2021. május 2., vasárnap

A hiány

Pár napja egy francia űrhajós három társával megérkezett a Nemzetközi Űrállomásra, ahol a következő hat hónapot töltik. Az űrállomáson már várták őket más űrhajósok (most asszem tizenegyen vannak fönt), akik pár nap múlva visszajönnek.

Nem is a gravitáció hiánya a legmeglepőbb a találkozásról készült videóban...!

12 megjegyzés:

  1. Nagyon furcsa érzés volt ezt nézni. Maszk nélkül, ilyen kicsi zárt térben, sorra megölelték egymást. Felemelő, de mégse irigyeltem, inkább beleborzongtam. Ezt tette velünk ez az elmúlt hosszú covidos év :(((
    rhumel

    VálaszTörlés
  2. Csak reménykedhetünk, hogy visszajönnek egyszer a régi reflexek (eddig csak a közeli családban engedtük őket szabadjára), amelyeknek köszönhetően szabadabb embernek, s nem a rettegéstől megfélemlített "nyájnak" érezhettük magunkat...

    VálaszTörlés
  3. Igen, fura volt nézni! (holott nekem nem hiányoznak az ölelések, puszik a vadidegenekkel vagy akár kollégákkal) Főleg annak fényében volt fura, hogy a floridai űrrepülőtéren még végig maszkban voltak - akkor viszont a maszkon csodálkoztam, hiszen azt jelentette: mégiscsak elkapHATják a vírust!

    VálaszTörlés
  4. De fura, nekem nem tűnt fel. Előbb megnéztem, aztán nyitottam meg a kommenteket. El sem tudtam addig képzelni. Illetve, de az első tippem az volt hogy azt hiányoljuk, hogy nincs nő? Aztán lett. Aztán meg arra gondoltam azt hiányoljuk hogy nincs fekete - vagy nem is tudom mit szabad már mondani afrikai ősöktől származó?
    Persze lehet hogy mivel egész nap home office-ban vagyok, én még a maszkos embereket nem szoktam meg eléggé?

    VálaszTörlés
  5. Nahát, ez érdekes! Nekem és a férjemnek is rögtön az jutott az eszünkbe, hogy: JUJ, NINCS MAAAAASZK (szerencsére Boninak nem :)) De lehet, hogy Mo-on már annyira jó a helyzet? Fro-ban még csak 22% kapta meg az első oltást (az egész lakosság arányát tekintve).

    Ella, MINDANNYIAN Afrikából származunk :DD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg. Hát akkor őszíntén nem tudom hogy mi a PC kifejezés.
      Nálunk most haladta meg a 4 millió beoltottat a hétvégén de nem tudom hogy ez csak első vagy összesen? Mi ma reggel kaptuk meg a második oltásunkat. De maszkban vannak az emberek persze mindenhol, csak én úgy érzem, hogy AZT nem szoktam meg. Míg a maszk nélküli emberek látványa számomra normális.

      Törlés
  6. Nekem az volt az első gondolatom, hogy jééé, mernek ölelkezni? Persze lehet, hogy a most érkezettek itt lent már hosszabb ideje másoktól elzárva voltak és nem fertőződhettek meg.

    VálaszTörlés
  7. Az a szomorú, hogy meg se kellett nyitnom a videót vagy elolvasni a kommenteket, és tudtam, hogy a maszkról írsz :(

    VálaszTörlés
  8. Nekem az tűnt fel, hogy jééé, cipő nélkül vannak :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :-))) ezen én is röhögtem.

      Érdekes, hogy mindenki mást vesz észre! :)

      Törlés
  9. Nekem csak az elso csaj egbe meredo haja volt fura, pontosabban az, hogyhogy csak hatrafele szalldos, miert nem hullik a szemebe, arcaba is, hiszen vannak olyan mozdulatai, amikor elvileg az ellentetes mozgasi energiatol abba az iranyba kene a hajszalaknak "menniuk". :)

    VálaszTörlés