2017. december 29., péntek

Hogyan élhettünk eddig Kuflik nélkül?!

Jaj istenem, hát ez a rajzfilmsorozat telitalálat! Úgy gyereknek, mint felnőttnek. Még Z. is értékeli a rajzokat, pedig pont a lényeget, ezt az abszurd humort és a Csukás István-i nyelvezetet (kéktollú nyihánc, ragyás banánfüge stb.) nem is érti. Hét kukacszerű lényről, a Kuflikról szól, rövid, egyszerű történetek, teljesen ideális egy négyévesnek (nincsenek benne pl. gonosz vagy félelmetes szereplők - ez tök fontos szempont nálunk).

Aztán a szülők sem unatkoznak! Olyasmin lehet rötyörészni pl., hogy amikor az Elhagyatott Réten a Kuflik reggel éhesen felébrednek, és élelem után néznének, az egyikük azt kérdezi álmosan: - Nincs itt valami büfé??

Vagy amikor kiderült, hogy mindegyikőjük rengeteg felesleges limlomot tárol a házában (a kufliüregben), akkor a legöregebb Kufli elmagyarázza, hogy ez a Kacatok Rejtélyes Vándorlása miatt van így, ezt pedig onnan tudja, mert fiatal korában sokat levelezett egy fél pár zoknival... jaj, ez így leírva lehet, hogy nem jön át, de képzeljétek oda a fél pár zoknitól kapott képeslapokat és fotókat...

Az egyikük egyszer talált egy pici állatot, és örvendezte mutatta a többieknek, hogy:

- Nézzétek milyen cukiiii❤️ (Hozzá kell képzelni azt az idegesítő hangszínt, ami ezzel a mondattal gyakran együtt jár)

Erre valamelyikük így válaszol:
- Ezerszer megbeszéltük, hogy nincs cukiskodás az Elhagyatott Réten...!


Alig várom, hogy megvegyem a könyveket (ami alapján a rajzfilmek készültek), plusz a szerző (Dániel András) ÖSSZES gyerekkönyvét!

12 megjegyzés:

  1. En is neztem mar, itthon en a konyvvel talalkozom nagyon surun, mondjuk a grafikaja nekem nem jon be annyira:)

    VálaszTörlés
  2. Kivancsi vagyok nagyon a konyvekre! A rajzfilmen nagyon kifejező a Kuflik arca, szerintem ugyesen meg van csinálva. Az is az elonyuk, h a gyerek konnyen lerajzolja oket - mi gyartottunk mar Kuflitélapót meg Bonikuflit is.. :))

    VálaszTörlés
  3. Még sosem találkoztam velük - de miért csak egy nő van köztük? olyanok így, mint a hupikék törpikék az egy szem törpillával

    VálaszTörlés
  4. Én nézegettem egy ideje, de valamiért azt gondoltam, hogy Lackfi könyv és azokat messziről kerülöm. De ha teszik nektek, teszünk holnap egy próbát.

    VálaszTörlés
  5. Martine, ketto van kozottuk, Pofánka és Hilda. És a név ellenére Valérról azt gyanítom, hogy ő gendersemleges! :)

    Merylla, majd mesélj! Lackfi-gyerekkönyveket én sem szeretem (a felnőtteknek szólót viszont igen), de ez a Dániel András egyáltalán nem erőltetett, és a nyelvezete kifejezetten választékos.

    VálaszTörlés
  6. Én véletlenül akadtam rá a könyvtárban.:D

    VálaszTörlés
  7. vicces, merthogy amikor epp ezt olvasom, akozben J Kuflikat nez. en nem tudok dulore jutni vele. felnottkent vicces, de nem tudom, mennyire gyereknek valo a varazsgomba-eves meg, hogy drogtrip kozben mokus alaku lufiva valik az egyik karakter. azert, mert ok meg nem ertik, mirol van szo, es cukin van csomagolva, a kabszerezes vicces? szoval azt hiszem, en el fogom kaszalni.

    VálaszTörlés
  8. Nálunk ez teljesen kimarad, mert nekem egyáltalán nem tetszik a grafikája. Ez a varázsgombás sztori sem hangzik jól :/

    VálaszTörlés
  9. Meg neztem egy reszt... haaaat... nem leszek rajongo... bar gombaval lehet, hogy bejonne :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D de mondd, hogy legalabb a varazsgombas reszt nezted!

      https://youtu.be/L4vLnth3p3A

      Törlés
    2. eleve azt néztem, de viccesebb gombával nézni egy gombátlan világot, mint gomba nélkül egy gombásat :D

      Törlés