2020. július 27., hétfő

Megtévesztés

Szerintetek mennyibe kerül a nyíllal jelölt póló a Mammutban? Az árcímkén 5999 ft áll.


15 megjegyzés:

  1. Szólni kell. Ilyenkor kultúrhelyeken a megtévesztő áron adják el. Vagy simán lehet, hogy a címkén 5990 van, de at van már arazva, és a kasszánal az akciós áron számolják el. Kíváncsi vagyok, mi lett a történet vége, mennyibe került a póló. :)

    VálaszTörlés
  2. Ha sehol semmi apro betu akkor a kulonbozet ketszereset kell neked vasarlaskor odaadniuk. (5999 - 2999) x 2. Ez van a fogyasztovedelmi tvben. En auchenben jartam igy.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És ez azt jelenti ebben az esetben, hogy 6000 Ft járna, tehát ingyen megkapod a pólót? Vagy hogyan kell értelmezni?

      Törlés
  3. Ott van-e vajon a 2999 feliratú táblán mínusz ötös betűmérettel, hogy "-tól" vagy hogy "akár"? Ezekkel szoktak trükközni.

    VálaszTörlés
  4. Nem láttam apró betűs kiegészítést, csak a hülye szöveget h “Legjobb termékeink a legjobb áron”, elölről is. Én úgy értelmeztem (ezek szerint ti is) hogy az összes póló 2999 ft, és majd a kasszánál levonják a megfelelő összeget - hát nem! El akarták adni 5999 ft-ért, mondván, hogy az akció a fölső polcra vonatkozik csak. Az eszem megállt!

    Végül erősködtem, és odaadták a jó áron, de kb. én éreztem magam hülye, anyagias tyúknak, aki az elvein lovagol... :((((( (micsod képzavar, a tyúk, aki lovagol haha).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyes voltal. Hidd el, ok tudtak, h jarna neked meg az a kulonbozet is, amit irtam. Tudjak ok a szabalyt, csak azt is tudjak, h kevesen mernek szolni es kevesen ismerik a jogszabalyokat.

      Törlés
    2. Az a sok év Z mellett nem volt hiábavaló, jó tanítványa voltál:)!

      Törlés
    3. micsoda alja manőver ez a polcos magyarázat! neked van igazad (nyilván)!

      Törlés
  5. Tegnap u.ezt vettem észre a Mom park Hervisben...

    VálaszTörlés
  6. Egy pamut póló előállításához 2700 liter vízre van szükség. Ennek tudatában, szerintem még olcsó is volt. True cost c. filmben egyéb hasznos tudnivalók is kiderülnek (kik gyártják, milyen körülmények között ill. mi a sok kidobott ruha sorsa). Ha ilyen multi vállalatoktól vásárolsz tovább támogatod az ehhez hasonló kizsákmányoló rendszereket. Mi a valódi àra egy ilyen ruhadarabnak? Nem ennyi, ennek sajnos a többszöröse.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És akkor most mit csináljunk?

      Törlés
    2. Például ne vásároljunk :) nem nehéz egyebként, és máris rengeteg időt és pénzt spórolsz. Használtan veszek vagy kölcsönkérek ruhát, ha pl. olyan alkalomról van szó. De ha valaki ragaszkodik az új ruhához, azt etikus gyártóktól is be tudja szerezni

      Törlés
  7. Hát... én egyből csak a felsőre értettem volna az árat, de itt meg sok év Mo-on vásárlás van :)

    VálaszTörlés
  8. Szerintem ez tök ismert trükk. Én úgy is jártam már hogy egyik kupac leárazott, másik nem.
    A kemény az, mikor a gyerek kinéz magának egy 2000 Ft-os játékot és a kasszánál kiderül hogy 8 ezer csak nem jó helyre volt téve a polcon. És a gyerek nem akarja visszaadni nyilván... Ó hány ilyen esetem volt.

    VálaszTörlés
  9. De bevallom télen jártam úgy hogy a leértékelt télikabát a kasszánál még kevesebbe került mint a kiírás szerint. Őszintén meglepődtem.

    VálaszTörlés