2018. február 11., vasárnap

De mi történt az éjszaka?

Kérdezgettük Bonit, hogy mi szeretne lenni farsangon. Pár kósza ötlet, úgymint varázsló és templom (???) után határozottan és többször is azt válaszolta, hogy kék szörny. Gondolom a Pipp és Polli c. mesekönyv alapján, ami hónapokig volt nagy kedvenc, de még most is szereti. Valami véletlen folytán pont sikerült kékszörnyjelmezt vennem, hát, hatalmas volt az öröm. Azóta azt játszuk, hogy ő beöltözik, és megijeszt minket (Mama, bújj el, medek!! Nadon megféltél??), aztán rá kell nézni a lábára (ha elfelejtem, megmutatja), és abból kitalálni, hogy nem is szörny, hanem Boni áll előttem – a Pipp és Polliban írottaknak megfelelően. Esténként jól megijeszt minket párszor, reggel már szörnyjelmezben ugrál az ágyamon, szóval, sikernek könyvelhetjük el a jelmezvásárlást. És még hátravan az ovis karnevál!

Az éjszaka... az viszont más. Első éjjel sírva ébredt, hogy vigyük ki a jelmezt a szobájából. Je pensais que c'était un vrai szörny! (= Azt hittem, hogy igazi szörny!) – panaszolta reggel. Azóta maga viszi el, jó messzire, egyszer pedig a szobájában álló házikóban bújtatta el.

Rejtély ez az ovis kor, komolyan.

12 megjegyzés:

  1. Hát, éjjel sötét van... valaki elnyeli a fényt és azzal együtt a színeket, éjszaka nincs a nappali zajból semmi, de helyette fura neszek zörögnek folyton, éjszaka egyedül van a szobájában... jaj, hát még így leírva is félelmetes az éjszaka!

    VálaszTörlés
  2. Ja, hát az érthető, hogy fél. DE HOGY A JELMEZTŐL?? :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha éjjel MINDEN megváltozik, ki tudja, a jelmezbe ki bújik bele? vagy nem támad-e életre önállóan?

      Törlés
    2. :-))) és ezzel megválaszoltad a címben feltett kérdést!

      Törlés
    3. Marcika egy időben a társasjátékoktól rettegett, amik a polc tetején voltak felhalmozva - egy jelmez önmagában lehet nagyon ijesztő szerintem, az ilyesmitől én is félek:D

      Törlés
  3. Nekem az a fura hogy nem éjjel is a jelmezben akar aludni.

    VálaszTörlés
  4. Hát ez eszébe sem jutott! ;-)

    VálaszTörlés
  5. Egyszerűen tényleg megijedt tőle, mint én egy éjszaka amikor szembe mentem a tükörrel és láttam ott valakit...majdnem megállt a szívem, pedig én már nem vagyok ovis!

    VálaszTörlés
  6. De az nem jelmez, hanem egy szörny! :) Csak azert veszi fel magára farsangon, hogy érezhesse, hogy megszeliditette, legyözte. De éjjel a szörny az erösebb ;))

    VálaszTörlés
  7. Mesélő :)))) hát én sem szoktam magamat megismerni a tükörben, na de ez :D :D :D

    VálaszTörlés
  8. Hát ettől én is megijednék, ha éjszaka arra nyitom ki a szemem, hogy szembenéz velem. :)

    VálaszTörlés