja tovább alapon...

    VálaszTörlés
  2. És van értelme. Már úgy értem, komolyan veszik? Vagy csak hozzátartozik már a mindennapokhoz? Amúgy emlékszem francia kollégáim milyen természetességgel kezelték mindig. Mint mikor havas helyeken a szokásosnál nagyobb hó esik és pici kellemetlenséget okoz. Itthon meg, amilyen türelmetlenek vagyunk, attól is ki vagyunk akadva ha metrópótló jár pár hónapig (amúgy velem az élen).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen a héten kiderül, h Macron meghátrál-e vagy sem, azaz volt-e értelme a sztrájkoknak, vagy tényleg csak egymást akadályozták az emberek.

      Igen, én is mindig meglepődöm, mennyivel türelmetlenebbek a magyarok (velem az élen :))).

      Törlés